1353
Haal herinneringen in huis
Gepubliceerd: 07-12-2021 Laatste update: 10-06-2022

Een mooi interieur en kloppend plaatje naar de laatste trends vinden wij prachtig. Maar een huis moet vooral als een thuis voelen. Meubels kiezen die bij jouw smaak passen is daar stap 1 van, maar een huis gaat pas echt eigen voelen wanneer je het afstyled met persoonlijke aspecten.

Hierbij kun je denken aan souvenirs van mooie reizen of muurdecoratie met persoonlijke foto’s. Die laatste hebben wij helaas de ervaring mee dat dit vrij snel verveeld. De eerste maanden kijk je er naar maar de gewenning slaat al snel toe. Hiervoor hebben wij onlangs de truc gevonden om het prikkelend te houden. En die gaan we jou verklappen!

Geen gestoor aan geboor

Je kunt natuurlijk iedere maand iets anders aan de wand hangen, iets wat wij ontzettend aanraden, maar dan stuit je al snel op een probleem; Alle gaatjes in de muren. Voor je het weet hangt je muur vol met spijkers, pluggen en schroeven.

Van die kleine dingen in een huis die je blijven storen als je er niks aan doet. En als woonliefhebbers is het schilderen van een muur natuurlijk zo gepiept, maar om dat nou iedere paar maanden te doen wordt natuurlijk wel een hele dure klus. Nog erger is het stoppen van de gaatjes en vervolgens deze over verven, want ook dit blijf je altijd zien.

Nu stuitten wij onlangs op dé oplossing en we zijn groot fan. Namelijk speciale wanddecoratie ophangsystemen. We hadden het wel eens voorbij zien komen maar die systemen waren toch niet zodanig ontwikkeld dat je schilderij er mooi recht aan hing. En dat is dan óók weer een irritatie, naast de schroeven; Scheef hangende foto’s en lijstjes. Maar deze systemen; Echte aanrader!

Kunst als in een museum

Dat de schilderijen bij de systemen van Stas niet scheef hangen mag wel duidelijk zijn, ze leveren namelijk ook aan musea. Van het ophangen van foto’s, wanddecoratie tot echt schilderijen; Alles is mogelijk.

Het leuke is ook dat het niet altijd gepaard gaat met een standaard plastic witte roede boven aan de wand, maar dat je bijvoorbeeld voor een houten variant kunt kiezen. Deze kun je vervolgens verven in de kleur die bij jouw interieur past.

De ophangsystemen zijn daarnaast eenvoudig achteraf aan te vullen met extra draadjes en haakjes. Kortom, je creatieve woonbrein kan overuren draaien.

Wat hangen we op?

Zoals we al zeiden pakken wij graag de kwast erbij, maar dit veelvuldig doen kan wel vrij duur worden en ook je huisgenoten vinden zo’n verfgrage partner niet altijd een feest. Je interieur een andere twist geven kan ook eenvoudig door de wanddecoratie aan te passen.

Wat wij zelf graag doen is met de seizoenen meegaan. In het voorjaar is het leuk om de wanddecoratie in het teken te zetten van nieuw leven; frisse bloemen op veel verschillende kleine schilderijtjes worden we acuut blij van. In de zomer doet een meer strand en tropische afbeelding het goed, of wat dacht je van die vakantiefoto waar je mooie herinneringen aan hebt?

In de winter zijn de wintersportkiekjes dan weer zeer geschikt. Zo kun je variëren qua afbeeldingen en hoeveelheid. Daarnaast kun je bijvoorbeeld foto’s laten afdrukken in kleureffecten zoals zwart/wit. Ook dit geeft je interieur direct een twist.

Eindeloze mogelijkheden

Wat je ook aan de wand gaat hangen, het maakt niet meer uit waar en hoeveel je ophangt. Je hoeft je niet meer af te vragen of de muur er geschikt voor is en of de gaatjes wel even hoog zijn. Met de ophangsystemen van tegenwoordig ben jij zó flexibel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Daarnaast kan het systeem zo worden gestyled dat het passend is in jouw interieur. Dus pak de camera er maar bij en ga op pad voor de mooiste kiekjes van dit seizoen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide