1698
De juiste raamdecoratie voor elke kamer
Gepubliceerd: 05-01-2021

Ga jij binnenkort verhuizen en mag je alles opnieuw inrichten? Of kan jouw huidige woning wel een make over gebruiken? Dan heb je vast ook al naar nieuwe raamdecoratie gekeken. Raamdecoratie wordt vaak onderschat, terwijl het heel bepalend is voor de sfeer en het comfort van een kamer. Maar welk type raamdecoratie past nou het beste in elke kamer? Wij vertellen het je!

 

Woonkamer

In de woonkamer is het vaak prettig om raamdecoratie op te hangen die overdag natuurlijk licht binnenlaat, maar ook genoeg privacy geeft. Als je geen pottenkijkers wilt, zijn plisségordijnen zeer geschikt. Doordat je deze raambekleding aan de zijkanten van het raam monteert, kun je elk deel van het raam afschermen. Laat ze bijvoorbeeld alleen voor het middelste deel van het raam hangen, zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Boven- en onderlangs komt er dan nog wel genoeg licht naar binnen. Omdat plisségordijnen in verschillende stoffen en materialen beschikbaar zijn, passen ze in elk interieur.

Keuken

In de (woon)keuken moet de raamdecoratie aan een paar punten voldoen. Zo wil je dat er overdag genoeg licht binnenkomt, maar ook dat je later op de avond voor wat meer privacy kunt zorgen. Daarnaast is het belangrijk dat je de raambekleding goed kunt schoonmaken. Zeker als het in de buurt van het fornuis of de wasbak hangt. Een goede optie voor in de keuken zijn daarom jaloezieën of shutters. Dit soort raamdecoratie is van hardere materialen gemaakt die je makkelijk kunt afnemen. Doordat de jaloezieën en shutters in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar zijn, passen ze ook goed in elk interieur. Ga bijvoorbeeld voor houten shutters als je een landelijk interieur hebt of voor zwarte jaloezieën als je een industriële inrichting hebt.

Slaapkamer

In de slaapkamer is het belangrijk dat je goed kunt uitrusten. Voor veel mensen betekent dit dat het mogelijk moet zijn om de kamer lekker donker te maken. Een goede keuze voor in de slaapkamer is daarom om verduisterende (rol)gordijnen op te hangen. Als je voor overdag liever raamdecoratie hebt die nog wel wat licht binnenlaat, kun je werken met lagen. Hang bijvoorbeeld achter de verduisterende gordijnenof velours gordijnen vitrage. Zo heb je ook overdag voldoende privacy, maar is het niet pikkedonker.

Badkamer

De badkamer is een natte ruimte. Het is daarom belangrijk om goede badkamer ideeën op te doen voor de keuze van de raamdecoratie. Het is belangrijkdat de raamdecoratie tegen vocht kan en makkelijk schoongemaakt kan worden. Een goede optie zijn bijvoorbeeld PVC jaloezieën. PVC is erg vochtbestendig en je kunt de jaloezieën gemakkelijk afnemen met een doekje. Een ander voordeel is dat je jaloezieën zo kunt draaien dat jij wel naar buiten kunt kijken, maar anderen niet naar binnen. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg privacy in de badkamer hebt!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide