Het is geen makkelijke taak: Raamdecoratie uit zoeken voor de woonkamer. Je hebt tal van mogelijkheden als het gaat om materiaal maar ook patronen en kleuren. Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt naar de mogelijkheden. Hier onder hebben we een aantal verschillende soorten raamdecoratie uitgelicht. Hopelijk helpt dit je voor de keuze een beetje op weg!

 Rolgordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Makkelijk inzetbaar, perfect af te stellen en daarnaast ook nog eens erg betaalbaar. Maar wat zijn nu echt grote voordelen van rolgordijnen? Lees het nu meteen!

Geef je woonkamer een nieuwe look, door deze te voorzien van jaloezieën. Jaloezieën geven ruimtes niet alleen een huiselijke sfeer, ook zorgen ze voor meer privacy in huis. Het fijne van deze raambekleding is de mogelijkheid om ze in verschillende standen te gebruiken. Kies je ervoor de jaloezieën volledig open te laten, sluit je ze of laat je ze geopend naar beneden zakken? Zo heb je op ieder moment van de dag een geschikte stand! In de avond wens je privacy en een knusse sfeer, terwijl je overdag ruimte wilt hebben voor het licht van buiten. Het geopend laten zakken van de jaloezieën laat licht door, maar belemmert tegelijkertijd het zicht van voorbijgangers. In dit artikel lees je meer over het uitkiezen van geschikte jaloezieën. 

Bij een grote raampartij of een “Extra Large” glazen pui is een railroede een goede optie voor je mooie nieuwe gordijnen. Maatwerk maakt voor elke railroede de wandsteunen op maat. Soms is er een bijzondere maat wandsteunen nodig om de railroede te bevestigen.

Er is een nieuwe collectie Wave-railroedes van Interstil. De collectie uitbreiding is te vinden bij RoedesOnline. Goede fotografie geeft een beter zicht op elke nieuwe railroede in elke nieuwe kleur. Daarom fotograferen wij de railroedes zelf zodat onze klanten een goede keuze kunnen maken bij het bestellen van een nieuwe railroede. De nieuwe railroedes zijn allemaal geschikt voor Wave gordijnen. Hieronder zie je het belangrijkste nieuws van Interstil: 

Het is een grote hit bij nieuwbouwhuizen en verbouwingen: de gordijnrails inbouwen in het plafond. RoedesOnline heeft een grote sortering stucrailsen in diverse maten. Meestal is de stucrails wit van kleur.

IKEA introduceert GUNRID: gordijnen die door middel van een innovatieve technologie de lucht in huis zuiveren. Op het textiel is een coating van mineralen aangebracht. Zodra die wordt geactiveerd door (dag)licht, worden veelvoorkomende luchtvervuilende stoffen in huis afgebroken. Een belangrijke stap in de strijd tegen vervuilde lucht. De gordijnen zijn verkrijgbaar in het lichtgrijs, lichtroze en geel en liggen vanaf februari in alle IKEA winkels.

Nooit eerder hadden we zoveel keuze uit soorten raamdecoratie. Van houten jaloezieën tot vouwgordijnen en plissés. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Want wat is wat, en wat dóet wat? Daarom vind je in dit artikel de soorten raamdecoratie op een rij: