1743
Groen = gezond
Gepubliceerd: 09-08-2013 Laatste update: 08-05-2021

Groen in huis zorgt uiteraard voor sfeer en gezelligheid maar groen in huis is daarnaast ook nog eens heel gezond. Sommige planten geven niet alleen zuurstof, ze zuiveren ook de lucht. Deze 'healthy' kamerplanten nemen met de ademhaling via hun bladeren schadelijke stoffen op die vervolgens in de plant zelf of in de wortel worden opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof. Doordat deze waterdamp in de lucht wordt gebracht, verbetert het binnenklimaat en kun je prettiger en meer geconcentreerd werken. Handig voor als je thuis werkt of op kantoor als verfrissende opsteker op je bureau!

Intratuin selecteerde dé top 3 kamerplanten die zorgen voor zuurstof, hoge luchtvochtigheid en het goed doen als ontspannende geluidsdemper.

De Lepelplant is een sterk luchtzuiverende plant die rijk bloeit en makkelijk te verzorgen is, afkomstig uit Zuid-Amerika. Deze plant heeft witte rechtopstaande bloemen en bloeien vier tot tien weken. Daarna heeft de plant een paar weken rust nodig om nieuwe bloemknoppen te ontwikkelen. Vergeet niet om na de bloei de oude (groene) bloemsteel helemaal weg te snijden, zo blijven de witte bloemen bloeien. 

WIN-VLOERKLEED.png

De Krulvaren behoort tot de oudste groep planten op aarde en is daarom vaak aangetroffen als fossiel. Van oorsprong is deze varen afkomstig uit Nieuw-Zeeland en tropisch Azië. Varens hebben sinds vele eeuwen een belangrijke rol gespeeld in medicijnbereiding. De krulvaren is een sterk luchtzuiverende plant met lange dubbelgeveerde bladeren die tot wel 1 meter lang kunnen worden. Een sieraad voor elk interieur met als fijne bijkomstigheid dat deze plant weinig zorg nodig heeft. 

De Zinkvaren is een echte tropische sfeermaker die in de boomtoppen van nevelwouden tot aan moerassen in Florida groeit. Doordat deze varen zich zo gemakkelijk aanpast aan de verschillende klimaten is het een plant die uitermate geschikt is om in huis te zetten. De Zinkvaren is een sterk soort varen, heeft geen bladval en hij blijft zijn fraaie blauwe kleur behouden. 

Meer informatie over luchtzuiverende kamerplanten vind je op Intratuin.nl. Voor vragen of meer informatie zijn wij bereikbaar via email of onderstaand telefoonnummer.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide