2169
8 tips bij het kiezen van raamdecoratie
Gepubliceerd: 25-04-2019 Laatste update: 08-06-2023

Op zoek naar nieuwe gordijnen of een andere vorm van raamdecoratie? De keuze is oneindig groot: zowel in type als materiaal en kleur. Wij geven je 8 tips bij het kiezen van je raamdecoratie!

 1. Kies voor contrast
Pas op dat je de kleur van je gordijnen niet hetzelfde maakt als de muren en vloer. Al zijn ze maar een béétje anders van kleur: contrast brengt je woonruimte tot leven.

2. Creëer hoogte in huis
Gordijnen zijn echte sfeermakers, met hun mooie plooien en gezellige stoffen. Door de gordijnen tegen het plafond te hangen en tot aan de grond te laten komen, creëer je bovendien hoogte in je interieur.

inspiratiebrochures1.png

3. Denk 'praktisch' in de keuken
Als je in de woonkamer overgordijnen hebt hangen, wil je deze waarschijnlijk ook voor het raam in je open keuken. Maar daar hangen gordijnen alleen maar in de weg! Kies liever voor vouwgordijnen in dezelfde kleur en stof; die nemen weinig ruimte in en waaien ook niet de wasbak in wanneer je het raam openzet.

4. Verhelp tocht
Gevoerde gordijnen zijn ideaal wanneer je last hebt van tocht. Dit geldt voor overgordijnen, maar ook vouwgordijnen kun je laten voeren: zo zorgen ze voor extra isolatie!

5. Gordijnen achter de voordeur
Heb je vooral tocht in de hal? Hang dan een dik, gevoerd gordijn achter de voordeur! Dat is een hele efficiënte manier om de kou buiten te houden.

6. Houd rekening met de ruimte
Zoek je raamdecoratie voor in een kleine ruimte? Kies dan lichte kleuren met hooguit een subtiel patroon. In een grote woonkamer kun je juist wél opvallende dessins gebruiken, of extra overgordijnen in een donkere kleur naast de jaloezieën.

7. Denk goed na over de functie
Ligt je slaapkamer aan de straatkant, precies naast een lantaarnpaal? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan gordijnen met een sterk verduisterende functie. In de woonkamer wil je misschien liever rolgordijnen die het licht doorlaten, maar waar je van buitenaf niet doorheen kunt kijken.

8. Match met je woonstijl
Met gordijnen kun je perfect een bepaalde woonstijl benadrukken. Stoere antraciet shutters in een industrieel interieur. Roomkleurige vouwgordijnen voor je landelijke woonkamer. Dunne jaloezieën in hoogglans om samen te gaan met je moderne keuken. Fluwelen gordijnen tot aan de grond voor een klassiek interieur. Laat je inspireren en kies de mooiste aanvulling op jouw woonstijl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide