Ambachtelijke meubels zijn met aandacht gemaakt, en dat zie je. Bovendien kun je ze op maat laten maken, zodat ze precies passen in jouw woonkamer! Lees hier meer over de kracht van ambachtelijke meubels.

Vintage én retro in hetzelfde interieur; dat klinkt als een rommeltje. Maar niets is minder waar! Want je kunt de meubels precies zo uitkiezen dat ze perfect bij elkaar passen. Met één groot verschil: vintage is werkelijk oud en retro lijkt oud.

Beton: je ziet het steeds meer terugkomen in de interieurs van nu. Beton is sterk, duurzaam en stijlvol. Het is niet lang geleden dat beton een saai en kil imago had; nu kenmerkt het zowel de industriële als moderne woonstijl! Benieuwd wat betonnen meubels voor jouw interieur kunnen doen? 

Heb je wel eens overwogen om een zitzak toe te voegen aan je interieur? Nee? Dan is het hoog tijd om daar mee te beginnen! Zitzakken zijn niet alleen heerlijke loungeplekken, maar staan ook erg gezellig. Zeker omdat je tegenwoordig stijlvolle en mooie zitzakken kunt kopen. Een paar voordelen op een rijtje:

Salontafels maken een zithoek gezellig. Ze vormen een centraal punt waar omheen je visite zich verzamelt, met lekkernijen en koffie kopjes in het midden. Maar een salontafel zorgt ook zonder visite voor sfeer in de zithoek; zeker wanneer je kiest voor een trendy exemplaar! Hoe kies je uit al die hippe, originele, praktische en mooie salontafels? 

Vanaf april maakt IKEA nog meer ruimte voor een bewuster leven waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De materialen van de nieuwste producten zijn natuurlijk en de kleuren variëren van neutrale, aardse tonen tot verschillende tinten blauw. Meubels zijn gemaakt van rotan, lampen en bloempotten van bamboe en tapijten van wol. Er is veel aandacht voor textiel: spreien, kussenslopen en overtrekken voor de baby- en kinderkamer. De items omarmen de ‘slow living’ trend: bewust leven met oog voor het moderne én de natuur. De producten liggen vanaf april in de winkel. De veggie hotdog, die IKEA eerder lanceerde, is vanaf dan ook verkrijgbaar in de Swedish Food Market, zodat je deze gezonde en duurzame snack ook thuis kan bereiden.

IKEA combineert modern en kleurrijk Afrika met Scandinavisch design in de limited ÖVERALLT collectie. Voor deze collectie werkte IKEA samen met het Afrikaanse designcollectief Design Indaba. Ontwerpers uit vijf Afrikaanse landen werkten ieder samen met een designer van het Zweedse woonwarenhuis. De ÖVERALLT collectie stimuleert spontane ontmoetingen en goede gesprekken. De ontwerpers lieten zich inspireren door Afrikaanse gewoonten en rituelen. Zo kan je overal aanschuiven met het bankje en krukje met golvende vorm, kom je tot rust in de schommelstoel en organiseer je een spontaan diner met de pannen en schalen geïnspireerd op de Keniaanse stijl van dineren. De limited collectie is vanaf mei verkrijgbaar bij IKEA.

Woontrends voor het komende jaar worden altijd in het najaar bekend gemaakt. Op de woonbeurzen in de Oktober Woonmaand worden de nieuwste interieur- en verfkleuren en trends op het gebied van interieurstyling gepresenteerd. We zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het hedendaagse interieur. Ook krijgt slimme apparatuur een prominentere rol in huis. Maar trends of niet, als er een meubelstuk is dat moeiteloos past in of zich aanpast aan die trends, dan is het wel de kuipstoel. 

Ben je een echte verzamelaar of gewoon dol op het uistallen van je mooiste spulletjes dan is een vitrinekast echt iets voor jou! Een vitrinekast is een kast met glazen deurtjes zodat je de inhoud van de kast goed kunt aanschouwen. Het fijne aan de glazen deurtjes is dat je niet om de haverklap met de stofdoek in de weer hoeft. Zeker als je hem vol zet met kleine prullaria is dat een geruststellende gedachte.