2127
Retro, het nieuwe modern
Gepubliceerd: 02-12-2014 Laatste update: 07-05-2017

Het inrichten van een interieur begint bij het kiezen van een interieur stijl die bij jou, je gezin of je partner past. Iedereen heeft een andere smaak, gelukkig ook maar anders zou alles zo eentonig en saai worden. Omdat we allemaal een andere smaak hebben ontstaan er vaak geheel nieuwe interieur stijlen zoals in de jaren 50 van de vorige eeuw gebeurde. Men was het huidige klassieke interieur zat en wilde wel eens iets anders.

Retro in de jaren 50

Typerend voor de retro interieur stijl uit de jaren 50 zijn de vrolijke en grafische patronen in de kleuren oranje, geel, groen en bruin. Deze patronen kwamen terug in behangsoorten, stoffen voor sierkussens en gordijnen. Daarnaast kwam er ook een verandering in het ontwerp van meubilair. Dressoirs en andere houten kasten kregen ranke pootjes waardoor de meubels veel verfijnder en fraaier uitzagen. Deze houten kasten zijn nog steeds razend populair maar worden tegenwoordig op een heel andere manier gecombineerd in het interieur.

Retro is het nieuwe modern

Tegenwoordig zijn we weer helemaal fan van retro maar combineren we het net iets anders dan we in de jaren 50 deden. Destijds kozen we voor veel kleur en patronen maar tegenwoordig combineren we de prachtige meubels liever met meer wit en licht in ons interieur. Retro elementen komen terug in onze ruimtelijke en lichte interieurs door middel van klassiekers zoals Eames stoelen, donker houten kastjes en retro geïnspireerde lampen.

Retro design klassiekers

Echte retro design klassiekers zijn bijvoorbeeld de Eames stoelen. Charles en Ray Eames kwamen in de jaren 50 met een vooruitstrevend en tijdloos ontwerp voor een eetkamerstoel. Dit ontwerp ontwikkelde zich razendsnel in andere stoelen zoals een schommelstoel en andere varianten in hetzelfde ontwerp. Zij waren destijds vooruitstrevend maar niemand had ooit durven denken dat de stoelen zo immens populair zouden worden en nog steeds zouden zijn een eeuw later.

De Eames DSW eetkamerstoel is populairste van de Eames collectie. Het is een simpel en eenvoudig stoeltje met minimalistische vormen. Vanwege deze minimalistische vormen is de stoel tijdloos en past de stoel nog zo goed in onze interieurs van nu.

Ben je op zoek naar een retro lounge stoel uit de jaren 50? Het Eames duo ontwierp in 1956 de Charles Lounge Chair afgewerkt in leer en walnoten hout. Een prachtige combinatie van retro vormgeving en minimalisme. Wederom een design voor in een modern interieur van nu.

Bekijk Designerchairs24.com voor een uitgebreide collectie design stoelen van diverse ontwerpers.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide