1210
Vitamineplant
Gepubliceerd: 18-10-2012 Laatste update: 16-11-2017

Nederlanders krijgen een prettig gevoel als zij planten in huis hebben. Het is daarom niet verwonderlijk dat 93% van de Nederlanders planten in huis heeft. Zestig procent van de vrouwen wordt blijer van bloeiende planten en dat geldt opvallend genoeg ook voor vijftig procent van de mannen. Bovendien voelt ruim de helft van de mannen zich rustiger in een huis met planten. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Ruigrok | NetPanel in opdracht van het Bloemenbureau onder ruim 1.500 Nederlanders.

Jessica Wagemaker van het Bloemenbureau is erg blij met de uitkomsten: “De sterke eigenschappen van planten die effect op mensen hebben, blijkt de gemiddelde Nederlander te bevestigen. Kamerplanten geven je op hun manier een dosis vitamine. Je kunt ze vergelijken met het effect van schoonheidsproducten. Mensen voelen zich er lekkerder door, omdat die bijvoorbeeld je uiterlijk mooier maken. Planten laten je prettiger voelen, omdat die je van binnen mooier maken. Planten laten je namelijk beter ontspannen, maken je productiever, zuiveren de lucht en geven zuurstof af. Wij noemen planten daarom het mooiste verzorgingsproduct in huis.”

Jongeren houden van kleur
Planten zijn extreem belangrijk in het leven van de gemiddelde Nederlander. Ruim 70% voelt zich meer op zijn gemak in een huis waar planten staan, dit geldt zelfs voor 77% van de vrouwen. Gelet op deze uitkomst is het niet vreemd dat maar liefst 93% van de Nederlanders planten in huis heeft. Gemiddeld hebben we ruim negen van deze groene en bloeiende vrienden staan. 55-Plussers scoren het hoogst met gemiddeld 11 planten in huis, maar ook jongeren houden van groen in huis. In de huizen van 18 tot 34-jarigen staan gemiddeld zeven planten. Deze jonge doelgroep kiest vooral voor planten met verschillende kleuren. Ouderen hebben de voorkeur voor zowel groene als bloeiende planten in huis.

Minder nerveus bij de tandarts
Ook in de werkomgeving zien we graag planten. Op kantoor hecht 79% van de mensen aan groen. Bijna de helft zegt productiever van kamerplanten te worden. Ook bij de tandarts en in het ziekenhuis willen we groen zien. Ruim de helft van de Nederlanders voelt zich namelijk minder zenuwachtig bij de tandarts als de wachtkamer ingericht is met planten. 42% Verwacht dat ziekenhuispatiënten sneller herstellen in een groene omgeving. Niet vreemd dat twee derde van de landgenoten vindt dat de lucht die zij inademen gezonder is door de aanwezigheid van planten.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide