Zin in een feestje? Maak dan kennis met de familie Bromelia. Deze exotische kamerplanten in opvallende kleuren laten het hele huis bruisen en swingen. Zet ze eens in potten op poten; het is tijd voor… de plantjes van de vloer.

Grote veerachtige bladeren maken van Strelitzia een indrukwekkende verschijning die je – als jullie elkaar wat beter kennen – op wonderschone exotische bloemen trakteert. 

De woontrends van 2021 zijn echt om naar uit te kijken. Hoe vertalen deze trends zich naar de groenbranche? Wij hebben het natuurlijk tot op de bodem voor je uitgezocht! In dit artikel zetten we de trends kort op een rij. Hongerig naar meer info en achtergrond? Klik door naar de artikelen!

Of je nu houdt van funky vormen, felle kleuren of iets wat eruit ziet als een souvenir uit Jurassic Park, cactus heeft het te bieden. Geen plant kan je zo verrassen: uit een stoïcijnse grijze bol kunnen zomaar feloranje en knalroze bloemen komen. Ze zijn er in grillige vormen, maar ook met patronen die ook in de wiskunde voorkomen.

Planten staan prachtig in ieder interieur, maken je vrolijk en zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in je woning. Genoeg redenen dus om lekker groen te wonen. Hoe? Wij hebben zes fijne tips voor je. Ook voor mensen zonder groene vingers!

'Uitgelaten' is een goed woord om Celosia mee te omschrijven. Net even anders, flamboyant, authentiek en helemaal zichzelf. En daarmee helemaal van nu. Om te beginnen is ie reuze divers. Er is een soort met vlammende toortsen (plumosa, met grote pluimen) en een met kleinere spitsere bloemen, de spicata. Er is er eentje met zwierige smalle staarten: Celosia argentea. En er is er een met bloemen in de vorm van een sprookjesachtige kam vol fluwelen kronkels die eruit zien als hersenen: de cristata (de natuur had duidelijk een dolle dag toen ze deze verzon). 

Brand, we moeten er niet aan denken. Zeker niet als je er persoonlijk mee te maken krijgt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, de vlam in de pan of een smeulende sigaret, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Met de nieuwe en unieke Blusvaas® ofwel de Firevase® (een uitvinding van Samsung Fire & Marine) kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. Want… altijd heb je een blusapparaat bij de hand in de vorm van een decoratieve bloemenvaas. Of dat nu thuis, in de caravan of op de boot is…

Kamerplanten hebben bij veel mensen een positief effect op de gemoedstoestand. Maar wist je dat sommige planten ook goed zijn voor je gezondheid? De luchtzuiverende kamerplant bijvoorbeeld! Dit soort planten filteren de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Ook stoten ze waterdamp af, wat weer positief is voor de luchtvochtigheid in de kamer.

Elegant, gestileerd, modern – superlatieven schieten tekort om de fraaie vormen van Calla te omschrijven. En al die dingen heeft deze woonplant ook te bieden. Tussen zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen gladde stelen omhoog met aan het einde schitterende kelkvormige schutbladeren. En daarmee houdt het dan even op wat betreft de ingetogen chic, want Calla kan helemaal losgaan met kleur. Helderwit, roze, zonnig geel, rood, paars, oranje en zelfs bijna zwart – bij elkaar is het een uitgelaten, wereldse bende.