1578
De beste raamdecoratie voor meer privacy
Gepubliceerd: 12-02-2021 Laatste update: 08-05-2022

Je kent het wel: zit je net lekker in je joggingpak op de bank, gluren er voorbijgangers naar binnen. Zeker als je in het centrum woont, heb je vaak last van pottenkijkers. Ondanks dat de meeste voorbijgangers het helemaal niet kwaad bedoelen of expres doen, is het toch vervelend. Gelukkig is er een hele simpele oplossing: koop de juiste raamdecoratie en je hebt je privacy weer terug. Je vindt hieronder een overzicht met de stijlvolste raamdecoratie die voor extra privacy zorgt!

Jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die je naar wens kunt dichtdraaien. Ze zijn perfect als je meer privacy in je woning wilt. Je kunt de jaloezieën namelijk zo draaien dat jij nog wel naar buiten kunt kijken, maar voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. Omdat jaloezieën in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar zijn, passen ze in elk interieur. Kies zwarte aluminium jaloezieën voor een industriële sfeer of ga voor witte houten jaloezieën bij een romantisch interieur. Nog een voordeel van jaloezieën: ze zijn ook verkrijgbaar in waterbestendige materialen. Je kunt ze dus ook in de badkamer of keuken ophangen!

WIN-VLOERKLEED.png

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populair type raamdecoratie en dat is niet voor niks. Met rolgordijnen kun je namelijk alle kanten op. Ze zijn in verschillende stoffen en kleuren te bestellen en je kunt ze precies op maat laten maken. Hierdoor passen ze in elke interieurstijl en bij elk raam. Bij gewone rolgordijnen bepaal je hoeveel inkijk je hebt onder het rolgordijn. Bij duo rolgordijnen is het echter mogelijk om wat meer lichtinval en doorkijk te creëren. Duo rolgordijnen bestaan namelijk uit banen van stof en banen van gaas. Deze banen schuiven langs elkaar, waardoor je zelf de lichtinval en privacy kan bepalen. Doe ze helemaal dicht door de stoffen banen om en om te laten vallen of laat wat licht naar binnen schijnen door de banen van gaas. Ideaal voor in de woonkamer of keuken!

Gordijnen

Tot slot heb je ook met gordijnen heel veel mogelijkheden om meer privacy te creëren. Het voordeel van gordijnen is dat ze er in duizenden stoffen, kleuren en patronen zijn. Hierdoor kun je voor elke ruimte mooie gordijnen vinden die ook de gewenste privacy geven. Als je van een donkere slaapkamer met veel privacy houdt, Maak je gordijnen verduisterend. In ruimtes als de woonkamer en keuken is het natuurlijk niet zo gezellig om de hele tijd dikke gordijnen dicht te hebben. In dat soort ruimtes kun je daarom beter werken met verschillende lagen. Kies bijvoorbeeld voor vitrage als je overdag minder inkijk wilt, maar wel daglicht binnen wilt laten. Hang daar overgordijnen voor die je ’s avonds sluit voor extra privacy. Een andere optie zijn inbetweens. Deze gordijnen zijn van een dikkere stof gemaakt dan vitrage, maar dunner dan overgordijnen. Van buiten kunnen mensen dan niet naar binnen kijken, maar je kunt nog wel wat zien als je naar buiten kijkt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide