Bestaat er een belangrijkere plek dan de plek waar je je volkomen veilig voelt? Daar waar je volledig kunt genieten van de schoonheid en het comfort? Daar waar je plezier in zijn mooiste vorm ervaart? Rolf Benz MIO is zon plek. Een plek van pure vreugde. Een plek voor mij. Het luxe uitnodigende ontwerp en de zachte look en feel van Rolf Benz MIO beloven een comfortabele zit en nodigen uit voor relaxen en loungen. De hoogwaardige materialen, comfortabele zittingopbouw en de liefdevolle, verwerking hiervan maken Rolf Benz MIO tot een ware zit belevenis. Rolf Benz MIO bevat een elegantie waar men niet omheen kan. De vele modellen staan verschillende combinaties in de ruimte toe. Van een meer traditionele opstelling of een nieuwe innovatieve plattegrond tot moderne eilandoplossingen midden in de ruimte. Alles is mogelijk. 

Dus je bent een jonge ontwerper met veel ideëen, maar je hebt geen platform waar je ze kwijt kunt. Of je hebt altijd al een droom meubel in gedachten gehad en je bent ervan overtuigd dat deze veel mensen gelukkig zou kunnen maken. Maar hoe wordt je idee realiteit? Gelukkig hebben web winkels voor designer meubels daar nu een oplossing voor gevonden, of je nou een ontwerper bent of niet, jij hebt de mogelijkheid om jouw designs te verwezenlijken en via het web te verkopen. En wat nog meer, door te stemmen beslist de klant zelf welke designs gemaakt worden! Dit initiatief opent de weg voor Social Design waar het verschil tussen consument en ontwerper langzamerhand vervaagt - iedereen kan nu een interieur stylist zijn...


Hoe werkt het? Je tekent je bank, stoel of tafel en vermeldt daarbij de afmetingen, kleuren en materialen. De tekening kun je dan oploaden via het internet en deze wordt door de productontwikkeling team omgezet in een computer grafische afbeelding. Jouw ontwerp staat nu op de website en wordt door allerlei klanten bekeken die aan het browsen zijn voor meubels. Vinden ze jouw ontwerp leuk dan kunnen ze via een stemplatform hun stem uitbrengen en het design liken. Ontvangt het design een genoeg aantal stemmen, dan wordt het product ontwikkeld en online verkocht aan klanten. En jij verdient een vastgestelde provisie op elke door jouw ontworpen meubel!

FashionForHome.nl is een web winkel die deze service aanbiedt.

Ons designteam is continu op zoek naar nieuwe interieuroplossingen en -trends en onze produktontwikkeling realiseert de ontwerpen van onze designers in een mum van tijd. Op deze manier zetten wij de nieuwste trends supersnel om, zoals dat normaal gesproken alleen in de mode-industrie gaat. - FashionForHome.

Dus ontwerp studios kunnen nu makkelijker de trends voorlopen door de meningen van hun klanten online te testen. Het is een democratische vorm van design, waar de klant ook 10% korting verdient op het gerealiseerde product waar ze op gestemd hebben.

Zie hieronder wat fotos van meubels waar je bij FashionForHome.nl nog op kunt stemmen.


Ik was verrast hoe snel, flexibel en professioneel het ontwikkelingsteam van FASHION FOR HOME mijn ontwerpen ontwikkelde tot een verkoopbaar product. - Reinhard Dienes, designer uit Offenbach am Main


De site blijkt erg poplulair te zijn, want mensen willen graag betrokken zijn met wat er op de markt te koop is door innovatieve ideeën steunen.


Mini Bureau

Change is het nieuwe modulaire lounge concept van het Nederlandse merk One to Sit. Biedt eindeloze combinaties tussen bank, stoel en hoektafel en is onbeperkt uit te breiden. Vervaardigd uit composiet met kussens die een wezenlijk onderdeel vormen van het design. De loungeset straalt internationale allure uit en heeft tegelijk een eerlijk Dutch Design.

Mede door de geïntegreerde waterafvoer en de quick dry eigenschappen van de kussens zijn deze uitermate geschikt voor outdoor toepassing.

Dit lounge concept is naast outdoor gebruik ook bijzonder geschikt voor toepassing in het interieur, een lobby, een hotelsuite of iedere andere denkbare ruimte.

Bijzonder innovatief is de optionele geïntegreerde opbergmogelijkheid die zich onder de loungeset bevindt. Kussens kunnen zonder problemen het hele jaar buiten blijven, ze worden niet nat, ventileren goed en verstikken niet.

"Enjoy!" luidt de aansporing die ook aan het concept van ACREA ten grondslag ligt. Materialen, uitvoeringen en kleuren, waarmee wij onszelf verwennen. Pure vormen, die materialen de ruimte bieden hun karakter te ontplooien en die ambachtelijkheid niet overschaduwen maar zich daarentegen discreet terughouden.

ACREA is een gemakkelijk te plannen programma voor solitaire slaapkamers, waarvan de uitstraling vooral bepaald wordt door ambachtelijke, in reliëf verwerkte fronten. De horizontale structuur ervan benadrukt op levendige wijze de nerftekening van het hout, verleent het een dieptewerking en bewerkstelligt op het meubeloppervlak een aangenaam spel van licht en schaduwen.

Een natuurlijkheid die onze zintuigen opnieuw aanspreekt, die uitnodigt met de hand over het materiaal en de structuur te gaan.

Kleerkasten
Behalve de klassieke draaideurkasten volgens het eindeloze aanbouwprincipe worden in het programma ook schuifdeurkasten aangeboden, waarin een verlichte glaskubus geïntegreerd kan worden - een interessant accent en tegelijkertijd een plek voor mooie pronkstukken.