2309
3 redenen om bamboe in je interieur te verwerken
Gepubliceerd: 08-05-2021

Bamboe is een van de meest bijzonder planten die we kennen. Of eigenlijk grassen die we kennen, want bamboe is in feite een uit de kluiten gewassen grassoort. Het is licht, sterk, vezelrijk en voedzaam. Vooral in de Aziatische keuken worden bamboescheuten vaak gebruikt als ingrediënt in gerechten.

Bamboe is zo veelzijdig dat het onder andere gebruikt wordt voor banken, stoelen, kasten, vloeren, kleding en raamdecoratie zoals jaloezieën en plisségordijnen. En er is genoeg voor handen. Bamboe komt in veel uiteenlopende gebieden ter wereld voor. Van koude streken met bergen tot tropische gebieden. Ook in de bamboe familie heb je veel verschillende soorten en maten. Van kleine polletjes tot reuzenbamboe met stengels die wel 35 meter lang kunnen worden! Nog een groot voordeel van bamboe is dat het razendsnel groeit. Er zijn bamboesoorten die tot een meter per dag groeien. Dus als we er een beetje zorgvuldig mee omgaan is het een onuitputtelijke bron van bouwmateriaal. Bamboe heeft een natuurlijk karakter en laat zich heel goed combineren met andere natuurlijke materialen, maar ook als contrast in een overwegend strak interieur. In dit artikel geven we je 3 redenen om bamboe in je interieur te verwerken.

1. Duurzaam alternatief voor hout
Bamboe en rotan worden tegenwoordig steeds meer ingezet als duurzaam alternatieven van hout. Logisch, want vooral bamboe is uitermate geschikt om meubels van te maken en het groeit als een dolle dus er is nooit een tekort. Dit natuurlijke materiaal brengt direct warmte in je interieur en duikt steeds vaker op in huizen. Ook als jaloezieën voor het raam.

2. Bamboe, rotan en riet
Even voor de duidelijkheid: bamboe, rotan en riet zijn drie verschillende planten. Bamboe is dus eigenlijk een grassoort, rotan is een harde liaan en riet groeit in en langs het water. De eerste twee worden vaak gebruikt voor de productie van meubels. Riet is daar minder geschikt voor en wordt over het algemeen gebruikt voor rolgordijnen.

3. Meubels en jaloezieën
We kennen allemaal de meubels van bamboe en rotan. Tot voor kort waren die alleen in trek in vakantiehuisje, maar tegenwoordig zien we ze als meubel in allerlei interieurs. Zet bijvoorbeeld een bankje van bamboe bij een mosgroene muur en je hebt direct een tropical effect. Nog een paar felgekleurde kussen erbij en je waant je in Havana. Jaloezieën van bamboe hebben sowieso een warm effect op je interieur. Net als plisségordijnen overigens. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling die warm en aaibaar aanvoelt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide