1458
Woonplant
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 07-04-2022

Geheimzinnig, exclusief en artistiek. De Aglaonema, Woonplant van de maand september, is een mysterieuze kunstenaar die niet graag met zijn sierlijk geschilderde bladeren te koop loopt. Deze plant vindt het geen probleem om in de schaduw te staan. Maar zelfs daar laat hij zijn eigenaar optimaal van zijn pracht én zijn bijzondere karaktereigenschappen genieten.

Hoewel de Aglaonema de indruk wekt niet zo van aandacht te houden, doet zijn verscheidenheid anders vermoeden. Waarom zoveel moeite doen om er mooi uit te zien, als je niet wilt opvallen? Al is het subtiel, toch blinken zijn bladeren uit in creativiteit. Grijsgroene vlekken op stug blad, zacht rond blad met zilvergrijze tinten, soepel rood met een fijn groen randje en klein geelgroen blad met witte sierlijke lijnen. Je noemt het, de Aglaonema heeft het.

Prominent in woonkamer
Eigenlijk hoort de Aglaonema thuis in de vochtige en schemerige regenwouden in landen als Thailand, Indonesië en Maleisië. Daar staat hij onder het dichte bladerdek van imposante bomen en planten, waardoor de zon hem amper kan aanraken. Toch is hij in staat om zijn bladeren van de meest subtiele en fijnzinnige tekeningen te voorzien. Hierdoor verdient hij meer dan een krap plekje tussen zijn grote broers en zussen. Prominent in de woonkamer komt de Aglaonema perfect tot zijn recht.

Ontspannen en productief
Niet alleen zijn kunstenaarschap maakt deze plant een goede huisgenoot. Met zijn luchtzuiverende én stimulerende werking maakt hij jouw huis een aangename plek om gezamenlijk te leven. Hij haalt zonder moeite ongezonde stoffen uit de lucht en stimuleert je tegelijk. Stress, slecht geslapen, gespannen? De Aglaonema helpt je te ontspannen en maakt je weer productief, zo toont onderzoek van TNO aan.

Artistiek gevoel
De Aglaonema houdt ook gemakkelijk zijn eigen productiviteit op peil. Deze supersterke plant vindt het prima om met weinig licht door het leven te gaan, zolang hij maar regelmatig water krijgt en de lucht om hem heen niet te droog is. Zo komt zijn artistieke gevoel het beste tot uiting en kunnen jullie samen jarenlang de subtiele veranderingen in zijn prachtige tekeningen bewonderen.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide