3728
Leuke muurdecoratie tips
Gepubliceerd: 06-03-2018 Laatste update: 06-06-2022

Zit je al een tijdje tegen die kale muur in je woonkamer aan te kijken en weet je maar niet wat je ermee moet? Wij geven je een paar leuke tips om sfeer in je interieur te creeeren met muurdecoratie. Helemaal volgens de woontrends van vandaag!

Kies je kleur!
Voordat je met muurdecoratie aan de slag gaat wil je je muur misschien eerst nog een gezellig kleurtje geven. Een kleur op de muur is trendy en geeft je woonkamer extra karakter. Wil je weten wat de trends zijn op het gebied van kleur kijk dan eens op onze pagina met de kleurentrends 2018. Hier vind je veel kleurinspiratie en tips om een kleur te kiezen die bij jou past.

To behang or not to behang
Was vroeger een behang op de muur maar grauw en saai... dat is anno 2018 wel anders. We kunnen onze lol niet op met alle gave behangpatronen die we voorbij zien komen. Je hoeft natuurlijk niet je hele muur te voorzien van behang. Je kan ook een stukje muur behangen of een paneel tegen de muur plaatsen met een kek behangpatroontje.

inspiratiebrochures1.png

Photowall
Vind je een behang toch niet zo spannend en ga jij voor het grote werk dan kan je ook een wand beplakken met een mega grote foto. Bijvoorbeeld van een tropisch strand of de skyline van NewYork. Vind je het wat teveel van het goede om de hele wand te voorzien van een foto dan kan je natuurlijk ook weer kiezen om een paneel te plaatsen waarop je een foto plakt.

Canvas
Heb je een leuk kleurtje op de muur en ben je niet zo van de drukke printjes van een behang of een photowall dan kan je je muur ook subtiel decoreren met bijvoorbeeld een schilderij of foto op canvas. Het leuke aan canvas is dat je er enorm mee kunt varieren. Hang bijvoorbeeld een paar verschillende foto's op canvas bij elkaar en je creeert zo een mooie collage op de muur. Deze kan je ook steeds verder uitbreiden, bijvoorbeeld met de leukste foto's van de afgelopen vakantie. Je kunt foto's op canvas laten bedrukken maar je kan ook kiezen voor abstracte afbeeldingen of je eigen tekst.

Wil je nog meer muurdecoratie inspiratie kijk dan eens in onze muurdecoratie rubriek. Hier vind je de laatste trends en veel leuke ideeen om met jouw muur een persoonlijke stijl aan je interieur te geven.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide