3129
5 voordelen van houten jaloezieën
Gepubliceerd: 16-10-2018 Laatste update: 08-05-2022

Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Als je de woontrends van de afgelopen tijd een beetje hebt gevolgd dan weet je dat natuurlijke materialen ontzettend trendy zijn. We zien dat niet alleen terug in de meubelen en accessoires maar ook in de raamdecoratie. Een goed voorbeeld hiervan zijn houten jaloezieën. Maar wat zijn nou de voordelen van houten jaloezieën. Wij noemen er vijf voof je op!

1. Isolatie
Bij houten jaloezieën heb je het voordeel dat houten jaloezieën een hoge isolatiefactor hebben. Als het koud is in de winter en het zonnetje schijtn op de jaloezieën dan houden deze de warmte heerlijk vast en stralen dit uit naar je woonkamer. Daarnaast dempen ze ook harde geluiden wat een prettige bijkomstigheid is voor je oren.

2. Natuurlijk
Geheel in de lijn van de huidige woontrends passen houten jaloezieën perfect thuis in dit beeld. Hout is een hoogwaardig en luxe materiaal en geeft een warme sfeer aan je interieur. Combineer de houten jaloezieën met veel groene planten en je hebt een prachtig botanisch interieur.

inspiratiebrochures1.png

3. Regel de lichtinval
Heel fijn aan houten jaloezieën is ook dat je de lichtinval helemaal zelf kunt bepalen. Je kunt ze een klein beetje opendraaien en al een enorme zee van licht binnen krijgen. Het verschilt ook of je ze naar boven of juist andersom dichtdraait hoe de lichtinval is. Draai je ze de ene kant op dan valt het licht meer op het plafond en draai je ze de andere kant op dan krijg je een lichtbundel op de vloer. Het is maar net wat jij op dat moment prettig vind.

4. Regel je privacy
Niets is vervelender als buren of andere voorbijgangers die langswandelen en ongegeneerd naar binnen lopen loeren. Als je gordijnen hebt heb je geen andere keus dan ze te sluiten. Bij houten jaloezieën kan je ze net genoeg draaien dat jij wel lekker naar buiten kunt kijken, en kunt genieten van het licht terwijl niemand meer bij jou naar binnen loert. Wel zo'n fijn idee.

5. Heel veel keuze
Over smaak valt niet te twisten. Ook niet als het om de aanschaf van houten jaloezieën gaat. Hier is een enorme keuze. Niet alleen in de kleur en dikte van de jaloezie maar ook in de breedte. En juist daarmee kan je het verschil maken tussen een leuke mooie houten jaloezie als raamdecoratie of eentje die de eyecatcher is van jouw interieur.

Heb jij geen standaard afmetingen qua raam? Kies dan voor een houten jaloezieen op maat. Je kunt houten jaloezieën heel goed op maat laten maken en helemaal naar jouw wens aan laten passen. Weet je nog niet precies wat je wil? Laat je dan vooral online inspireren bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide