3737
Wat kun je doen als je bank beschadigd is? 5 tips
Gepubliceerd: 02-11-2020 Laatste update: 07-05-2022

Je bankstel is een belangrijk meubel in de woonkamer. Het is een eyecatcher. Helaas betekent dat ook dat beschadigingen aan de bank snel opvallen. Gelukkig kun je vaak nog wat doen om de bank weer te (laten) herstellen. Check deze tips!

Tip 1. Garantie

Is je bankstel nog (bijna) nieuw? Kijk na hoe lang de garantieperiode is. Natuurlijk is het afhankelijk van de schade of je garantie krijgt. Het is ook afhankelijk van de winkel waar je de bank hebt gekocht: de ene winkel is wat soepeler met garantie dan de andere. De garantie kan een handige manier zijn om de schade gratis te laten herstellen of een nieuwe bank te krijgen.

Tip 2. Verzekering

Heb je een inboedelverzekering? Dan kun je daar misschien aanspraak op maken als je bank beschadigd is. De inboedelverzekering vergoedt diverse soorten schade. Bijvoorbeeld schade door lekkage, brand etcetera. Ook schade door anderen (bijvoorbeeld door het kind van de buren) wordt soms vergoed. Heb je een all risk inboedelverzekering, dan is ook schade door eigen toedoen verzekerd. Dit geldt alleen voor schades die in één keer zijn veroorzaakt en geldt niet voor schade door slijtage.

Tip 3. Professioneel herstel

Er zijn diverse bedrijven die schade aan meubels herstellen. Het is verstandig om een specialist te zoeken in het materiaal waar jouw bank mee bekleed is. Heb jij bijvoorbeeld een leren bankstel, dan moet degene die de bank herstelt daar wel verstand van hebben. Anders heb je kans dat de schade niet mooi wordt gerepareerd. Gelukkig zijn er specialisten voor vrijwel elk materiaal te vinden.

Tip 4. Zelf aan de slag

Het is niet altijd nodig of praktisch om een bedrijf in te schakelen. Als je bank al wat ouder is, heeft het weinig zin om veel geld te besteden aan de reparatie. Als je een beetje handig bent, kun je er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Op internet vind je heel veel tips en ideeën over het repareren van banken van verschillende materialen. Natuurlijk is de kans klein dat je echt een professioneel resultaat behaalt, maar in veel gevallen kun je de schade wel afdoende herstellen. Sommige banken hebben ook losse hoezen die je kunt vervangen.

Tip 5. De bank vervangen

Het is natuurlijk mogelijk dat de bank niet meer goed hersteld kan worden. Als een leren of stoffen bank al oud is, kan bij het herstellen het leer of de stof nog verder beschadigen. Soms is er gewoon geen redden meer aan en is het tijd om een nieuwe bank aan te schaffen.

Een beschadigde bank is heel vervelend. Zeker als de beschadiging zorgt voor minder comfort. Of als de beschadiging in het zicht zit, zodat iedereen het kan zien. Met deze 5 tips weet je wat je kunt doen als je bank beschadigd is.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide