Wil je je woonkamer opvrolijken maar heb je geen zin om te schilderen? Of wil je graag wat meer warmte en stijl maar heb je geen zin om nieuwe meubels te halen? Of misschien ben je op zoek naar een natuurlijke barrière tussen verschillende bureaus op kantoor? De oplossing ligt dan binnen handbereik.

De woonkamer en de keuken zijn de plekken in huis waar je vaak samen met je geliefde of je gezin te vinden bent. Deze plekken zul je dan ook graag naar eigen smaak en sfeervol in willen richten. Maar soms mis je gewoon net iets in de ruimte, maar weet je niet goed wat dit dan is. Dit klinkt heel abstract, maar het is een gevoel dat veel mensen hebben. In die gevallen kan het werken om een specialist te vragen wat tips te geven over het inrichten van een woonkamer. Hieronder vind je twee gouden tips die je al een heel eind op weg kunnen helpen!

Leven in het hier en nu. Het klinkt zo logisch maar wat kan het een uitdaging zijn om dichtbij jezelf te blijven met een volle agenda, ambitieuze doelen en hoge verwachtingen. Intratuin brengt hét recept om makkelijk nieuwe energie en inspiratie op te doen:plantfulness! Deze nieuwe beweging met planten in de hoofdrol bezorgt je een positieve state of mind. Zie het als een nieuwe vorm van meditatie, bezinning en yoga in jouw groene oase. Met plantfulness haal je de natuur naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. De thema’s rust, energie, welzijn en identiteit staan hierin centraal.

Soms doet het formaat er wél toe. Ficus ken je vast al als de sterke binnenboom met honderden kleine blaadjes. Nou, die plant is er ook met XXL bladeren in soorten die zonder enige moeite je plafond halen. Oer, stoer en decoratief, één  zo'n kanjer maakt al impact in een kamer. Voor september zijn vijf toppers geselecteerd, die meteen voor een natuurlijke sfeer zorgen nu het binnenseizoen langzaam aan weer begint. 

De jungle trend is een blijvertje, want wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen? Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia's leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten. Dit zijn 5 extra redenen om bromelia's in huis te halen:

Houd je ook van vrolijkheid en kleur in huis? Kies voor zomerbloemen. Met de prachtigste kleuren dahlia’s, calla’s, lelies en gladiolen zorg je op een eenvoudige manier voor een spectaculair interieur.

Wellbeing is in. Op mentaal en fysiek gebied blijft de wellnessindustrie hard groeien. Er zijn meer massagesalons, sauna’s en sportscholen dan ooit tevoren, wat voortkomt uit onze behoefte om - even - te ontspannen of te rechargen. Komt dat door ons drukke bestaan en continue bereikbaarheid? Feit is dat we steeds vaker kiezen voor ervaringen dan voor producten. De badkamer heeft dan ook een grotere functie gekregen in huis, namelijk een plek waar we ons terugtrekken en afsluiten van de dagelijkse buzz. Pak het goed aan en maak met deze planten een echte groene mini spa van je badkamer.