281
Dit zijn de woontrends van 2024
Gepubliceerd: 29-02-2024

In 2024 is het niet alleen belangrijk wat ons interieur uitstraalt, maar ook wat het verhaal is achter de gekozen kleuren, patronen en meubels. Het jaar 2204 staat dus echt in het teken van zelfgemaakte items, onze behoefte aan natuurlijke producten en oog op duurzaamheid.

Ben je van plan om je woning op te frissen of je huis te ontruimen in Arnhem om het opnieuw in te richten? Lees snel meer over de komende interieurtrends van dit jaar. 

Efficiënte duurzaamheid

Onder duurzaamheid wordt de breedste zin van het woord ontstaan: het gaat dus niet alleen om meubels opknappen, maar ook om duurzame alternatieven te gebruiken voor gas en licht. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak of een elektrische kookplaat. Bovendien zien we steeds meer mensen tweedehands of vintage meubels kopen: niet alleen omdat ze zo nieuw leven krijgen, maar ook omdat ze een nostalgische uitstraling hebben. Het productieproces achter nieuwe meubels zal ook verduurzaamd worden: er wordt steeds meer nadruk gelegd op hand vervaardigde meubels en natuurlijke materialen die de planeet niet beschadigen.

Het buiten naar binnen brengen

Gezien de trend in duurzaamheid, is het ook niet zo vreemd dat ook de natuur zelf om de hoek komt kijken. Deze nieuwe ‘soft outdoor’ trend zorgt ervoor dat steeds meer mensen de buitenwereld naar binnen willen halen. Het voornaamste doel van deze interieurstijl is om een omgeving te creëren die rust en ontspanning geeft. Tegelijkertijd zorgt deze woontrend ervoor dat we als mens meer verbonden zijn met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van veel planten, groene elementen, natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en comfortabele meubels. Daarnaast spelen licht en openheid een grote rol in deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan grote ramen en glazen schuifdeuren die meer zonlicht kunnen toelaten.

De jaren zeventig met een moderne twist

De jaren zeventig zullen ook weer een terugkomst maken, alleen dan met een moderne twist. Deze interieurstijl wordt omschreven als knus, warm en gezellig. Bovendien combineert het retro-elementen met moderne ontwerpen. Het kleurenpalet bestaat ook uit warme tinten, zoals mosterdgeel, zonsondergang-oranje en avocado groen. Iets wat ook kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van geometrische patronen in meubilair. Denk bijvoorbeeld aan ronde, fluwelen vloer tekens of accenten van hout. Net zoals de opkomst van natuur en duurzaamheid gebruikt deze woonstijl ook veel planten die voornamelijk hangen aan de muur. Als laatste is deze stijl ook kenmerkend voor zijn gebruik van een mix van materialen. Combineer dus glas en hout voor een eclectische uitstraling.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide