1359
Orchidee
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 08-05-2021

Spectaculaire kleuren, opwindende vormen en adembenemende bloemen: de orchidee is overduidelijk geen gewone plant. De orchidee geeft meteen allure aan een ruimte en is, tegen elke verwachting in, een zeer gemakkelijke plant. Weinig planten laten zich zo makkelijk samenvatten als de orchidee: puur, natuur, design en klasse!

Diversiteit
Alhoewel de orchidee met vlinderachtige bloemen (Phalaenopsis) de bekendste is, zijn er volop verrassende soorten verkrijgbaar zoals de tijgerorchidee (Oncidium), Vanda, de viooltjesorchidee (Miltonia), Cymbidium en het venusschoentje (Paphiopedilum). Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 25.000 soorten en er worden nog steeds nieuwe orchideeën ontdekt. Het kleurenpalet van de orchidee is zeer groot en varieert van wit tot (bijna) zwart. Daarnaast zijn er bloemen met bijvoorbeeld een streepjesmotief of een tijgerprint.

Luchtwortels
Veel orchideesoorten groeien van nature niet in de grond. Het zijn zogenaamde epifyten en groeien met hun wortels aan bomen of rotsen. Mede hierdoor denken veel mensen dat het een plant voor gevorderden is. Niets is minder waar; de plant is zeer makkelijk in de omgang en gedijt het beste op vriendelijke verwaarlozing. De meeste soorten kunnen op willekeurige plek in huis worden neergezet en hoef je niet vaak water te geven. De bloeitijd is meestal meer dan twee maanden. Wie af en toe speciale orchideeënvoeding bij het gietwater voegt, zal merken dat de bloei uitbundiger is en extra lang duurt.

Symboliek
Veel bloemen en planten hebben een betekenis. De orchidee staat symbool voor vriendschap. De plant is daarom ook een ideaal cadeaugeschenk!
Kijk voor meer informatie en bijzondere orchideeën op www.orchids-info.cominspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide