1619
De beste raamdecoratie voor warme zomerdagen
Gepubliceerd: 25-05-2021

Eindelijk staat de zomer weer voor de deur. We verlangen allemaal naar de lange zomeravonden met hoge temperaturen. Het liefst houden we al die warmte buiten en blijft het binnen lekker koel. Hoe kun je je huis koel houden in de warme maanden?

Warmte buitenhouden met rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jarenlang een enorm populaire vorm van raambekleding. Dat is natuurlijk niet zo gek, deze strakke raamdecoratie komt in vele uitvoeringen en stoffen. Rolgordijnen op maat voor veel soorten ramen met breedtes tot wel vier meter. Zo zijn er transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en ook extra zonwerende rolgordijnen. Deze laatste zijn de zogenaamde screendoek rolgordijnen. Deze worden gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens. De reflectie van deze doeken is hoog, wat betekent dat de warmte terug naar buiten wordt gekaatst.

Rolgordijnen_op_maat_640X655.JPG

inspiratiebrochures1.png

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar als standaard rolgordijnen zoals je die van de bouwmarkt kent, maar ook met cassettes die de rolgordijnen een luxe uitstraling geven. Ook voor kunststof en aluminium kozijnen is het mogelijk om rolgordijnen op maat te maken. Met een zogenaamd smartfit frame wordt zonder schroeven of boren bevestigd aan het kozijn.

Plisségordijnen van dubbele laag stof

Naast rolgordijnen zijn plisségordijnen ook zeer geschikt om warmte buiten je huis te houden. Vooral de honingraat plissés isoleren erg goed. Honingraat plisségordijnen hebben een dubbele laag stof en bijna altijd een witte achterzijde. Door deze witte achterzijde is de reflectie hoog en houdt het doek zelf niet veel warmte vast.

Plisségordijnen zijn verrassend veelzijdig. Zo bestaan de zogenaamde top down bottom up plissés. Deze kunnen net als rolgordijnen van onderen naar boven worden geopend, maar je kunt hierbij ook de bovenkant van het plissé laten zakken. Ideaal als je inkijk en lichtinval volledig zelf wil kunnen instellen. Op de warme dagen laat je het plisségordijn natuurlijk volledig gesloten om zo min mogelijk warmte binnen te laten.

Verticale lamellen voor grote raampartijen

Verticale lamellen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen kantoorpanden, maar steeds meer woonhuizen worden voorzien van verticale lamellen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten lamelgordijnen. Ook voor ramen met een schuine zijde, hoek of bocht is het mogelijk om deze klassieke vorm van raambekleding op maat te maken.

Verticale lamellen van kunststof (pvc), aluminium en stof zijn in verschillende lamelbreedtes op maat te maken. Binnen de stoffen lamelgordijnen is de keuze ook verrassend veelzijdig. Van transparant wit tot screendoek, verduisterend en lichtdoorlatende stoffen. Allen met hun eigen eigenschappen en warmtewering.

Bespaar door raamdecoratie op maat zelf op te meten en monteren

Ben je op zoek naar betaalbare raamdecoratie op maat van goede kwaliteit? Door gerenomeerde merken als Verano raambekleding bij een webshop te bestellen, kun je een hoop besparen. Met de duidelijke meetinstructies kan het opmeten bijna niet fout gaan. Ook het monteren is gemakkelijk met de montagehandleidingen. Vraag vooraf kleurstalen aan van je gewenste kleuren en kijk thuis op je gemak wat het beste bij je interieur en ramen past.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide