1479
Meubelen Thonet
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Stijlvolle ligbank, elegante zitbank of originele chaise longue: de S 5000 staat voor drie varianten in één. De Engelse ontwerper James Irvine ging hiervoor uit van een minimalistisch stalen buisontwerp van Thonet uit de jaren dertig van de vorige eeuw. één basiselement en vier kussenelementen van gelijke omvang vormen het uitgangspunt. Met deze bouwblokken heeft de gebruiker oneindig veel mogelijkheden om te variëren met vormen en kleuren. Irvine heeft het ontwerp door enkele subtiele aanpassingen een eigentijdse uitstraling weten te geven.

Het geheim van de S 5000 zit in de kussenelementen die naar keuze als arm- of als rugleuning zijn te gebruiken. De elementen zijn makkelijk te bevestigen en los te maken. Hierdoor nodigen ze uit tot een uitbundig combinatiespel. Van een eenvoudige bank is het ontwerp in een mum van tijd te veranderen in bijvoorbeeld een chaise longue met één armleuning. En door meer elementen toe te voegen, ontstaat een comfortabele tweezitsbank met rug- één armleuningen.

De S 5000 is typerend voor het werk van Irvine. Eerder ontwierp hij voor Thonet de A 660, een stoel van gebogen hout. Ook in dit verfijnde ontwerp voert de link tussen traditie en innovatie de boventoon. Door zijn scherpe blik weet Irvine uit vertrouwde elementen aansprekende, nieuwe ontwerpen te creëren. Irvine: "De Thonet-traditie biedt door haar taal en constructie tijdloosheid aan een ontwerper. Na jaren werken met Thonet weet ik welke ruimte er is voor nieuwe varianten van producten die misschien beter passen in deze tijd. Dat is precies wat het S 5000-programma belichaamt: Thonet-traditie voor de moderne tijd."

De S 5000 is beschikbaar in klassiek leer en de verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd. Door de veelzijdige mogelijkheden komt de S 5000 op verschillende manieren uitstekend tot zijn recht. Vrij in de ruimte of tegen een muur. In een woonomgeving als zitbank of logeerbed, maar ook in een hotellobby of kantoor. De maten van het zitoppervlak respectievelijk ligoppervlak van het basiselement zijn 200 cm x 80 cm, de zithoogte is 41 cm.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide