1200
Het perfecte plaatje (aan de wand)
Gepubliceerd: 19-04-2022 Laatste update: 10-06-2022

Muurdecoratie woontrends komen en gaan, gelukkig maar! Anders zouden wij natuurlijk snel kunnen stoppen met ons online woonplatform Wonenonline. We hebben door de jaren heen al heel wat voorbij zien komen, van glowinthedark stickers op je wand tot de rotanstoel. Die laatste kan tegenwoordig trouwens weer he-le-maal, wist je dat? 

Maar er zijn een aantal aspecten in het interieur die een vaste gast zijn en nooit verdwijnen. Vaak wel in verschillende vormen, maar het zijn de blijvertjes in ons huis. Foto' s aan de wand als muurdecoratie zijn hier een voorbeeld van. 

Van toen tot nu

Foto's begonnen natuurlijk met de zwart-wit variant, opgevolgd door de exemplaren in kleur vanaf fotorolletjes. Deze werden vaak centraal in fotolijstjes in de woning geplaatst. De trends in fotolijstjes wisselden zich echter meteen al snel af.

Inmiddels maken we natuurlijk meer foto's dan ooit, er gaat bij ons op de redactie geen dag voorbij dat we niet kiekjes uitwisselen in de groepsapp. Eerst werden o.a. deze afbeeldingen alleen op grote canvasdoeken in woningen opgehangen, maar inmiddels is er zoveel meer!

Meer is minder

Hoe meer foto's we maken, hoe lastiger het natuurlijk wordt om de leukste te kiezen. In de huidige trend hoeft dit dan ook niet. Vroeger vulden we collages, tegenwoordig combineren we gewoon de leukste foto's in losse lijstjes aan de wand.

Hierbij hoeft het zeker niet altijd om foto's te gaan, sfeerbepalende afbeeldingen zijn helemaal van nu. Zo kun jij je helemaal uitleven; Een combinatie van persoonlijke kiekjes en je stijl benadrukken door stylische foto's. 

De Muurdecoratie trends anno nu

Het fijne aan de trend van nu is dus dat het allemaal niet meer perfect hoeft. Foto's, afbeeldingen, groottes en lijstjes kunnen willekeurig gegroepeerd aan de wand worden gehangen. Uiteraard wel binnen de stijl van jouw interieur. De Scandinavische interieurs vragen bijvoorbeeld om witte en houten lijstjes.

Ben je iets kleurrijker ingesteld? Kijk dan vooral eens bij de Candy Shop trend. Ontzettend leuk en je wordt er iedere dag weer blij van.

Leuke webshops vinden die de perfecte foto wand voor jou gaan vormgeven is best lastig. Maar van de posters van Desenio hangen bij ons allemaal wel tenminste eentje aan de wand. Zij bieden namelijk posters aan binnen elke woontrend, een aanrader!

Kortom, maak ook van jouw wand de verrassende kant van je huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide