In deze woonomgeving is het rustig, maar het leven staat er niet stil. Alle verfraaiingen zijn weggelaten, zodat er balans is en sereniteit. Hierdoor krijgen de met zorg uitgekozen producten alle aandacht die ze verdienen. Al deze producten zijn tot in detail uitgewerkt. Er is over deze objecten nagedacht en er zijn afwegingen gemaakt. Niets is aan het toeval overgelaten en de materialen zijn met liefde gekozen. De zachte, vergrijsde kleuren komen goed tot hun recht naast veel wit en grijs. Een subtiel zwart accent zorgt voor diepte en pit. De vergrijsde en groene planten geven het een aangename sfeer.

Deze trend is gebaseerd op de collecties van verzamelaars. Niet alles is echte kunst, maar elk product heeft zijn waarde en een bijzonder verhaal. Overgebleven van vroeger, gevonden bij de kringloop of meegenomen van een verre reis. Natuurlijk ontstaan er vreemde combinaties tussen de nieuwe en oude producten, maar het palet van warme, zacht zoete pastelkleuren in combinatie met spannend, vergrijsd turkoois zorgt dat alles aan elkaar wordt gekoppeld. Net als kleur hebben bloemenprints ook een verbindende factor. In deze trend draait het om herontdekte producten en het romantische verhaal erachter. Maar, let op! Het mag nooit echt kitsch en namaak worden.

Dat kamerplanten zorgen voor zuurstof en zuivere lucht, dat weten we allang. Maar dat je kamerplanten kunt inzetten als dé accessoire in je huis; dat is nieuw! Steeds meer mensen deden hun kamerplanten in de ban wegens ruimtegebrek of het idee dat zij er niet goed genoeg voor konden zorgen. Maar de kamerplant is weer helemaal terug van weggeweest. De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt steeds belangrijker. Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter! Creëer minituintjes door planten in groepjes bij elkaar te zetten in ‘oude’ herontdekte potten en vaasjes, hierdoor ontstaat er een botanisch modieus beeld. Groene nuances worden gecombineerd met vergrijsd industrieel blauw en naturel tinten zoals riet, steen en hout. Het diep oranje van terracotta en warm donker fineerhout geven een mooie kleurnuance.

Van knalgeel tot romig en hagelwit, soms gesierd met een feloranje kroontje – deze ultieme lentebode verdient het om nu het middelpunt van de belangstelling te zijn.

Botanische beauty
Niets brengt het voorjaar zo snel binnen als Narcis. Uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Het is een instant sfeermaker die binnen vrij snel tot bloei komt. En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. Het is een ideale bol op pot om snel en effectief het huis mee op te fleuren.

Leve de lente!
Als vrij strakke woonplant – puntige bladeren, gestileerde stengels – past Narcis prachtig bij de grafische vormen en lijnen die je nu vaak in interieurs ziet. Vooral de planten met de hagelwitte en felgele bloemen zijn een geweldige match met de bijbehorende primaire kleuren en de optische wirwar van patronen.

Vrolijke wirwar
Niet alleen staan narcissen altijd heel vrolijk, sommige verspreiden eveneens een heerlijke geur, die ook al aan het voorjaar doet denken. Narcissen in dezelfde kleur bij elkaar zetten heeft een krachtige moderne uitstraling, verschillende soorten mengen een speels effect. Dat wordt versterkt met potten in gladde, functionele materialen, zoals metaal en kunststof, maar ook glad leer en gepolijst hout. Noordelijke klassieker
Dubbele bloemen, effen of gevlekt, grote gele trompetten, kleine trosjes witte bloemetjes: er zijn wel 88 verschillende soorten narcissen, in twaalf categorieën. Die allemaal afstammen van de wilde narcis, die al sinds mensenheugenis op het noordelijk halfrond groeit. De soorten die we hier kennen, hebben zich voornamelijk uit Spanje en Portugal verspreid naar Noord-Europa.  

 

Narcis & verzorging
Narcis groeit en bloeit het best met ruim voldoende vocht, dus laat de kluit niet uitdrogen. Hoe meer water ze krijgen, hoe hoger ze kunnen worden. Ze bloeien optimaal op een lichte plek en ze blijven het langst mooi in een niet al te warme omgeving. Omdat ze altijd de zon zoeken, kunnen narcissen-op-pot binnen het beste af en toe een slagje worden gedraaid, dan groeien ze niet scheef. Narcissen op pot staan ook mooi in glas: spoel het kluitje af en zet het in een laagje water. Het hele proces van wortel-bol-steel-bloem is zo in laagjes te zien.

Vrolijke klassieker

Narcis groeit en bloeit al sinds mensenheugenis op het noordelijk halfrond.

Narcis-op-pot in een keramieken kan zetten en je hebt eigenlijk een boeket-op-pot.

De plant is genoemd naar de ijdele jager in de Griekse mythologie. Narcissus was zo verliefd op zijn spiegelbeeld in het water dat hij er uiteindelijk in verdronk. Daarom kijken narcissen altijd een beetje naar beneden.

Met de gele exemplaren maak je het huis makkelijk en snel mooi voor Pasen (27 maart): ze zijn verkrijgbaar van zacht romig tot knalgeel.

Potnarcissen zitten vaak met drie bollen in één pot, onder het motto 'alle goede dingen bestaan uit drieën'.

Narcis is de nationale plant van Wales. Eerst was dat look: soldaten droegen die in de vroege middeleeuwen op hun muts om onderling goed te onderscheiden te zijn van de vijand. In het Welsh lijkt het woord look sprekend op dat van Narcis. Cenhinen = Look, Cenhinen Pedr = Daffodil/Narcis. Omdat die laatste wat lieflijker is dan prei, is die door de jaren heen het nationaal symbool geworden. Het helpt dat de bloem er in het wild weelderig groeit en bloeit.

Door uitgebloeide bloemen weg te knippen, houdt de bol meer energie over voor de rest van de plant.

Woonplant van de maand Narcis is Woonplant van februari 2016. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

It’s all in the name, Peperomia betekent "gelijkend op pepers". Deze oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse woonplant is er in vele soorten, maten en kleuren. Effen én met bladtekening. De woonplant heeft een warme, vriendelijke uitstraling, wat neigt naar een vetplant. Met haar ronde vorm en rijke bladgroei past zij goed in de huidige stijltrend. Door de verschillende kleuren en vormen, staat een mix van meerdere Peperomia’s bij elkaar erg gezellig.

Sierlijke stengels

De planten zijn sierlijk door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes. Anderen bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet. Door de dichte structuur absorbeert de Peperomia geluid. En zorgt zo voor net dat beetje extra rust in huis. Duurzaamheid, eenvoud en tevredenheid komen allemaal samen in de prachtige vormen van Peperomia.

Happy Bean

De Peperomia Amigo Green Split is de meest vrolijke variant. De bladeren van dit opvallend frisse plantje hebben de vorm van sperziebonen. Deze Peperomia wordt daarom ook wel de "Happy Bean" genoemd. Natuurlijk zijn het geen echte bonen, dus voeg ze vooral niet toe aan de avondmaaltijd. Omdat de Happy Bean weinig ruimte en aandacht vergt, is deze erg geschikt voor op je bureau.

Verzorging

In het wild groeit de plant in het Amazonegebied van Zuid-Amerika, bij voorkeur onder bomen waar het warm en schaduwrijk is. De Peperomia heeft niet veel verzorging nodig, wat het een ideaal kantoorplantje maakt. De plant staat het liefst in het licht, maar in de volle zon is net iets teveel. Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad, dan groeit de plant het pittigst door.

Ideeën

Zet een aantal verschillende soorten Peperomia bij elkaar in een kast, op een bureau of grote schaal. Dit ziet er warm en gezellig uit. Handgemaakte materialen passen goed bij de Peperomia: denk aan keramiek, katoen, linnen en glas. Zorg dat er in ieder geval een Happy Bean tussenstaat voor het vrolijkste effect.

DIY-tip: van kastje naar kasje

Maak een prachtige Peperomia-presentatie!

Peperomia is Woonplant van de maand april en staat bekend om de vele verschillende soorten prachtig blad. Groen, bont, rond, spits, gestreept – je kunt het zo gek niet bedenken of Peperomia heeft het te bieden. En er is geen betere manier om al dat moois te laten zien dan in een echte showcase. Gun een oud kastje een metamorfose en je verbindt oud en nieuw, duurzaam en groen, en stijl en de cirkeltrend die nu overal opduikt in interieurs. Upcycling was nog nooit zo casual chic (hipster optioneel). Dit heb je nodig:

● Afhankelijk van het kastje ca 10 Peperomia

● Een oud kastje (kringloop)

● Twee platen plexiglas

● Decoupeerzaag

● Waterdichte terracotta potten

● Kleine hamer en spijkertjes

Zo maak je het:

Stap 1

Haal voorzichtig de achterkant uit het kastje en vervang die door plexiglas. Spijker dat voorzichtig vast over de hele achterkant.

Stap 2

Zaag in de planken van het kastje ronde gaten waar de terracotta potten in kunnen hangen. Het gat moet in doorsnee dus iets kleiner zijn dan de bovenkant van de pot.

Stap 3

Zet de peperomia's in de potten en verdeel ze over je nieuwe indoor kas. Combineer contrasterende bladvormen voor een mooie levendige aanblik. Voordeel is dat de luchtvochtigheid goed blijft, zodat de planten in hun botanische blikvanger minder vocht nodig hebben.

Een romantische belevenis, dat zijn deze drie witte woonplanten die heerlijk geuren dankzij roomwitte bloemen en zich soms zelfs innig ergens omheen slingeren. Gardenia, Stephanotis en Jasmijn zijn drie diepgroene woonplanten die naast prachtige witte bloemen nog veel meer te bieden hebben. Deze woonplanten bieden samenhang in verscheidenheid, lijken te omarmen met geur en ranken en zorgen voor zintuiglijke ervaringen en rust.

Parfumplanten

Allemaal geuren ze heerlijk, de Gardenia is een zeer rijke bloeier en de Stephanotis en Jasmijn ontwikkelen zich soepel om wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Daarmee passen ze goed in de huidige wit-groene woontrend waarin dingen die echt betekenis hebben en contact lijken te zoeken centraal staan.

Rijke bloei

Gardenia heeft glanzende diepgroene bladeren met mooie nerven en prachtige roomwitte wulpse bloemen die een wilde roosvorm hebben en heerlijk geuren. Bij een goede verzorging kan Gardenia wel honderd bloemen geven. Geur en kleur Stephanotis heeft heel aparte bloemen: buisvormig, zuiver wit en een beetje wasachtig. Ze groeien in trosjes die opengaan als sterretjes. Eenmaal open geuren ze heerlijk en kleuren prachtig bij de glimmende diepgroene blaadjes. Sierlijke klimmer Jasmijn is een sierlijk struikje met mooie donkergroene bladeren en heerlijk geurende witte bloemen. De bloemengeur van de Jasmijn komt vooral na zonsondergang vrij en zou nóg sterker zijn bij een wassende maan. Verzorging

De Gerdenia heeft het liefst een lichte standplaats, maar voorkom volle zon. Hou de kluit vochtig, maar voorkom een voetbad. De groene bladeren worden graag beneveld met de plantenspuit. Uitgebloeide bloemen kunnen worden weggehaald, de plant bloeit dan gewoon vrolijk door. Stephanotis staat graag licht, op een vaste plek met een vochtige kluit, zonder voetbad. De plant niet meer keren als er eenmaal knoppen inzitten, voor de mooiste bloei. Geef de Jasmijn een lichte, maar niet al te zonnige standplaats en voldoende water. Jasmijn is een snelle groeier die het liefst een iets vochtige kluit heeft. Ook heeft de woonplant eens in de twee weken wat extra plantenvoeding nodig, om voldoende groei- en bloeikracht te houden. Ideeën De lange ranken van de witte woonplanten kunnen om een boogje worden geleid, maar het heeft ook wel iets om ze de vrijheid te geven en bijvoorbeeld tegen een kast of langs een kozijn te laten groeien.

Ideeën

De lange ranken van de witte woonplanten kunnen om een boogje worden geleid, maar het heeft ook wel iets om ze de vrijheid te geven en bijvoorbeeld tegen een kast of langs een kozijn te laten groeien.

Dat kamerplanten zorgen voor zuurstof en zuivere lucht, dat weten we allang. Maar dat je kamerplanten kunt inzetten als dé accessoire in je huis; dat is nieuw! Steeds meer mensen deden hun kamerplanten in de ban wegens ruimtegebrek of het idee dat zij er niet goed genoeg voor konden zorgen. Maar de kamerplant is weer helemaal terug van weggeweest. In januari en februari zet Intratuin de kamerplant een maand lang centraal en laten we zien welke planten superhip zijn, hoe je ze kunt presenteren en wat de voordelen van het ‘groene geluk’ in je huis en kantoor zijn.

Intratuin heeft een top 8 van hippe planten ontwikkeld op basis van hun groeiende populariteit.

Top 8 hippe kamerplanten

Op de 8e plaats staan de hangplanten direct gevolgd door de nummer 7: de vleesetende plant. In de winter zijn deze planten nog in rust en klein, zodra het warmer wordt, worden ze grilliger en kleurrijker. Uiteraard ontbreken de varens niet. Deze staan op de 6e plaats. De kamerplanten met mooie, decoratieve bladeren, zoals de Calathea, staan op nummer 5. Op de 3e en 4e plaats staan de vetplanten en cactussen. Ook kiezen we steeds vaker voor grote kamerplanten, zoals de Philodendron. Deze staan op de 2e plaats. En met stip op nummer 1: de zeer hippe en populaire planten met grijsachtige bladeren, zoals de Hertshoorn.

Trends en tips
Met ‘groen’ in je huis kun je meer doen dan je denkt. Intratuin ziet een aantal belangrijke trends als het gaat om het presenteren van planten.

Hangplanten: de plantjes in de macramé plantenhangers zijn nog steeds even populair. Niet alleen een bloempot is geschikt maar ook een vaas of een kom.

Op hoge poten: zeer sterk in opkomst. Hiermee zet je een plant op een voetstuk. Dit kan een zuil zijn, een kruk of speciaal hiervoor ontworpen hoge plantenstandaards. Een plant op hoge poten in de woonkamer zorgt voor meer dynamiek in de ruimte.

In groepjes: zet een groepje planten in potten op verschillende hoogtes dicht bij elkaar. De verschillende materialen, structuren en hoogtes geven een spannend contrast. Kies voor planten met grote grove bladeren en combineer ze met planten met kleine, tere blaadjes. Gebruik een mix van verschillende potten en varieer in structuur en vorm. Met de groepjes bereik je het meeste effect door de setting regelmatig te veranderen. De ene keer veel kleur, de andere keer kies je voor strak.

Achter glas: Succulenten (vetplanten) of varens in glas geven een mooie, transparante doorkijk. Vooral terrariums zijn een bijzondere toevoeging in huiskamer én keuken. Creëer een minituin in je huis! Gebruik verschillende varens in één glazen object. Bedenk de potgrond met mos, schors of decoratieve steentjes.

In kommen of waxinelichthouders: een kommetje of waxinelichthouder is uitermate goed geschikt voor kleine plantjes. Hoe leuk is dat: drie verschillende vetplantjes die samen een geheel vormen. Bedek de potgrond met wat gouden steentjes. Je kunt deze mini stillevens overal een plekje geven.

Aan de muur: Ben je geïnspireerd geraakt, heb je geen ruimte in je huiskamer en wil je toch iets doen met kamerplanten? Decoreer dan een wand met planten. Hiervoor gebruik je planken, kistjes en hangers.

Voordeel van planten in huis en kantoor

Kamerplanten zorgen niet alleen voor sfeer, maar ook voor zuurstof. Er zijn kamerplanten die zelfs de lucht zuiveren. Onze huizen en kantoren zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat we sneller te maken krijgen met droge lucht en te weinig zuurstof. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, huid- en slaapklachten. Voor een gezond en prettig binnenklimaat spelen verschillende dingen mee, zoals de temperatuur, de hoeveelheid daglicht en een goede luchtkwaliteit. Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk maar ook planten kunnen helpen. Elke kamerplant produceert zuurstof maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Er is een tiental planten dat wel in staat is dit te doen, zoals de Ficus en de Krulvaren. Als je wilt weten hoe ze dat doen en welke planten het zijn, klik dan op http://www.intratuin.nl/ideetjes-weetjes/binnen/luchtzuiverende-planten/

Perfect om de leegte van de kerstboom op te vangen en al het kale groen buiten te compenseren: indrukwekkende en rustgevende kamerbomen.

Groene binnenreuzen
Kamerbomen vormen een rustpunt in een hectische tijd. De groene bladeren absorberen geluid, brengen de natuur dichterbij binnen en geven een gevoel van beschutting tegen de buitenwereld. Daarmee passen ze naadloos bij de stijltrend waarin alles in huis een eigen verhaal vertelt, van een dierbaar object tot een goed gekozen woonplant. Zo regelt Beaucarnea grotendeels zijn eigen waterhuishouding en staan de bladeren van Pachira bekend als gelukspakkers. Dat is groene schoonheid die iets te vertellen heeft. Hier vind je een paar voorbeelden van kamerbomen, maar het assortiment in natuurlijk veel uitgebreider. Zoek in je tuincentrum of bij je bloemist gewoon naar groen wat overal bovenuit steekt, dan vind je allicht iets imposants met bladeren, waaiers of sprieten, dat een groene huisvriend van formaat kan worden.

Functionele verbinding
Centraal in het 'connect the story' thema zijn cirkelvormen, die staan voor eeuwigheid, eenvoud en tevredenheid. Aangezien elke kamerboom een ronde vorm én een eigen verhaal te bieden heeft, zijn het sterke, harmonieuze elementen in huis, met verbindende krachten. Van kamerbomen een groene roomdivider maken is hiervan het ultieme voorbeeld: rust én orde, en gescheiden en toch één zijn.

Harmonieuze combinatie
Door een kamerboom op een bankje te zetten, verandert het perspectief en lijkt het groen nog imposanter, terwijl de ruimte eronder de kamer juist weer lucht geeft. Omdat normaal gesproken het zwaartepunt van een kamerboom zich op de grond bevindt, ontstaat zo een vrije flow die de bomen en het vertrek nog meer rust biedt. Zo'n nieuw spanningsveld wordt extra aangezet door aanvullende materialen, zoals kunststof met een kern van riet, keramiek dat gevlochten lijkt of potten van leer.

Robuuste boom
Beaucarnea (Olifantspoot) biedt mooi contrast tussen de rechte stam en groene lancetvormige sprieten die uit de kroon groeien. Het aparte silhouet combineert prachtig met kamerbomen die over de hele stam groen bieden. Door zijn opvallende uiterlijk is het een echte blikvanger in huis, met een aparte, subtropische uitstraling. Het is een makkelijke plant die zelf water opslaat in de stam en knol, en zo grotendeels zelfvoorzienend is.

Afkomstig uit Mexico, waar Beaucarnea's staan die al 350 jaar oud zijn.

De Olifantspoot is al sinds 1870 een Europese sierplant.

Gedijt het best op een lichte standplaats, maar staat liever niet in de volle zon.

Geef pas water als de grond droog aanvoelt.

Schaduwster
Polyscias staat graag in de schaduw en ontwikkelt daar karakteristieke takken waaraan van laag tot hoog mooie bladeren groeien. Het blad kan, afhankelijk van de variëteit, groen, geel of wit zijn. Omdat Polyscias' recht omhoog groeit, blijft de vorm vrij compact, zodat deze kamerboom ook geschikt is voor wat kleinere ruimten. Omdat de stam deels schuilgaat achter de bladeren, heeft de kamerboom een echte bosuitstraling.

De plant groeit in het wild in gebieden rond de Stille Oceaan.

'Poly' betekent 'veel', 'scias' staat voor 'schaduw' in het Grieks.

De aarde niet laten uitdrogen: liever vaker water geven dan meer water.

Polyscias is honkvast en verandert niet graag van standplaats.

Kamerklassieker
Dracaena (Drakenbloedboom) is een hoge, volle kamerboom met een stevige stam, waaruit schitterende bladeren in groen, geel en goud groeien, met soms was roze of rood. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een krachtige luchtzuiveraar. Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling die elk interieur iets exotisch geeft en fraai combineert met kamerbomen die kleiner blad dragen.

In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika.
De helderrode hars van de dracovariëteit bezorgde de plant de naam drakenplant.

Pas water geven als de kluit indroogt, af en toe sproeien.

Geen volle zon, wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.

Gelukspakker
Pachira (Watercacao) heeft meestal twee tot drie in elkaar verweven stammen en diepgroene bladeren die lijken op een hand met vijf vingers. Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken die groene handen geluk en fortuin, en zijn de gedraaide stammen de schatbewaarders. In Azië wordt de plant ook wel geldboom genoemd; het is daar een traditioneel housewarming geschenk.

Geen volle zon, verdraagt ook een minder lichte standplaats.

Hou de potgrond vochtig, maar voorkom een voetbad.

Regelmatig benevelen houdt het blad mooi.

Pachira is een snelle groeier die al vrij snel een mooie volle bladkroon heeft.

Om Woonplant van de maand te worden tijdens feestmaand december, moet je wel wat in huis hebben. Dat gaat zeker op voor de Hyacint. Een bol, eindeloos veel bloemen, een heerlijke geur en een dramatisch verhaal: de Hyacint heeft het allemaal.

Verwen je neus

Veel mensen denken bij de Hyacint aan zijn geur. De woonplant verwent je neus inderdaad en is daarnaast ook nog een feestje voor het oog door zijn krullerige bloemetjes, die we ook wel nagels noemen. Deze bloemetjes zijn er in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood en paars. Ook heeft de Hyacint iets stoers door de bol waar de plant uit groeit.

Turkije, Libanon en een Griekse mythe

De Hyacint komt oorspronkelijk uit het gebied dat loopt van Midden-Turkije tot Libanon. Volgens een mooie mythe is de Hyacint vernoemd naar prins Hyakinthos. Zonnegod Apollo was verliefd op deze prins, maar tijdens het discuswerpen werd Hyakinthos dodelijk getroffen. Uit zijn bloed zou een bloem, de Hyacint, zijn gegroeid.

Verzorging van de Hyacint

Natuurlijk laat je de bol zitten, dat staat niet alleen mooi maar zorgt er ook voor dat de Hyacint langer goed blijft. Je kunt de plant het beste op een lichte plek zetten, en een keer per week water geven. Zet de Hyacint liever niet te dicht bij een kachel of op de tocht, daar is de plant niet zo dol op.

Leuk om te weten:

Er kunnen wel 40 bloemetjes aan een Hyacint groeien.

Apollo et Hyacinthus is een opera van Mozart, de eerste opvoering was in Salzburg op 13 mei 1767.

Hyacinten staan ook leuk in je tuin of op je balkon. De Hyacinten bloeien buiten in de grond van maart tot mei. Maar je hebt er buiten zelfs al eerder plezier van! Vanaf januari kunnen de bollen op pot namelijk al op balkon of terras gezet worden.

De Duitser Leonhardt Rauwolf verzamelde in 1573 wat Hyacinten in Turkije en introduceerde de plant vervolgens in Europa.

Hyacinten zijn verre familie van de asperges, wist je dat?

In de natuur trekken Hyacinten veel bijen aan door hun geurende bloemen.

In de Victoriaanse taal der bloemen staat de Hyacint symbool voor sport en spel. De blauwe Hyacint staat voor oprechtheid.

Woonplant van de maand

De Hyacint staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van december 2015. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.