1612
Zo kies je een trendy salontafel!
Gepubliceerd: 28-02-2019

Salontafels maken een zithoek gezellig. Ze vormen een centraal punt waar omheen je visite zich verzamelt, met lekkernijen en koffie kopjes in het midden. Maar een salontafel zorgt ook zonder visite voor sfeer in de zithoek; zeker wanneer je kiest voor een trendy exemplaar! Hoe kies je uit al die hippe, originele, praktische en mooie salontafels? 

 

1. Stijl
Salontafels zijn een goede manier om een bepaalde woonstijl te benadrukken. Hou je van de stoere, industriële stijl? Kies dan voor een salontafel van hout en metaal, met een robuust ontwerp en misschien wel oude spoorbielzen of wieltjes. Ook Scandinavisch design is momenteel trendy: een salontafel met een speels ontwerp, slanke lijnen en een mix van naturel en wit of grijs hout. De Bijenkorf heeft een uitgebreid assortiment salontafels in veel verschillende stijlen, voor ieder wat wils!

WIN-VLOERKLEED.png

2. Merk
Elk merk heeft een eigen persoonlijkheid: de kracht van dat merk. Omdat een salontafel vele vormen aan kan nemen zie je de persoonlijkheid van een merk vaak goed terug in dit type meubel. De Zuiver tafel herken je bijvoorbeeld aan een slank en elegant design, met nét dat beetje speelsheid. De Hay tafel is populair vanwege een moderne uitstraling met een praktisch tintje: een afneembaar dienblad bijvoorbeeld, of een speels handvat om de tafel aan op te tillen. Welk merk past bij jou? 

3. Hoogte
Let bij het kopen van een salontafel goed op welke hoogte je prettig vindt. Een laag model geeft een Japanse look en kan voor rust zorgen; maar misschien vind je het juist erg onpraktisch als je steeds moet bukken voor een kop koffie. Hogere salontafels nemen een meer opvallende plaats in huis in, dus houd dan extra rekening met de kleur en het design. 

4. Materiaal
De trendy salontafels van nu bestaan steeds vaker uit een mix van materialen: hout met metaal, of glas en kunststof bijvoorbeeld. Welk materiaal of welke materialen je kiest heeft veel invloed op de uitstraling en stijl van de salontafel. Hout heeft karakter maar is voor veel mensen niet modern genoeg; totdat je het combineert met glas. Terwijl alléén glas juist voor veel mensen te kil aandoet! 

5. Functies
Natuurlijk zijn er nog talloze facetten waarop je kunt letten bij het kopen van een salontafel; kleur, formaat en vorm bijvoorbeeld. Maar we willen nog even ingaan op de functie die je salontafel moet hebben, want dat bepaalt grotendeels hoe blij je er straks mee bent! 

Moet jouw salontafel vooral dienen als sfeermaker, of wil je er in de eerste plaats veel glazen en lekkers op kwijt? Heb je ook behoefte aan een opbergruimte, en is dat dan voor de afstandsbediening of voor plaids en kussens? Vind je het fijn als de salontafel ook als voetenbank dient? Of wil je graag een uitschuifbare salontafel? Keuzes genoeg! Laat je online inspireren en voor je het weet is jouw zithoek gezellig, praktisch en compleet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide