Droogbloemen ouderwets? Zeker niet! Gedroogde bloemen zijn juist dé bloementrend van 2020 en ook komend jaar zien we ze volop terug in de interieurtrends! Benieuwd hoe je droogbloemen kan gebruiken? Wij hebben toffe tips voor je! Ook lees je hier hoe je jouw droogbloemen zolang mogelijk mooi houdt.

Word je ook zo gelukkig van het groen in je tuin, op je balkon of gewoon binnen in je woning? Dat snappen we heel goed, want je buitenruimte is echt een verlengstuk van je interieur – en groen in je woning maakt je huis ook binnen stukken fleuriger. En hoe fijn is het om heerlijk tussen het groen te genieten? Helaas kun je bij je planten en bloemen ook last hebben van vervelende beestjes. Denk aan rouwvliegjes, die vervelende minivliegjes die je kamerplanten teisteren, bijvoorbeeld. Gelukkig is er een manier om dat op te lossen zonder chemicaliën of andere troep – een veilige manier voor mens, dier en plant, dus! In dit artikel vertellen we je er meer over.

Statige rust. Grijsgroen met strepen, vlekken en mooie randen. Dikke bladeren die kaarsrecht naar boven groeien en als het ware een scherm vormen tussen jou en de buitenwereld. Vrouwentong is het soort plant dat de prikkels van een veel te drukke wereld dempt. Niet alleen met een onverstoorbare uitstraling, maar ook omdat je er amper omkijken naar hebt. Toch weer een zorgje minder!

Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl lanceren de allereerste Trend Collectie herfst/winter 20-21. Met de natuur als head of design, staan bloemen, kamer- en tuinplanten als één collectie centraal binnen de trend Inner Retreat. Het aanschouwen van de haute couture van moeder natuur kan ons helpen bij het herstellen van ons innerlijke evenwicht. Door bloemen en planten te bewonderen komen we tot onszelf. So, let’s all get plant and flower zen met deze prikkelende en inspirerende presentatie van kleur, structuur en geur. Zintuigen aan!

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden kunnen we wel wat extra energie, sfeer en gezelligheid in huis gebruiken. Dat kan eenvoudig met kleurrijke planten zoals Kalanchoë. Het is een zogenoemde ‘kortedagplant’, die van nature pas bloeit als er minder dan 12 uur daglicht is. De Kalanchoë is bezig met een comeback, want behalve meer groene kamerplanten, zien we ook steeds meer bloeiende planten in het interieur. De nieuwste soorten zijn bovendien kleurrijker en sterker dan ooit.

Waar de Monstera, de pannenkoekplant en de gestreepte Calathea de afgelopen jaren een vlucht hebben gemaakt, is de orchidee een beetje het ondergeschoven kindje van de urban jungle gebleken. Paradoxaal genoeg stamt juist deze bloeiende eyecatcher uit de boomtoppen van de jungle. Wist je dat er meer dan 20.000 verschillende soorten zijn?

Groen, geel, rood, oranje, bruin, paars, zwart – met flamboyante Croton haal je de gloed van de herfst naar binnen. Het is een zeer opvallende plant met dikke, glanzende bladeren die uitstralen dat de natuur een buitengewoon goede dag had toen ze deze beauty verzon. De bekendste is de bonte Croton, maar er zijn ook soorten met enkel een geel-groene tekening. Je hebt keuze in kleine en grote bladeren en er is er ook eentje met smalle, golvend blad – hoe divers wil je het hebben? 

Zin in een feestje? Maak dan kennis met de familie Bromelia. Deze exotische kamerplanten in opvallende kleuren laten het hele huis bruisen en swingen. Zet ze eens in potten op poten; het is tijd voor… de plantjes van de vloer.

Grote veerachtige bladeren maken van Strelitzia een indrukwekkende verschijning die je – als jullie elkaar wat beter kennen – op wonderschone exotische bloemen trakteert.