1413
Voor- en nadelen van een loungebank in huis
Gepubliceerd: 15-01-2021 Laatste update: 01-08-2023

Een plek in huis waar je na een lange dag werken heerlijk neerploft ter ontspanning is natuurlijk ideaal. Ben je op zoek naar een bank waarop het relaxen verheven is tot het ultieme woonplezier? In dat geval is het kopen van een loungebank voor jou de perfecte oplossing. Een loungebank kenmerkt zich door een verlengd deel dat naar voren is gericht, waardoor de bank een hoekvorm heeft. Ontdek hier verder wat de voor- en nadelen zijn van een loungebank in huis.

 

Voordelen van een loungebank

Loungebanken zijn tijdloos en verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen met variatie in formaten, materialen en kleuren. Een van de grote voordelen van een loungebank is dat deze bank niet alleen comfortabel is om op te zitten, maar ook om op te liggen. Het is een echte plek om lekker te hangen en om optimaal te relaxen. Het geeft verder een knus gevoel en bovendien benut je de ruimte in je woonkamer optimaal. Plaats je de loungebank in een hoek dan verlies je geen ruimte. Bovendien heb je de mogelijkheid om met het aantal gewenste zitplaatsen rekening te houden. Koop je een grote loungebank met meerdere zitplaatsen dan zijn stoelen om extra zitplaatsen te realiseren overbodig. Je creëert met de aanschaf van een loungebank op deze manier een prominente plek in je woonkamer. Wil je wel extra zitplaatsen door stoelen te combineren met een loungebank? Dan kies je voor een uitvoering met minder zitplaatsen op de bank.Seats and Sofas heeft wat dat betreft een gevarieerd en ruim aanbod met loungebanken in allerlei uitvoeringen.

inspiratiebrochures1.png

Nadelen van een loungebank

Er zijn uiteraard naast dat er voordelen zijn te benoemen eveneens nadelen verbonden aan een loungebank. Het is een type bank dat qua uitvoering en formaat veel ruimte inneemt in de woonkamer. Heb je een hele kleine woonkamer dan is het extra belangrijk om op het formaat van de loungebank te letten. Bovendien heeft een loungebank een diepe zit en met het verlengde deel is het lastig om rechtop te zitten.

Perfecte loungebank kopen

Het is gemakkelijk om met de nadelen van een loungebank in huis rekening te houden. Bijvoorbeeld door bij een kleine woonkamer door een uitvoering met het minimaal gewenste aantal zitplaatsen aan te schaffen. Er zijn loungebanken met drie zitplekken, maar ook met vijf of meer zitplekken. Zo is het ook mogelijk om rekening te houden met het design en de stijl. Bij het kopen van een loungebank let je verder op de afmetingen. Daarom is het eerst belangrijk om de ruimte in je huis op te meten. Houd daarbij de stelregel aan van een ruimte van minimaal 40 cm tussen de tafel en de loungebank en een loopruimte van 60 cm tot 80 cm. Neem de rolmaat maar mee naar de showroom. Verder let je uiteraard op het materiaal, waarbij leer ideaal is als je kinderen of huisdieren hebt, want leder vlekt minder snel. De aanschaf is er doorgaans een van jaren, zodat het aan te raden is om een kleur te kiezen waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide