1264
Dit moet je weten over rolgordijnen
Gepubliceerd: 26-11-2020 Laatste update: 02-12-2020

Raamdecoratie is ontzettend belangrijk in je inrichting. Heb je wel eens over duorolgordijnen nagedacht? Deze zijn niet alleen mooi – want je kunt er alle kanten mee op, van landelijk tot straktot bohemian – maar natuurlijk ook hartstikke praktisch. Ze creëren privacy en verduisteren de kamers die je donker wilt hebben, zoals je slaapkamer. Meer weten over de wondere wereld van duorolgordijnen? In dit artikel vertellen we je er alles over.

 

De voordelen van duorolgordijnen

Eigenlijk hebben duorolgordijnen als raamdecoratie bijna te veel voordelen om op te noemen. Eerst kijken we naar het uiterlijk; ze zijn rustig maar toch decoratief, en in allerlei vormen en maten beschikbaar. Vooral dat laatste is heel handig, want elk huis heeft natuurlijk weer andere afmetingen wat de ramen betreft. Ook fijn: de meest verkochte rolgordijnen op maat passen vrijwel zeker ook in jouw woning. Toch een andere maat nodig? Duorolgordijnen kun je deze heel makkelijk laten maken voor jouw wensen. Dus ook voor dat ene irritante raampje waar je maar geen raamdecoratie voor kunt vinden. Hartstikke fijn, toch?

WIN-VLOERKLEED.png

Daarbij doet een duorolgordijn natuurlijk precies wat je wilt dat ze doen: ze voorkomen dat mensen zo bij je naar binnen kunnen gluren, je kunt daarbij zelf weten of je de rolgordijnen helemaal naar beneden laat of voor een gedeelte. Net zoals bij normale rolgordijnen, dus, maar dan nóg fijner: bij een duorolgordijn laat je laat je de transparante en niet transparante delen langs elkaar glijden. Zo kun je precies regelen hoeveel licht je doorlaat. Ook kun je extra verduisterende rolgordijnen kopen, zodat je lekker kunt uitslapen en niet wakker wordt van licht. Daarbij zijn duorolgordijnen ook nog eens heel makkelijk mooi te houden. Allemaal voordelen, dus.

Voor elke woonstijl

Het mooie is dat duorolgordijnen echt in elk interieur passen. Je kunt gaan voor neutrale kleuren, maar juist ook voor net dat bijzondere kleurtje of een rolgordijn in een spannend dessin. Zo druk jij echt je eigen stempel op je raamdecoratie, en geniet je daarbij van alle bovenstaande voordelen!

Zo houd jij je rolgordijnen mooi

Heb jij de duorolgordijnen van je dromen gevonden? Zoals we al eerder schreven, zijn rolgordijnen gelukkig makkelijk te onderhouden. Omdat rolgordijnen van een bepaald soort doek zijn gemaakt, zullen ze vele malen minder stoffig worden dan bijvoorbeeld hangende stoffen gordijnen of ander houten jaloezieën. Je hoeft er dus maar heel weinig aan te doen! Wil je je rolgordijnen toch even opfrissen? Dan hoef je er alleen even overheen te gaan met een licht vochtige doek, en ze zijn weer zo goed als nieuw.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide