9366
Tijdloos: een grijze hoekbank
Gepubliceerd: 03-04-2018

Ben je toe aan een nieuw bankstel maar weet je nog niet precies wat je wilt? Niet zo gek want de keuze aan banken is enorm. Voor een bank loop je niet zomaar een meubelzaak binnen en kiest er even eentje uit. Een bank is vaak een behoorlijke investering en moet natuurlijk aan al je wensen voldoen. Wij zetten een paar tips op een rijtje die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale bankstel

 

10137666-10142639-40-41#Salvine-Duarte-Sfeer.jpg

inspiratiebrochures1.png

Welke functie heeft de bank
Natuurijk wil je je bank als zitbank gebruiken maar woon je wat kleiner en heb je niet zoveel ruimte of krijg je regelmatig logees over de vloer dan zou een slaapbank zomaar eens een slimme oplossing kunnen zijn. Een slaapbank hoeft je immers niet altijd als slaapbank te gebruiken maar kan wel erg handig zijn als de gelegenheid van extra gasten zich voordoet. Of heb je geen aparte slaapkamer in je studio dan bespaar je met een slaapbank flink veel ruimte.

10077227-10150455-451-445#Kendo-Cortes-sfeer.jpg

Welke afwerking kies je
Naast de functie is de afwerking van de bank ook niet onbelangrijk. Wil je een zachte stoffen bank waar je lekker in kunt zakken of kies je liever voor strak leer. Denk ook goed na over de afwerking wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Kleine kinderen willen nogal eens morsen en dan is het fijn als je de bank gemakkelijk schoon kunt maken. Leer is hiervoor ideaal maar krassen van kattennagels vind je leren bankstel minder fijn.

10207630-10137506-10167815#vinci-lizzano-jacardi-hoekbank-sfeer.jpg

Welke stijl bank past bij jou
Naast de functie en de afwerking is de stijl misschien nog wel het meest belangrijk voor jou. Past de bank in jouw interieur en is de bank comfortabel? Heb je een strak of modern interieur dan wil je vast ook een strakke bank. Is jouw interieur warm en romantisch dan is een knusse bank misschien meer iets voor jou. Wil je een rechte bank of wordt jij helemaal gelukkig van een hoekbank. Wil je een kek kleurtje of houd je het liever neutraal.

10214370-10150553-10142635-36#Due-Duarte-Sfeer.jpg

Stijltip: een grijze hoekbank
Of je nou een moderne, strakke of romantische smaak hebt, een grijze hoekbank past altijd in elk interieur. Heb je een kleine woonkamer dan creëer je met een hoekbank op een efficiënte manier voldoende zitplaatsen. Heb je de luxe van een wat grotere woonkamer dan kan je met een hoekbank meerdere ruimtes creëren. Met een hoekbank oogt je interieur rustiger omdat je niet allemaal losse zitmeubels hebt staan. Daarnaast vergroot je ook het ruimtelijk effect. Op een hoekbank kan je heerlijk loungen en met meerdere mensen met je beentjes languit!

Het mooie aan een grijze hoekbank is dat grijs een tijdloze kleur is, het past in ieder interieur en alle kleuren passen mooi bij grijs. Natuurlijk kan je kiezen voor een bank in een uitgesproken kleur maar als jij iemand bent die snel van smaak veranderd kan je beter kiezen voor grijs en de kleur in je interieur brengen met accessoires zoals kussens of een mooi plaid.

Zoals je leest zijn er best wel wat vragen waar je over na moet denken alvorens je de perfecte bank hebt gevonden. Vergeet niet te kijken naar de grootte van de bank en de ruimte waarin de bank moet komen. In de winkel lijkt een bankstel altijd kleiner dus meet alles goed na. Dit kan je bijvoorbeeld doen met kranten die je uitvouwt op de grond. Zo kan je gemakkelijk bepalen of de bank van je dromen wel in jouw woonkamer past.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide