3718
Voorjaarsbrengers: Woonplanten van maart
Gepubliceerd: 20-02-2018

Pure groeikracht, zo'n bolletje met een spriet die per dag verder uitbot tot prachtige plant. Vier de lente met voorjaarsbrengers in de vorm van goede bekenden én een spannende nieuwkomer!

 

Niets dat het gevoel van grauwe, koude dagen zo snel verjaagd als voorjaarsbrengers. Denk hierbij aan gele en witte narcissen, blauwe en witte druifjes, hyacinten in alle denkbare kleuren, tulpen en… geruite kievitseitjes (Fritillaria). Die laatste zijn relatief nieuw als bol-op-pot, maar absolute blikvangers die prachtig combineren met de andere collega's die niets dan lente in hun bol hebben.

Voorjaarsbrengers-Woonplanten-van-de-maand-maart-05.jpg

5 voorjaarsbrengers

 • Tulpen-op-pot zijn verkrijgbaar van speciale botanische soorten die kort en klein blijven tot kleurige klassiekers, desgewenst met franje.
 • Hyacint is er in klassieke kleuren als roze, wit en blauw, maar ook in nieuwe tinten als purper, zalm en zachtgeel: leuk om alvast in paasstemming te komen (Pasen valt op 1 april, geen grap).
 • Narcis-op-pot zijn er in geurende trosnarcissen en klassieke trompetten, van wit tot zachtoranje, met mooi groen blad dat de plant nóg decoratiever maakt.
 • Blauwe druif dankt zijn naam aan de druifvormige bloemetjes, die tegenwoordig ook in wit, lila, paars en roze voorkomen.
 • Kievitseitje heeft bloemen die als een kievitseitje aan de stengels hangen. Op een afstandje zijn ze paars, van dichtbij ziet je dat de bloemblaadjes paars-crème gespikkeld of zelfs geblokt zijn. 

Voorjaarsbrengers-Woonplanten-van-de-maand-maart-011.jpg

Spelen met kleuren
Met voorjaarsbrengers kun je uitpakken: ze worden breed aangeboden en combineren onderling prachtig. Hou je van een energieke sfeer, dan gaat er niets boven blauwe hyacinten, rode tulpen en gele narcissen. Is je smaak meer sober Nordic, dan gaan witte druifjes heel goed samen met de botanische look van kievitseitjes. En is je interieur warm en romantisch, dan kun je je uitleven met alle pastelvarianten van de voorjaarsbrengers.

Voorjaarsbrengers-Woonplanten-van-de-maand-maart-02.jpg

Bollenstreken!

 • Waar je je voorjaarsbrengers ook neerzet, ze veranderen meteen de sfeer in 'weg winter, yay lente!'
 • Bol-op-pot planten zijn voorbewerkt en speciaal gekweekt. Beetje water erbij, succes gegarandeerd.
 • Uitgebloeid? Alle bolletjes van voorjaarsbrengers kunnen de tuin in, om volgend jaar weer te bloeien en prachtig te verwilderen.

Rijke geschiedenis
In het wild groeien voorjaarsbrengers in een groot deel van West-Eurazië, het zijn bloeiende planten die al eeuwen deel uitmaken van het landschap. Tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije, hyacinten zijn afkomstig uit de streek ten oosten van de Middellandse Zee (Libanon, Syrië, Iran, Irak). Narcis verspreidde zich vanuit Zuidwest-Europa over het hele continent, kievitsbloem is inheems in Europa en West-Azië.

Voorjaarsbrengers-Woonplanten-van-de-maand-maart-010.jpg

Zo blijft het lekker lang lente

 • Hoe koeler de voorjaarsbrengers binnen staan, des te langer ze er zullen bloeien.
 • Regelmatig water geven helpt de bol tot bloei te komen, van teveel water gaat hij rotten.
 • Voeding is niet nodig, die zit al in de bol, wat voorjaarsbrengers makkelijke woonplanten maakt.

Woonplant van de maand
Voorjaarsbrengers zijn woonplanten van maart 2018. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide