1427
5 voordelen van elektrische raamdecoratie
Gepubliceerd: 16-03-2021 Laatste update: 18-02-2022

Bijna elk huishouden maakt gebruik van raamdecoratie. Elektrische raamdecoratie is iets wat je tegenwoordig steeds vaker hoort. Maar wat is elektrische raamdecoratie nu eigenlijk? Het woord zegt het eigenlijk al, raamdecoratie wat aangestuurd kan worden door elektriciteit. Deze slimme raamdecoratie biedt veel voordelen. Wat deze voordelen zijn en waarom elektrische raamdecoratie geen overbodige luxe is, wordt besproken in dit blog.

  1. Instellen op weersomstandigheden

Elektrische raamdecoratie is niet alleen elektrisch, maar kan ook nog eens mega slim zijn. Deze smart home raambekleding is zo slim dat je als gebruiker in kan stellen dat je slimme duo rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen zelf omhoog of omlaaggaan bij verschillende weersomstandigheden. Je kunt hierbij denken aan acties bij sterke of juist zwakke zonkracht. Als het bewolkt is gaan de blinds automatisch omhoog, en als de zon fel schijnt gaan de blinds automatisch naar beneden.

  1. Toegankelijk

De raamdecoratie is niet alleen toegankelijk voor de eigenaar zelf. Zo hoef je niet altijd je telefoon of de remote control bij de hand te hebben. De slimme raambekleding is namelijk nog steeds voorzien van de welbekende pull-functie. Door deze functie kan iedereen de raamdecoratie omhoog of juist omlaag laten bewegen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat de oppas of de schoonmaakster niet met de raambekleding overweg kunnen.

  1. Met een veilig gevoel op vakantie

De raambekleding is niet afhankelijk van een bepaalde afstand. De gebruiker kan overal met een wifi-verbinding de bekleding besturen. Het is zelfs mogelijk om de raamdecoratie op een bepaald tijdschema te laten functioneren. Erg praktisch als je voor een lange periode niet thuis bent en dit niet aan iedereen wil laten merken. Als de slimme raamdecoratie automatisch omhoog en omlaag gaat denken de inbrekers dat er iemand thuis is. Zo kun je met een veiliger gevoel genieten van je vakantie. 

  1. Bediening op afstand

Zoals net aangegeven kan je elektrische raamdecoratie gemakkelijk op afstand bedienen. Traditionele raamdecoratie wordt altijd met de hand bedient. Dit kost meer moeite en tijd en vereist ook inspanning. Op sommige momenten is het super gemakkelijk om je raamdecoratie op afstand te bedienen. Je kunt nu bijvoorbeeld eenvoudig je blinds omhoog laten bewegen als je je handen vol hebt.

  1. Lange levensduur

De raambekleding hoeft dus zelden nog met de hand aangeraakt te worden. Daarom gaat slimme raamdecoratie gemiddeld langer mee dan traditionele raambekleding. Ook bevat elektrische raamdecoratie geen koorden waardoor zelfs de allerkleinste gebruikers veilig kunnen spelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide