5829
4x de gaafste tips voor een Scandinavisch interieur
Gepubliceerd: 29-10-2019

Scandinavische interieurs zijn enorm populair. De strakke vormgeving, warme kleuren en natuurlijke materialen geven je woning een moderne uitstraling. Lees hier hoe je jouw interieur een Scandinavische look kan geven. Deze 4 kenmerken mogen in geen een Scandinavisch interieur ontbreken. 

 

1.Natuurlijke materialen

De prachtige landschappen zijn kenmerkend voor de Scandinavische landen. Reden genoeg om de elementen uit de natuur in je interieur te verwerken. Hout is hierbij één van de meest typerende kenmerken van de Scandinavische stijl. Je vindt het terug in tafels, vloeren, muurbekledingen en raamdecoratie. De nerven van het hout mogen hierbij goed zichtbaar zijn. Voeg hierbij het groen van planten toe en de stijl is compleet. Let op dat je niet teveel groen en planten gebruikt, dit kan de rust van het interieur verstoren.

inspiratiebrochures1.png

  1. Een witte basis
    Wit. Witte muren, witte meubels en een witte vloer. Een witte basis hoort echt bij een Scandinavisch interieur. Deze witte kleur wordt aangevuld met accessoires in natuurlijke aardetinten, lichtgrijs, zachtroze en zwart. Door lichte kleuren toe te passen in het interieur benut je de hoeveelheid daglicht zo goed mogelijk.

3. Licht naar binnen brengen met de juiste raamdecoratie

Licht is belangrijk in ieder interieur. Zo ook bij Scandinavische interieurs. Bij deze woonstijl wil je zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen brengen. Daglicht speelt een grote rol in deze noordelijke landen omdat er in de winter maar enkele uren licht is. In combinatie met natuurlijk elementen zijn houten jaloezieën een perfecte raamdecoratie. Houten jaloezieen bieden de perfecte balans tussen lichtinval en privacy. Overdag kun je de ruimte heerlijk licht maken en ’s avonds kantel je de lamellen dicht, waardoor je kunt genieten van je privacy. Kies voor houten jaloezieën in een mooie lichte wit of beige tint.

4. Strakke vormgeving

Een Scandinavisch interieur herken je aan de strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. De ruimte er moet er zo ‘clean’ mogelijk uit zien. Het gebruik van accessoires wordt daarom tot een minimum beperkt, waardoor deze niet de aandacht zullen trekken. De accessoires die er wel staan, komen hierdoor goed tot hun recht. Traditionele Scandinavische huisjes zijn erg klein, hierdoor is er dus weinig ruimte om spullen op te bergen. Het bezitten van zo min mogelijk spullen en de ruimtes zo opgeruimd mogelijk houden past perfect in het totaal plaatje. Wees dus niet bang om de muren kaal te houden. Wil je toch wat meer sfeer? Kies dan voor simpele accessoires of wandecoratie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide