1361
 Lelies met een functie
Gepubliceerd: 07-09-2018

Lelies klassiek? Zeker niet! Deze bloemen passen perfect in een industrieel interieur. Niet alleen omdat ze op een bijzondere manier contrasteren met de ruwe en rauwe omgeving, maar vooral omdat ze functioneel zijn. 

 

Bruikbare krachten

inspiratiebrochures1.png

De basis van een industrieel interieur is een ruwe, ongepolijste ruimte met functionele elementen. Lelies lijken hier niet in te passen, maar weet je dat bloemen bruikbare krachten hebben? Onderzoek wijst namelijk uit dat ze niet alleen mooi zijn, maar dat we er onbewust behoorlijk vrolijk van worden én dat negatieve gevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Handig toch? 

lelies-met-een-functie-04.png

Match

Er staat weinig in een industrieel interieur, maar het functionele dat er staat heeft grote vormen. Een grote keuken, grote lampen en grote bloemen. Een aantal soorten leliebloemen haalt met gemak de diameter van een voetbal, zo niet groter. En sommige soorten groeien zonder moeite 2 tot 3 meter hoog! Lelies zijn een match made in heaven met de stoere en ruwe omgeving. 

lelies-met-een-functie-03.png

Genieten

Een lelie is zo’n 10 tot 14 dagen houdbaar in een vaas. Wil je zo lang mogelijk genieten van deze functionele bloemen? Lees dan de volgende tips:

  1. Snijd de stelen ongeveer 5 centimeter schuin af en rits de bladeren van de steel die anders in het water komen te staan.
  2. Zorg dat de vaas schoon is en vul het met schoon water.
  3. Zorg dat er geen vuil zoals blad in het water ligt.
  4. Zet de lelies op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Fel zonlicht laat de bloemen sneller verwelken.
  5. Geef de lelies om de 3-4 dagen vers water. 
  6. Snijd tijdens het verversen van het water steeds een extra centimeter schuin van de steel af. De stengels raken dan niet verstopt en kunnen goed water opnemen.

lelies-met-een-functie-02.png

Tips

  • Wist je dat er lelies bestaan die niet of nauwelijks geuren? Als je niet van leliegeur houdt kun je het beste kiezen voor Aziatische, LA en dubbele lelies.
  • Heb je een stuifmeelvlek op je kleding? Wrijf of poets niet met een doek. Je haalt de vlek weg door te blazen, een droge borstel te gebruiken, in de zon laten drogen of met een plakbandje over het stuifmeel heen te gaan.
  • Wil je meer weten over lelies en andere bolbloemen? Ga dan naar Ilsysays.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide