2888
Zo kies je een geschikte eettafel voor ieder interieur
Gepubliceerd: 26-04-2021 Laatste update: 01-07-2023

Een nieuwe eettafel uitkiezen is een lastige taak. Want hoe kies je de perfecte eettafel die niet alleen praktisch is, maar ook goed bij de rest van je interieur past? Welke vorm vind je het mooist en kunnen hier al je gezinsleden makkelijk aan zitten? Allemaal vragen die je jezelf (en je partner) moet stellen voordat je op pad gaat.

Anders koop je misschien een tafel die prachtig is in de showroom van bijvoorbeeld MR. Tafel, maar niets doet voor de sfeer in jouw woonkamer. We helpen je graag op weg met wat stappen om de beste keuze te maken!

Start bij formaat en vorm

inspiratiebrochures1.png

Wanneer je gaat kijken voor een tafel zal je als eerste een meetlint erbij moeten pakken. Naar welk formaat tafel kun je gaan kijken? En wat voor soort tafel past het beste qua vorm bij de rest van jouw interieur? Heb je veel hoekige meubels en wil je dit contrasteren of wil je het graag een groot geheel maken? Bekijk je woonkamer alsof je hier voor het eerst binnen komt. Wat valt je dan op? Welke kleuren overheersen en welke vormen zie je het meest terug? Heb je bewust gekozen voor die vormen of is het toeval? Op basis van dit soort vragen kun je makkelijker kiezen wat voor soort vorm tafel je mooi vindt en welke goed bij de rest past.

Welke stijl

Wat is doorgaans jouw interieurstijl? Ben je meer van de industriële stijl of houd je juist van klassiek? Wanneer je bijvoorbeeld een heel stoer interieur hebt, is een visgraat tafel een mooi contrast omdat deze wat verfijnder oogt. Is jouw interieurstijl sowieso al wat knusser en luxer qua materialen, dan kun je ook voor een wat robuustere tafel gaan. Probeer zoveel mogelijk de balans te vinden in de stijlen, zodat ze elkaar ook complimenteren. Een volledig industriële kamer kan bijvoorbeeld heel kil ogen. Wanneer je er wat luxe materialen zoals velvet of verfijnd hout tussen plaatst, breng je alles mooi in balans.

Vergeet de details niet!

Nu je hebt vastgesteld welk formaat, vorm en stijl je graag wilt hebben, is het handig om naar de details te gaan kijken. Houd je van een tafel die wat eleganter is, dan is een heel dik tafelblad met een zwaar metalen onderstel niet echt jouw ding. Bij veel speciaalzaken kun je zelf de dikte van het tafelblad uitzoeken, evenals de kleur en afwerking van het blad. Ga hier echt even voor zitten, want deze details bepalen straks de volledige uitstraling. Vind je zwart metalen tafelpoten wat hard ogen? Dan kun je bijvoorbeeld ook voor wat donkerder bruin gaan, zodat het geheel wat natuurlijker en zachter oogt. Laat je vooral goed informeren en koop niet de eerste, beste tafel die je tegenkomst.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide