1313
De perfecte wanddecoratie: zo kies je die!

Eén van de gemakkelijkste manieren om je huis een andere twist te geven, is door gave wanddecoratie op te hangen. Met een groot schilderij, bijzondere wandhanger of een prachtige foto is de sfeer meteen heel anders in huis: je woonkamer zal er meteen van op fleuren. Maar omdat er zo veel keuze op wanddecoratiegebied is, is het nog niet zo makkelijk om die perfecte wanddecoratie te vinden. Wij helpen je daarom met dit artikel graag in je zoektocht naar de perfecte wanddecoratie!Zo hak je de knoop door
De keuze is echt reuze op het gebied van wanddecoratie. Van klassieke zwart-wit foto’s tot abstracte kunstwerken, van houten lijsten tot een print op aluminium: je kunt werkelijk waar van alles op je muur hangen. Dat is leuk, maar ook lastig, want je kunt zo best wat keuzestress krijgen. Om de bomen door het bos weer te zien, is het daarom handig om een paar dingen op een rijtje te zetten. Wat is de sfeer die je in je kamer wilt creëren, wat voor woonaccessoires heb je al in huis en – het belangrijkste – waar krijg jij een fijn gevoel van? Maak vooral een moodboard op Pinterest, om te kijken welke sfeer je echt aanspreekt.

Je spendeert natuurlijk heel wat tijd in je woning, en je wilt dat de ruimte als thuis voelt. Geef een dash of colour aan een industrieel interieur door een kleurrijk kunstwerk op te hangen, of blijf juist in de klassieke sferen van je woning door te kiezen voor zwart-witte prenten van filmsterren. Of ga je, om je bohemian inrichting de kers op de taart te geven, voor een mooie gevlochten macramé wandhanger? In alle gevallen goed: kies voor een mooie zelfgemaakte foto, om elke dag even stil te staan bij een mooie herinnering.

Gooi het eens over een andere boeg
Als je weet wat voor soort wanddecoratie je aan je muur wilt, kun je een besluit maken over hóé deze wanddecoratie er dan moet gaan hangen. Kies jij voor een grote lijst om die poster in te hangen, of heb je alleen een schroefje nodig voor die wandhanger? Als je het juist even heel anders wilt doen, kun je ook voor een paneel kiezen. Door je favoriete afbeelding of foto te laten plaatprinten kun je zelf bepalen hoe groot (of klein!) de wanddecoratie mag zijn: ook XXL foto’s behoren tot de mogelijkheid. Je kunt je wanddecoratie laten printen op eco hout of gaan voor een glad paneel. Helemaal uniek - de infrarood panelen met een afbeelding aan het plafond!

Wat is jouw perfecte wanddecoratie?We zijn benieuwd wat jij uitkiest voor je muur!

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners