2558
Houten jaloezieën: dat wat jouw woning nodig heeft
Gepubliceerd: 03-10-2019

Scandinavisch, industrieel, modern chique, minimalistisch, botanisch.. Houd jij de woontrends nog bij? Elke woontrend heeft leuke items en invloeden die je het liefst vandaag nog toepast in je woning. Maar hoe zit het eigenlijk met de basis van je huis? De vloer, de muren en de raamdecoratie? Als je basis niet goed is, is het creëren van een Instagram waardig interieur best lastig. Wij helpen je een handje. 

 

Houten jaloezieën voor elke woontrend

Er is geen enkele vorm van raamdecoratie die zo divers is als houten jaloezieën. Er is zoveel keuze dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Zo heb je standaard bamboe jaloezieën - heel leuk voor de botanische woontrend - en natuurlijk de standaard houten jaloezieën die het in meerdere woonstijlen goed doen. 

inspiratiebrochures1.png

Houten jaloezieën geven je woning direct een luxe uitstraling. En dat terwijl ze helemaal niet zo duur zijn. Oké, rolgordijnen zijn goedkoper maar geven veel minder sfeer en warmte. 

De isolerende werking van houten jaloezieën

Nu we het toch over de warmte hebben: wist je dat je veel warmte verliest via de ramen? Heb je geen raamdecoratie hangen, dan gaat 20 tot 30% van de warmte verloren via de ramen. Best zonde, want de energierekening wordt er niet goedkoper op. Doordat je houten jaloezieën altijd volledig uit hebt hangen (van boven tot onder), houd je die warmte gewoon binnen. Dat ga je zeker merken aan je energierekening en dus je portemonnee! In de winter blijft het binnen dus heerlijk warm en in de zomer aangenaam koel. 

Privacy en lichtinval

Naast de isolerende werking zijn deze jaloezieën ook heel geschikt om de gewenste lichtinval en privacy te combineren. Privacy is namelijk best een dingetje. Met een standaard rolgordijn zit je of in het zicht (je wil immers licht in huis) óf je zit volledig opgesloten (want je wil geen pottenkijkers). Doordat de jaloezieën een groot deel van je raam innemen, is het voor de gluurders een stuk lastiger om naar binnen te kijken. En dat terwijl er nog meer dan voldoende lichtinval naar binnen komt! 

Budgetvriendelijke houten jaloezieën

Vergeleken met andere vormen van raamdecoratie zijn houten jaloezieën niet direct budget proof te noemen. Veel webwinkels zoals MijnHoutenJaloezieen.nl hebben daarom een budgetlijn samengesteld, zodat je voor een scherpe prijs toch kan genieten van houten jaloezieën en de luxe en warmte die ze uitstralen. Ligt het toch iets boven het budget? Dan kan je altijd kijken naar PVC jaloezieën of 50mm aluminium jaloezieën.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide