1835
Tips om je huis langer schoon te houden
Gepubliceerd: 20-01-2020 Laatste update: 12-09-2023

Het huishouden is voor veel mensen niet de favoriete bezigheid. Je wil er waarschijnlijk zo min mogelijk tijd aan besteden. Dan is het wel zo fijn als het huis niet één dag na de schoonmaatbeurt alweer rommelig en vuil is. Wij hebben hier een aantal handige tips voor! 

Tip 1: Probeer kleine klusjes bij te houden

Hoe klein het klusje ook lijkt, het is beter om het zo snel mogelijk aan te pakken. Aan het einde van de week kunnen al deze kleine schoonmaakklussen namelijk flink opstapelen. Dan is het ineens een paar uur werk – zonde! Gooi dus meteen het afval weg, haal regelmatig een doekje over het aanrecht en doe vuile kleding zo snel mogelijk in de was.

inspiratiebrochures1.png

Tip 2: Leg een goede mat bij de deur

Je hebt net de vloer gedweild en er komt alweer iemand binnen met vieze schoenen. Zo vervelend! Gelukkig kun je dit goed voorkomen met een mat bij de deur. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar: schoonloopmatten, droogloopmatten en inloopmatten. Een schoonloopmat leg je buiten neer. Door het stugge materiaal kun je hier goed de schoenen vegen. Een droogloopmat leg je juist binnen in de gang of hal. Deze deurmat zorgt ervoor dat je geen vochtige voetstappen op de vloer krijgt. Een inloopmat (ook wel entreemat of deurmat) is een handige combinatie van deze twee soorten. Tip: Laat jouw mat op maat maken zodat het perfect in de ruimte past. Kijk voor meer info eens op maatwerkmat.nl. Zij verkopen allemaal matten van hoge kwaliteit, vooral van het merk Forbo Coral. De producten gaan erg lang mee en hebben maar liefst 5 jaar garantie!

Tip 3: Draag sloffen of sokken in huis

Als je de hele dag binnen bent, kun je het beste op sloffen of sokken lopen. Op deze manier blijft de vloer veel langer schoon.

Tip 4: Zet spullen meteen terug op de juiste plek

We leren kinderen om altijd hun speelgoed op te ruimen als ze klaar zijn. Maar hetzelfde geldt eigenlijk voor volwassenen. Als je iets niet meer nodig hebt, moet je het meteen terugleggen op de juiste plek. Bijvoorbeeld in de schoenenkast of bestekbak waar het vandaan komt. Zo raak je ook minder snel spullen kwijt.

Tip 5: Las een vaste schoonmaakdag in

Als je geen vaste dag hebt voor alle opruim- en schoonmaakklussen, stel je het snel uit. Zo wordt de rommel alleen maar groter! Kies daarom een specifieke dag waarop je het huishouden doet. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar het werkt echt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide