2636
Intratuin lanceert najaarstrend: de orchideeënjungle
Gepubliceerd: 05-10-2020 Laatste update: 08-10-2020

Waar de Monstera, de pannenkoekplant en de gestreepte Calathea de afgelopen jaren een vlucht hebben gemaakt, is de orchidee een beetje het ondergeschoven kindje van de urban jungle gebleken. Paradoxaal genoeg stamt juist deze bloeiende eyecatcher uit de boomtoppen van de jungle. Wist je dat er meer dan 20.000 verschillende soorten zijn?

 

Net als veel andere planten, draagt de orchidee door zijn bijzondere vormen en kleuren bij aan onze creativiteit, productiviteit én onsgeluksgevoel. Met haarspectaculaire luchtwortels, uitbundige kleuren en weelderige uiterlijk is de plant bovendien een stijlvolle aanvulling op ieder interieur. Het is daarom hoog tijd om de koningin van de jungle haar welverdiende plek in onze groene woon- en slaapkamers te geven. Intratuin zet de plant samen met Mooiwatplantendoen.nl en Orchidee Nederlandin de spotlights en presenteert de orchideeënjungle. Een niet te missen najaarstrend waarin de orchidee – uiteraard – een spetterende hoofdrol speelt. De hele maand oktober maak je bij aankoop van een orchidee bovendien kans op een heuse orchideeënjungle bij jou thuis. 

THEOBERTPOT_INTRATUIN_1-3.jpg
fotocredit: @theobert_pot

Bedankt plant dat je van mijn huis een thuis maakt

De orchidee staat vooral bekend om haar prachtige verschijning. Een weelderige dame met exotische bloemen die doen denken aan een zomers boeket – zie daar je ogen maar eens vanaf te houden. Maar wist je dat deze exotische plant naast mooi ook nog eens heel goed voor je is? Orchideeën brengen veel meer teweeg dan waar jij je bewust van bent; ze verrijken je leven! De groene bladeren en de kleuren van de bloemen van deze elegante planten hebben een positief effect op je geest. Ze zorgen voor creativiteit, betere productiviteit en een geluksgevoel. Van oudsher wordt de orchidee bovendien geassocieerd met een hoog libido en vruchtbaarheid. Just saying.Fleur Fiers van Mooiwatplantendoen.nl: “De manieren waarop planten bijdragen aan ons welzijn, zijn echt oneindig.Wanneer je bijvoorbeeld iedere dag een paar minuten de tijd neemt om een orchidee, of een andere plant, goed in je op te nemen, werkt dat als een heuse mindfulness oefening!” Bij Intratuin noemen ze dat plantfulness. Van je huis een thuis maken met de perfecte verzameling groene eyecatchers. En de orchidee is dit najaar het stralende middelpunt van deze groene oase, déexotischeaanvulling op iedergefinetuned interieur. Niet als eenzaam exemplaar op de vensterbank, maar in veelvoud of op een eigentijdse manier.

Plantmom_Amsterdam_Intratuin-1.jpg
fotocredit: @plantmom.amsterdam

Eén is geen: hallo orchideeënjungle

Aankomende herfst maakt de orchidee een dubbeldikke comeback in de vorm van de orchideeënjungle: een oogverblindende verzameling van meerdere soorten orchideeën als het stralende middelpunt van een groen interieur. Tot noch toe deed de orchidee in de urban jungle maar zelden mee. Veel mensen laten de exotische beauty met allure staan omdat gedacht wordt dat de plant ‘zo moeilijk te onderhouden is’. Als ze dan al een plekje krijgt, is het vaak eenzaam en alleen op de vensterbank. Dat terwijl orchideeën vaak en veel bloeien en – met een beetje liefde en goede verzorging – tientallen jaren meegaan.Lennard van der Weijden, eigenaar van orchideeënkwekerij GreenBalanz: “Dat ‘lastig te onderhouden’ valt reuze mee. Door hun tropische afkomst zijn orchideeën oersterk. Ze hebben bijvoorbeeld maar weinig water nodig.” Tropische afkomst? Jazeker! De oorspronkelijke habitat van de orchidee is in de boomtoppen van de jungle. De plant is al miljoenen jaren oud en kent meer dan 20.000 soorten. Van vlinderbloempjes, tot sterk geurende orchideeën en exemplaren in flitsende kleuren. Met de orchideeënjungle trend claimt de tropische koningin haar rechtmatige plek in onze urban jungles. Goed voor je gemoedstoestand en een droom voor iedereen met een stylinghart.

keeelly91_4_1.jpg
fotocredit: @keeelly91

Stylingspecialisten totherescue

Vijf of meer orchideeën in één pot gebundeld of meerdere exemplaren naast elkaar gestyled. In één kleur of juist een mengelmoes van allerlei kleuren en soorten. Hun luchtwortels goed zichtbaar – of niet. In een robuuste, tijdloze of vintage bloempot, door elkaar heen geplant of juist netjes op gelijke afstand van elkaar. Jouw orchideeënjungle, jouw keuze. Dit najaar geldt more is more, niets is te gek, hoe meer planten in huis hoe beter! Het stylen van planten werkt ontspannend en geeft je na afloop vaak het gevoel van een gloednieuwe inrichting.Dus waar wacht je nog op? Het is de hoogste tijd om orchideeën in huis te halen en een jungle te planten.Voor diegene die het lastig vinden hun eigen creativiteit de vrije loop te laten, biedt Intratuin uitkomst. Samen met Keeelly91, Theobert_Pot en Plantmom.Amsterdam, geven ze groenliefhebbers orchideeën-stylingtips én verzorgingsadvies. De hele maand oktober maak je bij aanschaf van een orchidee (of twee, of drie) bovendien kans een exclusief groenstylingadvies bij jou thuis en €449,- shoptegoed. 

THEOBERTPOT_INTRATUIN_4_-8A.jpg
fotocredit: @theobert_pot

ORCHIDEE STYLING & VERZORGING

Ga eens voor blauw! De kleur van rust, vrede en verstand. De flamboyante Zygopetalum Trozy Blue is helderblauw, bijna hemels in aanzien en geurt ook nog eens heerlijk.

Orchideeën zijn minder kwetsbaar dan je denkt, ze stammen immers uit de woeste jungle. Plant ze eens in een hangpot of in een muurbak – special effects gegarandeerd!

Dansende dame? Dat is de bijnaam voor de rode Cambria Nelly Isler, Stefan Isler gaf deze orchidee de naam van zijn vrouw. Leuk verhaal voor de visite. De Nelly Isler is prachtig in combinatie met andere roodkleurige orchideeën zoals de Cambria Barroco en de Zygopetalum Cher (dan weer niet vernoemd naar de zangers).

Je orchidee de juiste plek geven, is de basisvoorwaarde voor een lang en bloemrijk leven. Een raam op het oosten of het westen is doorgaans ideaal. In de winter mag je ze naar een plek met meer/directe zon verhuizen.

Orchideeën zijn geen stevige drinkers, laat nooit water in de pot van je orchideeënjungle staan!

Bruine wortels? Je geeft te veel water. Groene wortels? Dan heeft je orchidee voorlopig genoeg vocht. Zilvergrijze wortels? Tijd voor water!

Zet nooit een fruitschaal in de buurt van je orchidee, daarvan vallen de bloemen sneller af! 

Kansmaken op een exclusief groenstylingadvies bij jou thuis en €449,- shoptegoed? Dat kan via www.intratuin.nl/orchideeenjungle

 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide