Knappe verschijning, ijzersterk en een buitengewoon fraai ontwerp van de natuur: maak kennis met stijlvolle Zamioculcas. Zamioculcas is de superheld onder de woonplanten. Een onverstoorbare krachtpatser die er ook nog eens goed uitziet. Dikke donkergroene stengels met geveerde bladeren die mooi glanzen, in maatje mini tot zo'n 60 cm. De grotere exemplaren waaieren zo fraai uit dat ze het gat van de kerstboom moeiteloos opvullen. Je hebt er een buitengewoon onderhoudsarme huisgenoot aan en hij groeit langzaam, zodat het jaren kan duren voor ie aan verpotten toe is. Dat maakt deze groene god een indrukwekkend succesnummer voor mensen zonder groene vingers. 

Intratuin helpt de Nederlandse plant(h)ouders op weg met onlineplantencursus De tijd waarin slechts een enkel vetplantje of cactus voor het raam stond te pronken is definitief voorbij. De groene invasie in onze woonkamer is een feit en vandaag de dag luidt het credo ‘hoe meer planten, hoe beter’. Een mooie plant kiezen is niet zo ingewikkeld. Zodra je die groene excentriekeling in huis hebt, begint het eigenlijk pas. Want: hoe zorg je dat je lekker lang plezier hebt van de nieuwste aanwinst?

Voor 2020 zijn er 3 stijltrends voor bloemen en planten in huis en in de tuin vastgesteld. Inner Retreat met tere, luchtige bloemen en planten met een witte waas. Blended Cultures, vrolijk, nonchalante en kleurrijk en stijltrend Street Savage met een rauwe urban sfeer en krachtige dessins.

Wat aan kerstster het eerste opvalt, zijn de prachtig gekleurde bladeren. Die worden vaak aangezien voor de bloemen, maar staan als schutbladeren in een stervorm om de daadwerkelijke bloemen, die klein en geel in het hartje staan. Bekend is de klassieke rode Kerstster, maar trending voor december 2019 zijn moderne pastelkleuren zoals zalm, roze, lemon en abrikoos. Het is een instant sfeerbrenger voor de feestdagen én daarna, want deze winterbloeier biedt meteen een kleurrijk begin van 2020.

Wil je je woonkamer opvrolijken maar heb je geen zin om te schilderen? Of wil je graag wat meer warmte en stijl maar heb je geen zin om nieuwe meubels te halen? Of misschien ben je op zoek naar een natuurlijke barrière tussen verschillende bureaus op kantoor? De oplossing ligt dan binnen handbereik.

De woonkamer en de keuken zijn de plekken in huis waar je vaak samen met je geliefde of je gezin te vinden bent. Deze plekken zul je dan ook graag naar eigen smaak en sfeervol in willen richten. Maar soms mis je gewoon net iets in de ruimte, maar weet je niet goed wat dit dan is. Dit klinkt heel abstract, maar het is een gevoel dat veel mensen hebben. In die gevallen kan het werken om een specialist te vragen wat tips te geven over het inrichten van een woonkamer. Hieronder vind je twee gouden tips die je al een heel eind op weg kunnen helpen!

Leven in het hier en nu. Het klinkt zo logisch maar wat kan het een uitdaging zijn om dichtbij jezelf te blijven met een volle agenda, ambitieuze doelen en hoge verwachtingen. Intratuin brengt hét recept om makkelijk nieuwe energie en inspiratie op te doen:plantfulness! Deze nieuwe beweging met planten in de hoofdrol bezorgt je een positieve state of mind. Zie het als een nieuwe vorm van meditatie, bezinning en yoga in jouw groene oase. Met plantfulness haal je de natuur naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. De thema’s rust, energie, welzijn en identiteit staan hierin centraal.