779
Creatief met kamerplanten: 3 tips

De tijd waarin alleen wat planten op een rijtje in de vensterbank werden neergezet is voorbij; tegenwoordig kun je veel meer kanten op met je kamerplanten. Sommige mensen hebben in hun woning zelfs een ware urban jungle gecreëerd. Ben jij op zoek naar manieren om je planten op een creatieve manier in je huis neer te zetten? Gebruik dan de 3 tips in deze blog!

Clusteren

Het is erg leuk om je kamerplanten in groepjes bij elkaar te zetten in plaats van ze als uniek object in de ruimte neer te zetten. Door te clusteren zorg je ervoor dat je planten extra opvallen en echt een onderdeel worden van je interieur. Je kunt dan kiezen voor planten die dezelfde kleur bladeren hebben, maar je kunt juist ook contrasten oproepen. Dit doe je door bijvoorbeeld een grote plant met donkere bladeren, zoals de Monstera, te combineren met een plant met lichtgroene bladeren, zoals de Kokospalm. Je kunt dan tijdens het clusteren ook met hoogteverschillen werken. Dit doe je door bijvoorbeeld één plant op een plantentafeltje te plaatsen en de andere planten op de grond eromheen neer te zetten.

De hoogte in

Je hoeft niet per se je planten ergens neer te zetten; ze laten hangen is ook een optie! Dit is vooral handig voor mensen met een wat kleinere woning. Je hebt ontzettend veel mooie en originele hangplanten die je lekker kunt laten opvallen in je interieur. Je hebt de – vrij traditionele – klimopplant (Hedera), maar je zou ook kunnen gaan voor wat meer excentrieke hangplanten zoals de Erwtenplant, de PhilodendronScandens of de Kokodama gatenplant. Zoekeen leuke hangende bloempot, gemaakt van geknoopt touw bijvoorbeeld, en hang hem voor je ramen. Je hoeft niet per se een hangplant in een hangende bloempot te doen; ook vetplanten of een graslelie staan onwijs leuk op een hoge plek in je huis.

hendersmagazinebanner.png

Hydroponie

Wil je een bijzonder effect creëren met je planten, maar er zelf weinig voor doen? Dan kan Hydroponie een leuk idee zijn. Bij Hydroponie laat je de plant groeien in water in plaats van in de grond. Dit levert een erg leuk effect op; je ziet dan namelijk precies hoe de wortels groeien. Je kunt dan planten bestellen die geleverd worden met een bijbehorende, bolle vaas die de vormen van de wortels mooi benadrukt. Je hebt dan kleine varianten, maar ook hele grote planten die zijn voorzien van zo’n glazen vaas met water. Je moet natuurlijk wel van tijd tot tijd het water verversen zodat er geen schimmelvorming ontstaat.     

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners