1169
Nieuw: playlist voor bromelia
Gepubliceerd: 22-09-2021

Wil je een exotisch vleugje toevoegen aan jouw interieur of het vakantiegevoel vasthouden? Dan wordt het tijd voor bromelia’s. Deze kamerplanten fleuren het hele huis op! Inhakend op de nieuwe trend dat muziek voor optimale plantbeleving zorgt, heeft muziekkenner Ferry Maat, onder meer bekend van de Soulshow en zijn online radiozender (www.soulshow.nl), een speciale playlistvoor bromelia samengesteld: Bromeliastyle. Zo ontsnap je tussen de bromeliaplanteneven aan de drukte van alledag enkrijg je heerlijke tropische vibes.

Bromelia

Bromelia is een plantenfamilie die van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika komt. De meest bekende soorten zijn de Ananas, Aechmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Die zijn er vervolgens weer in allerlei verschijningsvormen. De exotische uitstraling danken ze aan hun gekleurde schutbladeren en diverse vormen. Denk aan een crèmekleurig rozet, pimpelpaars veertje, roze kroon of gele speer. Afhankelijk van de bromeliasoort varieert de bloeitijd van 3 tot 6 maanden. En met de juiste muziek misschien nog langer…!

bromelia-02_kopiëren.jpg

Plantbeleving

Elly Bak namens de Nederlandse en Belgische bromeliakwekers: “Er zijn diverse onderzoeken die suggereren dat planten extra goed groeien en bloeien op muziek. Daarom presenteren we een speciale muzieklijst voor bromelia’s. Die zorgt in elk geval dat het vakantiegevoel groeit en geeft jeoptimale plantbeleving.”Radiolegende Ferry Maat heeft demuzieklijst samengesteld.“Als geen ander is hij in staat om de juiste muziek te selecteren. Dat komt uiteraard door zijn jarenlange ervaring als dj maar ook doordat Ferry Maat tegenwoordig op Bonaire woont. Een van de natuurlijke habitats van bromelia,” aldus Bak.Maat: “Met deze muziek is het zomerse vakantiegevoel altijd binnen handbereik. Luister naar mijn favoriete nummers en droom weg tussen de bromeliaplanten.”Vanaf 1 september 2021 is de muzieklijst Bromeliastyle te beluisteren via Spotify.

bromelia-07_kopiëren.jpg

Relaxte verzorging

Je kunt optimaal genieten van bromelia’s, want qua verzorging hebben deze planten weinig noten op hun zang. Het belangrijkste is om de bromelia een plekje met daglicht te geven, maar niet in de volle zon. Plantenvoeding is overbodig, maar natuurlijk wel af en toe een scheutje water geven. Giet dat in de kelk van de plant en slechts een klein beetje op de potgrond.

Weetjes over bromelia

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia, als geen andere plant,razendsnel de lucht zuivert. Binnen 12 uur heeft de bromelia zo’n 80% van de huiselijke chemische stofjes opgenomen. Hoe meer planten, hoe sterker het effect.
  • In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceren de bromeliasoorten Ananasen Aechmea niet overdag maar ‘s nachts zuurstof. Dat stimuleert een diepe slaap en vermindert snurken. Hoewel niet onomstotelijk bewezen, kan het zeker geen kwaad om een aantal bromelia’s in de slaapkamer te zetten.
  • Bromelia's gebruiken wortels voor hun balans, niet om voedingsstoffen op te nemen. In plaats daarvan nemen de bladeren al het water en de voedingsstoffen op die de plant nodig heeft.

De playlistBromeliastyle is vanaf 1 september 2021 te beluisteren via Spotify.Kijk voor meer informatie over bromelia’s op www.bromelia.info of volg via Instagram @Bromeliastyle.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide