545
Hoe houd je de slaapkamer netjes en opgeruimd?
Gepubliceerd: 05-07-2023

Rust in de slaapkamer zorgt voor rust in je hoofd. Daarom is het belangrijk om de slaapkamer netjes en opgeruimd te houden. We begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes om het een stuk makkelijker te maken om overzicht te houden. We delen de handige tips in het onderstaande artikel. Van het uitzoeken van de ideale kledingkast tot het minimaliseren van woonaccessoires.

Tip 1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Als er te weinig opbergruimte aanwezig is in de slaapkamer, wordt het al snel rommelig. Voeg daarom voldoende kasten toe aan de ruimte. Schaf een grote kledingkast aan van minimaal 2 meter hoog of stel jouw ideale kast op maat samen. Dit kan voor een aantrekkelijke prijs bij Karwei! Om ruimte te besparen kies je voor een compacte garderobekast met schuifdeuren. Heb je juist nog wat plek over in je slaapkamer? Voeg dan ook een ladekast toe en kies voor nachtkastjes met lekker veel opbergruimte.

Tip 2. Organiseer je kledingkast

Probeer optimaal gebruik te maken van alle beschikbare ruimte. Gooi je kleding niet zomaar in de kast, maar maak een slimme en efficiënte indeling. Sorteer de items en geef alles een logische plek in de kledingkast. Zo oogt de slaapkamer weer een stuk netter.

inspiratiebrochures1.png

Tip 3. Houd de vloer zo leeg mogelijk

Zet zo min mogelijk spullen op de grond. Dit kan namelijk erg rommelig overkomen. Bovendien is het niet handig tijdens het schoonmaken en laat het de slaapkamer kleiner ogen. Kies daarom liever voor een wandlamp dan voor een robuuste vloerlamp. En vervang een staande passpiegel voor een spiegel aan de muur. 

Tip 4. Doe het rustig aan met accessoires

Zet niet te veel woonaccessoires in je slaapkamer. Hoe rustiger het geheel, hoe overzichtelijker het oogt. Ben je dol op kamerplanten? Zet dan één grote plant in de hoek en bijvoorbeeld een klein vetplantje op de kast. Meer dan dit is echt niet nodig om een gezellige sfeer te creëren.

Tip 5. Geef spullen een vaste plek

Je houdt een kamer gemakkelijker opgeruimd als spullen een vaste plek hebben. Geef de kasten een logische indeling en zorg ervoor dat je alles snel weer terug kunt leggen. Op deze manier raak je ook minder snel spullen kwijt!

Tip 6. Schaf een mooie wasmand aan

Heb je de neiging om kleding op de grond te gooien terwijl het eigenlijk in de was moet? Koop dan een stijlvolle wasmand voor in de slaapkamer. Dit ziet er een stuk netter uit.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide