1503
3 tips om eenvoudig van je afval af te komen
Gepubliceerd: 29-11-2018

Tegenwoordig sparen we enorm veel spullen bij elkaar. Echter weten we zelf niet eens meer wat we willen bewaren en wat daadwerkelijk afval is. Veelal spaar je in huis veel papierwerk bij elkaar. Maar als je toe bent aan een verbouwing dan krijg je daar echt enorm veel afval uit. Daarnaast heb je ook nog eens de enorme opruiming die je tuin ook jaarlijks vraagt. Hoe ga je hiermee om? Heb je wel eens aan een rolcontainer huren gedacht?

 

#1 Afval sorteren

Voordat je überhaupt je afval kan weggooien is het verstandig om goed alle kamers te doorlopen. Daarnaast moet je absoluut je zolder of berging niet vergeten te bekijken. Het aantal spullen dat je in de loop der jaren hebt opgeslagen is natuurlijk enorm gegroeid. Het is heel makkelijk om het eventjes op de zolder te ‘gooien’ maar daarmee ruim je je huis natuurlijk niet op. Inmiddels weten een heleboel mensen niet meer wat ze op zolder of de berging hebben staan. Daarom raden wij je aan om alle kamers goed af te gaan en een grote rommelkamer te maken. In de rommelkamer kan je dan alle spullen zetten die je weg wilt doen. Daarnaast kan je ze ook nog sorteren op het soort afval.

inspiratiebrochures1.png

#2 Afvalcontainer huren

Nu je al je spullen hebt verzameld kan je mooi afwegen hoe je dit gaat weggooien. Wij raden je aan om een afvalcontainer te huren. Deze afvalcontainers worden afgeleverd en weer opgehaald. Dit scheelt je enorm veel ritjes naar de sloop. De tijd die je hiermee al bespaard is super! Afvalcontainers kan je in veel verschillende soorten en formaten bestellen. In bepaalde afvalcontainers mogen bepaalde soorten afval niet gedumpt worden. Wij raden je dan ook aan om hier van te voren goed naar te kijken.

Ga je verbouwen? Dan raden we je zeker aan om een afzetcontainer te bestellen. Tijdens een verbouwing komt er zoveel troep vrij dat je dat zeker niet in je auto wilt vervoeren. Daarnaast is het bewaren van deze troep ook niet aan te raden. Er komt ontzettend veel stof vrij en dat wil je niet door heel je huis. Daarom is het laten plaatsen van een afzetcontainer ideaal! Je kan al je bouw- en sloopafval erin dumpen en de rest wordt voor je geregeld.

construction-worker-3512589_960_720 kopiëren.jpg

#3 Rolcontainer huren

Heb je nou enorm veel papierwerk om weg te gooien? Onze tip is een rolcontainer huren. Het huren van een rolcontainer hoeft helemaal niet duur te zijn want je kan er een kiezen naar elk gewenst formaat. Heb je een kleine klus dan kies je voor een kliko. Maar als je een grote klus hebt kan je ook voor een 1700 liter container kiezen.

papers-3819540_960_720 kopiëren.jpg

Ondanks ons digitale tijdperk bezitten we nog steeds heel veel papierwerk. Denk hierbij aan belangrijke papieren maar ook papierwerk van jaren geleden. Meestal heb je hier niets meer aan en is het alleen maar een last geworden. Doorzoek dus eens goed alle mappen en wie weet kan je een heleboel dossiers wel weggooien. Uiteraard moet je met sommige informatie voorzichtig zijn.
Tip: gebruik de papierversnipperaar.

Afhaalservice

Dankzij de speciale afhaalservice worden de rolcontainer en afvalcontainer ook nog eens opgehaald. Dit scheelt je enorm veel tijd en energie. Daarnaast zorg je er ook voor dat jouw auto niet vies wordt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de mogelijkheden om een rolcontainer te huren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide