Wellbeing is in. Op mentaal en fysiek gebied blijft de wellnessindustrie hard groeien. Er zijn meer massagesalons, sauna’s en sportscholen dan ooit tevoren, wat voortkomt uit onze behoefte om - even - te ontspannen of te rechargen. Komt dat door ons drukke bestaan en continue bereikbaarheid? Feit is dat we steeds vaker kiezen voor ervaringen dan voor producten. De badkamer heeft dan ook een grotere functie gekregen in huis, namelijk een plek waar we ons terugtrekken en afsluiten van de dagelijkse buzz. Pak het goed aan en maak met deze planten een echte groene mini spa van je badkamer.

Een ander blij maken met een bos bloemen is zo gepiept. Een bos bloemen kun je namelijk voor elke gelegenheid geven. Zomaar een cadeautje geven, een bedankje voor de goede hulp, een teken van medeleven in een moeilijke periode of omdat er iets te vieren valt, zoals een verjaardag of een grote prestatie. Een bos bloemen valt altijd op zijn plek, maar wat als je nou geen tijd hebt om naar de bloemist te gaan of je bent bijvoorbeeld zelf niet in staat om naar de winkel te gaan? Tegenwoordig kun je van alles online bestellen, je kunt het zo gek niet bedenken, en dus kun je ook een mooie bos bloemen online uitkiezen en bestellen, zodat deze gewoon thuis worden bezorgd.

Met deze botanische beauty haal je niet alleen de tropen in huis, maar ook een levende luchtreiniger die makkelijk in de omgang is. Mooi groen monster, anyone? 

Slapen is het nieuwe sporten. Belangrijk dus. Want door te slapen, laad je jezelf op en begin je recharged aan een nieuwe dag. Tijdens je slaap krijgt je lichaam als het ware een onderhoudsbeurt. Heb je een keer een slapeloze nacht? Kan gebeuren, maar heb je niet zo makkelijk ingehaald. Helemaal voorkomen kan niet, maar deze planten kunnen je wel een handje helpen.

Stralend geel en op en top zomers: zonnebloem is er nu ook als woonplant, om overal in huis met grote bloemen te shinen. Hij wordt niet zo hoog als de tuinvariant, maar biedt wel die unieke, vrolijke felgele bloemen en het donkere hart van een echte zonnebloem met daaronder mooi donkergroen blad. 

Prettig douchen en baden in een natuurlijke omgeving? Met deze badkamerplanten is dat zó geregeld. Badkamerplanten zijn Woonplanten van mei 2019. De 'Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau.

Sprankelende bloemen, romantische kleuren, zachte uitstraling – lelie brengt niet alleen lente bij je binnen, maar houdt ook de boze buitenwereld lekker buiten.