871
Iedereen een kunstenaar met diamondpainting
Gepubliceerd: 02-02-2022 Laatste update: 10-06-2022

Tot voor kort hadden wij er nog nooit van gehoord totdat we het recent ergens aan de wand zagen hangen; Een diamond painting. Wij waren diep onder de indruk van het resultaat, het geeft een geheel nieuwe dynamiek aan muurdecoratie.

En het leuke is, online zijn allerlei bekende schilderijen te bestellen die jezelf kunt maken. Wij leggen hier uit wat het precies is en waarom jij er helemaal verslingerd aan gaat raken.

Diamond painting in het kort

Het fenomeen diamond painting heeft wellicht even wat uitleg nodig. Diamond painting wordt ook wel borduren met steentjes genoemd. Het is een zeer precies werkje waarbij je met gekleurde kristallen steentjes een schilderij maakt.

Op het canvas staat al een duidelijk patroon, zoals een eigen foto of een bekend schilderij. Hierdoor kun je goed zien waar de steentjes geplaatst moeten worden. Dit doe je met een pincet.

We geven toe, het is een monnikenwerkje maar een heerlijk ontspannen bezigheidwaarbij je je hoofd even leegmaakt. Vergelijk het met het tekenboek voor volwassenen, maar dan met een prachtig resultaat voor aan de wand!

Wat heb je nodig voor diamondpainting?

Zoals het met veel hobby’s gaat, gaan de ontwikkelingen op het gebied van diamond painting ook snel. Echter is het voor de hobby painter zeer eenvoudig om te starten. Het is niet een dure bezigheid en je houdt er ook nog mooie muurdecoratie aan over. En geloof ons; Met één painting ben je wel even een tijdje zoet.

Om direct goed te kunnen starten is het aan te raden meteen een compleet startpakket aan te schaffen. Hiermee weet je zeker dat je alles in huis hebt om je diamond painting tot een mooi einde te brengen. In deze starterskit zit een canvas, kleine kristallen steentjes en een pincet.

Hoe ga je te werk?

Leg bij de start de canvas op een vlakke ondergrond en leg de kraaltjes op kleur klaar. Check vervolgens de kleurcode die genoteerd staat op het canvas en zoek het bijpassende steentje erbij. Klap een stukje van het folie om en zo kun jij de kristallen steentjes plaatsen op de plek waar dit hoort.

Dit doe je uiteraard door middel van de pincet en niet met je handen. Je bent super micro bezig, maar het gave is dat wanneer je afstand neemt je snel een mooi resultaat ziet.

Een creatief muurdecoratie cadeau voor iedereen

Op zoek naar een origineel cadeau? Diamond painting is ook ontzettend leuk daarvoor, juist doordat het nog niet heel bekend is en je een blijvende herinnering in de vorm van muurdecoratie geeft.

Een creatief cadeau voor iedereen; Van je moeder die op een gegeven moment wel genoeg sokken heeft gebreid of je puber dochter die wel wat afleiding kan gebruiken. Maar pas op; Het werkt verslavend! Voor je het weet raak je niet uitgepaint!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide