2507
TV meubel inspiratie nodig? 5 opvallende trends
Gepubliceerd: 08-07-2022

In de meeste woonkamers is niet de tafel maar het Tv meubel de meest centrale meubel in je interieur. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de keuze van tv meubels. Zag je vroeger vooral donkere meubels met fraaie handvaten. Nu moet alles licht en strak. Hoewel? Sommige trends keren terug in een net iets andere vorm. Benieuwd naar de meest opvallende trends? Op zoek naar inspiratie voor je nieuwe tv meubel? Lees dan snel verder.

Zwevend tv meubel

tv-kast-zwevend.jpg

Tv meubels worden steeds vaker hangend bevestigd aan de muur. Dit noemen we zwevende tv meubels. Voordeel van deze hangende meubels is niet alleen dat het er super strak uit ziet. Doordat er geen onderstel is neemt zo’n tv meubel optisch minder ruimte in beslag. Zwevende tv meubels zijn minder “pompeus” in de kamer aanwezig. Ook het schoonmaken rondom een zwevend tv meubels is extra makkelijk. Je kunt je stofzuiger of dweil er gewoon onderlangs halen.

Strakke vormen

strakke-vormen-tv_kast.jpg

We willen rust in ons interieur. Daarom kiezen we steeds vaker voor strakke vormen. Drukkleppen en lades bevatten geen handvaten meer maar zijn push-to-open. Daarnaast zie je steeds vaker handgrepen welke subtiel zijn afgewerkt. Bijvoorbeeld door een meubelbrede uitsparing waardoor er geen losse handvaten zichtbaar zijn. Hoe strakker hoe beter.

Lichte afwerkingen en kleuren

Lichte kleuren en afwerkingen zijn favoriet in vele designs. Ook dit zorgt voor een optisch grotere woonkamer. Naast strakke wit, grijs of taupe MDF zijn ook massieve blank eiken kleuren helemaal in. Verdere populaire afwerkingen van eikenhout zijn alle licht tot donker geoliede afwerkingen. Voordeel van massief eiken meubels is dat het tijdloos is en altijd kan. Plus dat het duurzaam is. Een beschadiging in een massief houten meubel is makkelijk te herstellen zonder dat je dit ziet. Een beschadiging in gespoten MDF ga je altijd zien.

Donkere kleuren worden weer helemaal trending

donker-houten-tv-meubel.jpg

Niet alleen licht maar toch ook donkere kleuren zijn weer helemaal trending. Zwart of zwart in combinatie met blank hout staat geweldig in een interieur waar de tv kast op mag vallen. Nieuwkomer is geolied walnoothout (ook wel notenhout genoemd). Deze houtsoort dat je vooral kent van klassieke meubelstukken zie je nu steeds vaker op strakke moderne meubels. Geolied walnoothout is warm, donkerbruin en heeft een prachtige vlammende nerftekening. De meubel heeft luxe uitstraling en past perfect in een interieur met groene, blauwe, pastel kleuren en warme aardse tinten.

Zelf samenstellen

Zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen heeft weer andere voorkeuren en bijvoorbeeld andere apparatuur. Een Hifi liefhebber heeft weer andere voorkeuren dan een minimalist. Steeds vaker kun je online een meubel samenstellen, soms rechtstreeks bij een meubelmaker. Soms kun je zelfs de uitsparingen, maten en indeling bepalen. Op zoek naar inspiratie voor tv meubels die je zelf kunt samenstellen? Bekijk dan deze tv meubels van hout.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide