2357
Hoe kom je van oude spullen af?
Gepubliceerd: 16-01-2020

Als je aan het schoonmaken bent, kom je vast wel eens iets tegen wat je niet meer gebruikt. Alleen vind je het wel zonde om dit product weg te gooien. Misschien gooi je het met spijt weg, of verkoop je het. Er zijn veel manieren om spullen te bewaren. Zo kun je deze voorwerpen gebruiken zodra het nodig is. Wat kun je doen met gevonden spullen?

 

Bewaar alles op één plek

Al jarenlang gooien mensen alle spullen die ze niet gebruiken in een opslagplaats. Er zijn zelfs shows omheen gemaakt waar je een oude ruimte kunt aanschaffen. Soms komen mensen dan de meest bijzondere spullen tegen. Deze zul je natuurlijk niet zomaar tegenkomen, maar zo krijg je wel een idee wat er allemaal in zo’n ruimte opgeslagen kunt worden.

Vaak staat er een opslagruimte te huur waar je ongebruikte voorwerpen in kwijt kunt. Misschien is het winter en kun je de barbecue nergens kwijt. Dan is het ideaal om dit even op te bergen. Of jouw oude stripboeken hebben geen plek meer in het nieuwe huis, maar je moet ze toch ergens opbergen. Een opbergruimte is dan erg handig om te huren. Zo kun je ook kijken voor een opslagbox, om alles in de bewaarplaats een beetje netjes te houden.

Verkoop oude spullen

In plaats van op te bergen of weg te gooien, waarom verkoop je het product niet gewoon? Zo kan een ander er plezier van hebben, terwijl jij winst maakt. Er zijn genoeg manieren om jouw oude spullen te verkopen. De meest voorkomende manier is online verkopen, aangezien je toch het meeste publiek hiermee trekt.

Naast online verkopen kun je ook een rommelmarkt proberen. Dorpen hebben vaak dorpsfeesten waar iedereen spullen kan kopen en verkopen. Als je in de stad woont, zie je vaak dat mensen tijdens Koningsdag aan de kant van de weg zitten. Vaak worden dit soort spullen zeer goedkoop verkocht, dus let goed op de concurrentie!

Gooi weg wat je niet gebruikt

Als je er zeker van bent het voorwerp niet meer te willen, is het beter om het weg te gooien. Zo heb je er geen last meer van. Zorg wel dat je het product op de juiste manier weg gooit. Lang niet alle spullen gaan in dezelfde container of prullenbak.

Vaak ruimt iemand op, komt een product tegen en weet dan niet wat hij of zij ermee aan moet. De vinder verwacht meestal dat het voorwerp uiteindelijk toch nog wordt gebruikt, terwijl dit soms niet het geval is. Vraag jezelf af of het nodig is om het voorwerp te bewaren. Ja? Dan kan het worden bewaard in een bewaarruimte. Als je antwoord nee is, kun je het beter verkopen of weg doen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide