3033
Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van banken in woonkamers?
Gepubliceerd: 22-05-2020 Laatste update: 25-07-2021

Op zoek naar een nieuwe bank voor in je woonkamer? Kijk in dat geval naar de laatste trends op het gebied van banken. Ga je voor een hoekbank met een stoffen bekleding, of kies je voor een rechte bank met een lederen bekleding? Dit artikel zet de trends van dit moment voor je op een rijtje. Het maakt het makkelijker om tot een weldoordachte keuze te komen bij het kopen van een nieuwe bank! 

 

Hoekbank of een rechte bank

In de basis heb je de keuze uit twee soorten banken: een hoekbank en een rechte bank. Het is onder meer van de ruimte in de woonkamer afhankelijk, welk type bank hier het beste past. Een hoekbank neemt relatief veel ruimte in beslag, maar biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid om de woonkamer af te scheiden van een eethoek. Zo creëer je verschillende hoekjes in huis! Ook biedt een hoekbank je een groot comfort. Lig ’s avonds languit op de bank, terwijl je geniet van je favoriete serie of film op televisie.

WIN-VLOERKLEED.png

Een rechte bank is geschikt voor een wat kleinere woonkamer. Daarbij wordt een rechte bank veel gebruikt in moderne interieurs. Kies voor een strak model, voorzien van een dunne, vaak iets hogere armleuning. De armleuning van een hoekbank is vaak iets breder, wat de bank robuuster maakt dan een rechte bank. 

Verschillende materialen bekleding

Naast het type bank, speelt ook de bekleding hiervan een rol. Kies je voor een mooie bank met een stoffen bekleding, of ga je voor een lederen bank? Een lederen bank heeft een stoere, strakke look. Daar waar een bank met een stoffen bekleding vaak goed tot z’n recht komt in een woning met een landelijk interieur. Zorg dat de kleur van de bekleding aansluit bij de andere kleuren in je interieur. Je wilt een groot contrast in kleuren voorkomen! Kijk hierbij ook naar kleur die je op wanden gebruikt hebt, waar de bank tegenaan of voor komt te staan. 

Nieuwe bank online bestellen

Kijk eens in een webwinkel met banken, om te zien welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt. Zo hoef je de deur niet uit en bestel je vanuit je luie stoel een nieuwe bank! Het staat vaak overigens heel fraai, wanneer je een bank combineert met een mooie stoel of fauteuil. Daarbij heb je zo een extra zitplek voor je gasten of kinderen. Voor welke bank kies jij?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide