1849
Hoe houd je je kledingkast netjes en georganiseerd?
Gepubliceerd: 13-02-2020 Laatste update: 08-06-2022

Zeker als je vaak nieuwe kleding koopt, kan je kledingkast al snel een chaotisch geheel worden. Zonde, want in een kledingkast waarin je geen enkel overzicht hebt, zie je al snel kledingstukken over het hoofd, of ligt je favoriete shirtje ergens in een hoekje te verkreukelen. Hoe zorg je er nu voor dat de boel wél netjes blijft, en je steeds het overzicht kunt bewaren?

Het begint met een goede kast

Als jouw kledingkast iedere keer weer in een chaos verandert, kan dat verschillende redenen hebben. Misschien ben jij gewoon chaotisch en rommelig aangelegd, en ziet niet alleen je kledingkast, maar je hele huis er zo uit. Of misschien heb je gewoon te veel kleding, althans, in verhouding tot het formaat van je kast. Dan ga je het er nooit allemaal netjes in krijgen. Het kan ook zijn dat je kast op zich wel groot genoeg is, maar niet de juiste indeling heeft. Ben je bijvoorbeeld iemand die zijn of haar kleding het liefst in stapeltjes in de kast legt, maar jouw kast heeft vooral veel laden en een groot hanggedeelte, dan gebruik je de ruimte niet erg effectief. Tegenovergesteld kan natuurlijk ook: je hebt veel kleding die je op zou willen hangen, maar hebt vooral planken om alles neer te leggen.

De juiste garderobekast, passend bij jouw voorkeuren en de ruimte die je beschikbaar hebt, is dus een must. Dit is de basis, het gereedschap als het ware, onmisbaar om een geordend geheel te creëren. Hoe groot je kledingkast kan zijn, hangt af van de ruimte die je hebt. De meeste mensen plaatsen hun kast in de slaapkamer. Heb je daar niet heel veel ruimte, dan kan een garderobekast met schuifdeuren een slimme oplossing zijn; doordat je deuren niet openslaat maar schuift, neemt de kast minder ruimte in beslag.

WIN-VLOERKLEED.png

Verder kijk je goed naar wat voor soort kleding je precies hebt, en hoe je deze het liefst wilt opbergen. Wil je vooral planken, of ruimte om dingen op te hangen? Hoeveel lades heb je nodig, bijvoorbeeld voor sokken en ondergoed? Door te kiezen voor de juiste indeling wordt het netjes houden van je kast al een stuk eenvoudiger.

Hoe deel je de kast in?

Heb je eenmaal de juiste garderobekast in huis, dan ga je hem indelen. Doe dit secuur en systematisch, en dwing jezelf dit ook bij te houden op deze manier. Je kunt voor verschillende methodes kiezen. Alles op kleur sorteren, bijvoorbeeld, zodat je nooit lang hoeft te zoeken als je een zwarte trui aan wilt trekken. Maar ook op seizoen, soort kledingstuk of misschien zelfs in complete outfits. Welke methode je ook kiest, zorg dat je hem consequent blijft volgen en schoon wasgoed direct weer op de juiste manier opbergt. Alleen zo houd je je kledingkast netjes en overzichtelijk, en hoef je nooit meer te zoeken.

Lees ook:
Het belang van kasten

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide