2340
Tips voor meer opbergruimte in de zithoek
Gepubliceerd: 13-02-2020

In een interieur kun je nooit genoeg opbergruimte hebben. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, de badkamer of in de keuken. Maar heb je ook al eens nagedacht over de opbergplekken in jouw zithoek? In de woonkamer gaat de aandacht vaak naar het bankstel en een goede tv, maar wordt het praktische gedeelte over het hoofd gezien. In dit artikel geven we daarom een aantal tips om extra opbergruimte te creëren in de zithoek.

 

Tip 1: Koop een praktisch tv-meubel

Een laag en smal tv-meubel is erg elegant, maar niet altijd even handig. Voor meer opbergmogelijkheden kun je beter kiezen voor een hoger meubel met meerdere vakken. Ga voor ruime lades, een kastje met een paar deuren of een combinatie hiervan. Het is het mooiste als de spullen uit het zicht opgeruimd kunnen worden. Kijk eens naar de tv-meubels van Meubella. Deze webwinkel met showroom heeft een ruim assortiment aan dit soort praktische meubels. En dat allemaal voor een kleine prijs!

Tip 2: Kies voor een salontafel met opbergruimte

De salontafel hoeft niet alleen een plek te zijn voor hapjes en drankjes. In een variant met lades of meerdere planken kun je ook andere spullen opbergen. Denk aan boeken, afstandsbedieningen, onderzetters en waxinelichtjes. In een draadtafel of stoere mand met losse deksel kun je zelfs een groot plaid kwijt.

Tip 3: Zet een dressoir in de zithoek

Heb je nog wat ruimte over in de zithoek? Vul deze plek dan op met een mooi dressoir. Dit soort kasten zijn multifunctioneel! Dressoirs hebben ten eerste veel opbergmogelijkheden, maar zijn daarnaast ook heel decoratief. Je kunt er accessoires bovenop zetten en hiermee een gezellige sfeer creëren. Een dressoir is handig voor allerlei spullen: van tijdschriften en videogames tot servies en belangrijke papieren.

Tip 4: Maak gebruik van wandplanken

Een andere manier om meer opbergruimte te creëren is door een paar planken aan de muur te bevestigen. Wandplanken zijn (net als een stijlvol dressoir en stoere tv-meubels) zowel decoratief als functioneel. Het past bovendien bij elke interieurstijl!

Tip 5: Koop stijlvolle opbergmanden en dozen

Opbergmanden en dozen zijn eenvoudig te verplaatsen. Je kunt ze dus overal in je interieur gebruiken. In de winter is het handig om hier een warm dekentje in te leggen. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is het de ideale plek om speelgoed in te stoppen. Je hebt het altijd bij de hand, maar het ziet er toch opgeruimd uit.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide