3047
De ideale inrichting van je inloopkast
Gepubliceerd: 11-11-2018 Laatste update: 13-11-2018

Heb jij het geluk dat je een extra kamer in je huis over hebt voor een mooie inloopkast? Of wil je er heel graag eentje in je nieuwe woning? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je waar je aan moet denken wanneer je een inloopkast gaat inrichten.

 

Maak optimaal gebruik van de ruimte

WIN-VLOERKLEED.png

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je je inloopkast graag wilt hebben. Is het een extra slaapkamer die je omtovert tot een fashionwalhalla of wil je en praktische inloopkast die grenst aan de badkamer? Als je eenmaal de locatie hebt bepaald moet je gaan kijken met wat voor ruimte je te maken hebt. Heb je schuine plafonds? Dan moet je daar een oplossing voor vinden. Dit kan door speciale kasten op maat te laten maken. Heb je hogere plafonds, kies dan voor extra hoge kasten. Zo kun je meer kwijt en door middel van een ladder bij het bovenste gedeelte komen. Een handige tip voor extra ophang ruimte zijn mooie kledingrekken. Daar kun je bijvoorbeeld je jassen of favoriete kledingstukken op hangen 

Verlichting en verduistering

Naast het optimaal benutten van de ruimte is verlichting ook heel belangrijk bij het inrichten van een inloopkast. Je kunt vaak kiezen uit spots maar een gave doorzichtige hanglamp is ook wel heel fancy. Kies bij spotjes dan wel voor vaste spots in het plafond en spots die je kunt richten op je kleding en schoenen. Zo kun je je kleding, schoenen en accessoires altijd goed zien. Heb je veel ramen en staat de zon een groot gedeelte van de dag op je inloopkast? Dan is het aan te raden om verduisterende gordijnen of rolgordijnen voor de ramen te hangen. Zo voorkom je verkleuring van kleding die je niet achter deuren hebt hangen en ook dat het te warm wordt in je inloopkast.

De stijl van je inloopkast

Vaak wordt een inloopkast in dezelfde stijl als de rest van het huis ingericht. Heb je een strak interieur, dan past een inloopkast met strakke en luxe details heel goed bij de rest van je huis. Houd je van industrieel dan zijn details als stalen buizen en rustiek houdt bijvoorbeeld leuke elementen om te verwerken in je inloopkast. Houd de muren en vloeren het liefst zo neutraal mogelijk, zo weet je zeker dat alles er bij past. Waar je ook op kunt letten bij het inrichten van je inloopkast is of je veel donkere of lichte kleding hebt. Heb je bijvoorbeeld veel donkere kleding, dan steken die mooi af tegen een witte of lichte inloopkast en vice versa. 

Decoratie

Bij een bepaalde stijl hoort ook bijpassende decoratie. Als je een heel moderne inloopkast hebt, is een grote brocante kroonluchter niet zo heel geschikt als decoratie. Bij een inloopkast is bijpassende decoratie dus net zo belangrijk als elke andere kamer in je huis. Neem daar dan ook de tijd voor. De spiegel is het belangrijkste en meest prominente onderdeel, deze moet goed in de rest van de ruimte passen en je moet jezelf en je outfit er goed in kunnen zien. Maar bij decoratie voor je inloopkast kun je ook denken aan leuke zitjes en kleden. Een fashion trolley is niet alleen heel handig, maar staat ook super in je inloopkast!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide