3228
Gordijnentrends voor 2018
Gepubliceerd: 24-12-2017 Laatste update: 08-05-2022

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur wat betekent dat er weer diverse trends op het gebied van wonen en interieur te vinden zijn. Je kunt je hele woonkamer een opfrisser geven maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal meubels en/of accessoires te vernieuwen zodat je woning weer als nieuw lijkt. Vernieuw bijvoorbeeld je gordijnen om je interieur een nieuwe look te geven. In 2018 zijn er een aantal nieuwe trends te vinden omtrent gordijnen. Zoals we eerder schreven is de basis van het interieur in 2018 rust. Dit zien we ook terug in de gordijnentrends van aankomend jaar. Goede raamdecoratie zorgt daarbij ook voor een rustige nachtrust en een rustig leven. Handig om je daar dus even in te verdiepen.Trend 1: mixen van meerdere gordijnen
Een van dé trends die je in 2018 niet mag missen is een hele opvallende: de trend dat er eigenlijk geen regels zijn bij het kiezen van gordijnen. Dit houdt in dat je verschillende soorten en kleuren gordijnen in je interieur kunt mixen, precies zoals jij dat mooi vindt. Hierbij kun je zelfs verschillende soorten stoffen kiezen; het zijn immers jouw gordijnen in jouw woning. Kijk bij het kiezen van de kleur en de stof van je gordijnen goed naar de rest van je interieur zodat het totaalplaatje jouw persoonlijke interieur weerspiegelt. Experimenteer bijvoorbeeld met lichte en donkere kleuren of met een mix van gewone stoffen gordijnen en plissé-gordijnen. Zorg er wel voor dat alle gordijnen op maat zijn zodat ze een duidelijk geheel vormen.

Trend 2: geometrische trend
Een andere trend die we terugzien aankomend jaar zijn gordijnen met geometrische print zoals streepjes, cirkels of vierkanten. Het opvallende aspect van deze gordijnentrend is dat het in één lijn loopt met een moderne en rustige inrichting, iets wat we in 2018 sowieso al veel zien. De geometrische trend is perfect voor iedereen die wel een basis wil hebben maar wat betreft kleuren of vormen lekker los wil gaan. Stem de kleuren en de vormen af op de rest van je inrichting zodat je een unieke en persoonlijke sfeer creëert. Weet je niet goed welke vormen je moet kiezen? Ga dan voor een rustige, fijne print waar je je andere meubels goed op kunt afstemmen.

Trend 3: fluweel en velours
Ben je op zoek naar net iets aparts en anders dan je normaal gewend bent? Kijk dan naar de stof van je nieuwe gordijnen. Net als in 2017 zien we in 2018 de fluweel en velours trend terug. Deze zachte stoffen geven je interieur een warme en romantische look zonder dat het té is of ergens een beetje fout is. Kies voor een warme kleur zoals olijfgroen, marineblauw, bordeauxrood of zelfs het hippe mosterdgeel om de stof goed tot zijn recht te laten komen. Het leuke aspect van fluweel en velours is dat de stof goed past bij een urban inrichting met veel planten, pastelkleuren en gebruik van kurk. Natuurlijk kunnen deze stoffen ook goed in een meer moderne inrichting met een classy uitstraling.

Trend 4: moderne en strakke gordijnen
Moet je echter niets weten van fancy stofjes en kleur? Ga dan voor een paar moderne gordijnen in basic kleuren zoals zwart en grijs. Zorg ervoor dat je gordijnen in strakke lijnen naast elkaar hangen waarbij het belangrijk is dat alle gordijnen op maat zijn gemaakt (dezelfde maat). Veel mensen denken wellicht dat hiermee je interieur ietwat saai wordt, maar dat is zeker niet zo. Je kunt namelijk best wat experimenteren met moderne, strakke gordijnen en tegelijkertijd een opvallend interieur hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een contrast maakt met je gordijnen: kies bijvoorbeeld voor donkere gordijnen wanneer je voor de rest een licht interieur hebt. Op die manier maak je van je interieur alsnog een feestje!

Trend 5: opvallende en kleurrijke gordijnen
Tot slot is er nog plek voor een opvallende trend, een trend die waarschijnlijk niet iedereen zal omarmen. Wanneer je een rustige inrichting hebt kun je met je gordijnen juist opvallend zijn. Daarom zien we kleurrijke gordijnen (met of zonder print) in 2018 ook zeker weer terug. De pastelkleuren van afgelopen jaar mogen plaatsmaken voor meer opvallende kleuren zoals rood, roze en felgroen. Combineer het opvallende gordijn met de kleuren in je inrichting of ga juist voor tegendraads. Ook voor deze trend geldt dat je zelf moet weten hoe en wat je combineert. Dit motto blijft eigenlijk heel 2018 gelden voor je raamdecoratie (en natuurlijk ook voor de rest van je woning).

Meta
Zijn jouw gordijnen in het nieuwe jaar aan vervanging toe? Bekijk dan deze vijf leuke gordijnentips voor 2018!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide