De tsunami van technologie die op ons afkomt, zal onze wereld totaal veranderen. In een versneld tempo worden onze ‘analoge’ woningen smart. Deze technologisering is erop gericht om de gebruiker eindeloos veel gemak te brengen. Automatisch zal onze omgeving op ons gedrag en onze behoeftes anticiperen. Hierdoor zal een gezonde en comfortabele leefomgeving gecreëerd worden. Gezonde balans tussen body & mind staat centraal. Om mee te kunnen gaan in deze technologische golf zullen smart oplossingen overtuigend moeten worden toegepast, ook ten aanzien van groen in onze directe leefomgeving.

Door de versoberde levensstijl ontstaan eenvoudige, opgeruimde en rustgevende interieurs. Dit zien we duidelijk terug aan de linkerkant van de collage. Ritme en rust zijn belangrijk in deze interieurs. Geen overbodige details: het pure product telt, zonder te veel poespas. Daarnaast vindt een ware revival van gerecyclede materialen plaats. Veel jonge ontwerpers zijn hier op een of andere manier mee bezig. Dit betekent een natuurlijke uitstraling van uniek ogende producten.

'Pa rum pum pum pum, hear the drum!' De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken. Hoe fijn is het om voor de kerstdagen je huis te versieren, helemaal zoals jij dat wilt? Laat je inspireren door de natuur. Bolbloemen geven precies de sfeer die je zoekt.

Met deze turbogroeier worden de donkere dagen groener, gezelliger én geheimzinniger, of je 'm nu breeduit laat hangen of over je tafel laat groeien. 

In aanloop naar de Internationale Dag van de Orchidee die op we op 6 september vierden, was Wonenonline de dag ervoor uitgenodigd voor deelname aan een Orchidee Stylingsessie. Terwijl het buiten met bakken uit de hemel kwam, was het binnen een kleurrijke oase. Onder genot van een lekkere cappuccino maakte ik kennis met Groenstyliste en auteur Judith Baehner en Interieurstyliste en influencerLindy de Graaf die zich dit jaar de Nederlandse ambassadrice van de orchidee mag noemen.

Lelies klassiek? Zeker niet! Deze bloemen passen perfect in een industrieel interieur. Niet alleen omdat ze op een bijzondere manier contrasteren met de ruwe en rauwe omgeving, maar vooral omdat ze functioneel zijn. 

Je ziet ze steeds vaker: binnentuintjes. Een combinatie van kamerplanten, dicht bij elkaar, die je direct het ‘urban jungle’-gevoel in huis geven. De ideale planten? Bromelia’s! Ze komen van oorsprong uit tropische oerwouden en hebben een exotische uitstraling. Juist door de verscheidenheid in soorten creëer je eenvoudig een indoor jungle met bromelia’s. Bijkomend voordeel: verbetering van het binnenklimaat.

De trends voor het najaar staan te trappelen om hun intrede te doen in ons interieur. En daar horen planten bij, heel veel planten. Want waar je een paar jaar geleden misschien al trots was dat je één plant in leven kon houden, kun je er tegenwoordig niet meer omheen. Groen in je interieur is hot, en het liefst in grote getalen. Voor iedereen die geen (hele) groene vingers heeft en wel een beetje hulp en inspiratie kan gebruiken lanceert Intratuin ‘Het Groene Boekje’.