1144
Vrouwentong: woonplant van november 2020
Gepubliceerd: 01-11-2020 Laatste update: 29-10-2020

Statige rust. Grijsgroen met strepen, vlekken en mooie randen. Dikke bladeren die kaarsrecht naar boven groeien en als het ware een scherm vormen tussen jou en de buitenwereld. Vrouwentong is het soort plant dat de prikkels van een veel te drukke wereld dempt. Niet alleen met een onverstoorbare uitstraling, maar ook omdat je er amper omkijken naar hebt. Toch weer een zorgje minder!

 

Sterke beschermer

De symboliek van vrouwentong (ook bekend als Sansevieria trifasciata) is schoonheid en dat slaat niet alleen op de mooie bladeren, maar ook op schoon als in 'reinigen'. Volgens de NASA Clean Air Study is vrouwentong een plant met luchtzuiverende eigenschappen, die ook uitstekend werk verricht in de slaapkamer. Op die manier zorgt ie een beetje voor je en is vrouwentong de ideale plant om mee tot rust te komen. Scherm uit, kaarsjes aan, de sterke groene bladeren houden de boze buitenwereld even op afstand.

Vrouwentong wil je hebben!

Amper verzorging nodig en bijna onverwoestbaar
Keuze uit meer dan zeventig verschillende soorten
De bladeren helpen de luchtvochtigheid in huis goed te houden
Vrouwentong heeft een verstilde, kalme uitstraling
Een rijtje naast elkaar vormt een scherm van groene zwaarden dat je beschut en beschermt
Vrouwentong groeit in Afrika, Madagaskar en Zuid-Azië. Het dikke blad slaat vocht op, zodat de plant hoge temperaturen aankan.

vrouwentong-05.jpg

Zó blijft vrouwentong mooi

Vrouwentong kan goed tegen licht en zelfs tegen volle zon.
Hoe lichter hij staat, hoe meer bladtekening de bladeren ontwikkelen.
Het is een van de weinige planten die boven een radiator gedijt.
Tussen de gietbeurten door mag de kluit indrogen, teveel water is funest.
Vrouwentong is oersterk: tijdig verpotten, anders breekt hij zelf de pot voor meer ruimte.
Omdat het blad van vrouwentong fier omhoog groeit, is het in Feng Shui (een soort acupunctuur voor je huis, om een goede sfeer te creëren) een populair hulpmiddel om energie / chi te geleiden

Groen rekwisiet
Vrouwentong is een echte Hollywoodster die te zien in is onder andere Blue Velvet, Groundhog Day, The Paper en Being John Malkovich. De gestileerde vorm doet het goed voor de camera en de ijzersterke plant kan de warme setlampen hebben. Actie is er overigens niet van te verwachten, het is een kalme groeier.

Vrouwentong en verstilling
Om een sereen effect te creëren style je vrouwentong in witte, grijze of pastel potten met ronde organische vormen. Staat de plant voor het raam, dan helpt een strook mat plakplastic op het glas de sfeer zachter en vriendelijker te maken omdat het licht zo deels gefilterd wordt. Combineer de plant met kleine hangende objecten of hangplanten voor een scherm-effect. Effen voert de boventoon, een bescheiden glinstering is welkom, in de donkere dagen voor december.

Woonplant van de maand
Vrouwentong is Woonplant van november 2020. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor een mooie vrouwentong hoeft je de deur overigens niet uit... je bestelt hem gewoon online bij Bol.com

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide