Een echte klassieker met bijna vijftig jaar historie! Het oerontwerp van Antonia stamt uit 1962. In 1997 kreeg het programma zijn definitieve vorm. Althans, zo leek het. Want in 2006 presenteert Leolux Antonia Lounge. Groots en meeslepend, gedragen door een stralend verchroomde buis en voorzien van verstelbare zittingen die zich aanpassen aan mens en moment: attent rechtop, een tikje ontspannen of helemaal relaxed. Zoals de "grande dame" van de Leolux-collectie betaamt, is ook dit Antoniaprogramma zeer compleet. Welke combinatie u ook kiest, het grote aantal banken en elementen, comfort- en kleuropties maakt elke opstelling persoonlijk en uniek.

Het nieuwe bankprogramma Rolf Benz 533 verrast door zijn onverwachte vormentaal. Designer Christian Werner zag bij de vormgeving van de schakelelementen bewust af van symmetrie, echter niet van hoeken en kanten. Op deze wijze geeft hij een nieuwe definitie van het begrip organisch en creëert hij eigenzinnige en spannende bankopstellingen. Zijn recept: elk bankelement heeft verschillende rughoogtes en zitdieptes. Samen met de nieuwe innovatieve stoffeermethode van Rolf Benz wordt bij deze luxueuze en representatieve bank een onnavolgbaar uiterlijk gecombineerd met optimaal zitcomfort, in elke zithouding.

Onder de naam Royalton brengt interior designer Eric Kuster in samenwerking met Martin Adelmund een nieuwe meubellijn op de markt. De Royalton meubelcollectie is geheel in de bekende luxe Kuster-stijl, maar qua verkooppunten en prijs toegankelijker voor een breder publiek. De collectie is verkrijgbaar in 40 toonaangevende meubelzaken in Nederland.

Toegankelijk design met allure
Enorme grote banken met sexy kussens, luxe hoogglans tafels van prachtige houtsoorten en luxe accessoires bepalen het internationaal georiënteerde designerbeeld van de collectie, geïnspireerd op de sfeer en luxe van wereldberoemde internationale designhotels.

De introductie van de Royalton-lijn vindt plaats tijdens de Home & Interior Voorjaarsbeurs 2007 in Nieuwegein van 11 t/m 13 februari.

De designer
Interior designer Eric Kuster (1966) is een van de meest toonaangevende designers van dit moment. Eric is verantwoordelijk voor het interieur van een groot aantal horeca-outlets, winkels en privé residences in binnen- en buitenland. De wereld van Eric Kuster is dynamisch, luxe en glamourous. Zijn werk is een subtiele mix van de top van de trendy markt en het glamoursegment.

verkoopinformatie Royalton: Martin Adelmund Agencies 0227-540797

verkoopinformatie : B.inc interior stuff & B.inc interior studio 035-5318773 of info@binc.nl

Ontwerpbureau Gruteke is officieel agent geworden van Moon Design van de Belgische ontwerper Gerd Couckhuyt. Daarnaast introduceren zij de collectie van Kodjo Kouwenhoven: Maandag meubels. De twee eigentijdse en -zinnige collecties designmeubels en -objecten voor zowel binnen als buiten zijn vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

Imagine your own moon thuis, in interieur, buiten of in de horeca

Zachte zitobjecten, loungers en stoelen van gecoat schuim

Moon werd in oktober dit jaar niet voor niets zeer succesvol geïntroduceerd op de interieurbeurs Interieur 06 in Kortrijk. De Moon collectie van designer Gerd Couckhuyt is futuristisch, sensueel maar vooral functioneel vormgegeven. Zo is er Island, een spel van geometrische vormen. Samen vormen de elementen een ligbed. Uit elkaar getrokken krijg je vier zitelementen en een tafel.

Interior designer Eric Kuster (1966) is dé glamourdesigner van dit moment. Eric is verantwoordelijk voor het interieur van een groot aantal toonaangevende horeca-outlets, winkels en privé residences in binnen- en buitenland. De wereld van Eric Kuster is dynamisch, sexy, luxe en glamourous.

Zijn werk is een subtiele mix van de top van de trendy markt en het glamoursegment. Eric Kuster is regelmatig te zien als designdeskundige in diverse Nederlandse TV programmas en heeft hij zijn eigen column in de Beaumonde, het grootste glossy magazine van Nederland.

Kuster Custom Made
Het portfolio van Eric is indrukwekkend. Hij richt zich op de top van de markt, en behalve grote privé residences in Nederland, worden er villas en zakelijke projecten ingericht in de rest de wereld. Zo werden er projecten gerealiseerd in Marbella (diverse villas en penthouses), Barcelona (villas van bekende soccer players Frank Rijkaard en Ronald Koeman), Ibiza, Portugal, Bali en het New York Loft van de R&B sterren NAS en Kelis. Het meest recente buitenlandse project is de restyling van het voetbalstadion van FC Barcelona. Tevens is Eric verantwoordelijk voor het ontwerp van bekende clubs als Jimmy Woo (most trendy club in Amsterdam), Suzy Wong, bar ARC, en restaurant club MUSK in Hilversum (most trendy hotspot in Holland volgens glossy cosmopolitan ). De stijl, sfeer en luxe van zijn interieurs passen bij zowel het trendy segment als het glamour, upperclass en topsegment van de markt. Dit, in combinatie met zijn sympathieke veelzijdige persoonlijkheid, maakt hem tot een van de meest gewilde designers van het moment.

Showroom
In 2007 betrekt Eric Kuster een jaren 50 Villa in het exclusieve Crailo (vlak bij Laren). De villa wordt volledig ingericht als meest exclusieve showroom van Nederland waar Erics topklanten met alle egards en in een absolute privacy worden ontvangen en zelfs kunnen overnachten.

Geïnspireerd door de alternatieve "met bonen of stro gevulde zakken" uit het verleden, ontwierp Jukka Setälä in 1998 de fatboy als de nieuwe manier van zitten van de 21ste eeuw! De fatboy heeft inmiddels door de onuitputtelijke gebruiksmogelijkheden in veel woon-, werk- en slaapkamers een plaats verworven. Als loungezak voor studentenkamers, ontspanningsplek op kantoor, relaxkussen voor kinderen, een extra bed voor onverwachte gasten of zelfs als slaapplaats voor de hond.

Wit wordt getipt als de trendkleur voor 2009; zowel voor binnen als buiten; woon- als slaapkamer; keuken als kantoor-aan-huis. Lourens Fisher speelt hier direct op in met de nieuwe Pure White collectie. Ontdek meubel­architectuur in zijn puurste vorm. Ontdek hoe kleurrijk wit kan zijn.

Lourens Fisher - Pure White Collection
Wit is de ideale kleur voor meubels en acces­soires waarbij de vormgeving iets extras heeft. Wit laat vormen namelijk optimaal uitkomen. De absolute paradepaardjes van de Pure White collectie van Lourens Fisher zijn de nieuwe V-chair en de Kappa kapstok. Twee architectonische modellen die door hun minimalistische belijning naadloos passen in de ontwerptraditie van Lourens Fisher: kunst voor élke dag.

De echte liefhebbers van klassiek wonen kunnen in 2009 hun hart ophalen aan de nieuwste collecties stoffen, stijlmeubelen en sfeervolle lichtobjecten die elk interieur verrijken. Natuurlijk zijn er nieuwe manieren om het modern klassieke gevoel in huis te versterken. Laat bijvoorbeeld een familieportret maken, plaats een oversized canapé met een verzameling sierkussens of decoreer één wand met een kunstzinnig behang. De klok, de organisch gevormde salontafel, de spiegel met decoratieve lijst en de good old tafellamp zijn helemaal en vogue. Ecologisch verantwoord hergebruik is ook in het klassieke interieur een must. Dus haal de erfstukken uit de mottenballen en doe er iets origineels mee. Kies een prominente plek uit waar ze één voor één in het zonnetje worden gezet als een wisselexpositie; iets ouds dat elk seizoen je interieur een nieuw nostalgisch accent geeft. Kortom, creativiteit is net zo belangrijk als goede smaak om een klassiek interieur tot volle bloei te laten komen.

Een verzameling
De modern klassieke zitkamer is gevuld met objecten die in de loop der jaren verzameld lijken te zijn. Vormen, kleuren en dessins zijn zo op het eerste gezicht niet op elkaar afgestemd maar vormen juist een eenheid door hun onderscheid. Oude of antieke spullen zijn net zo belangrijk als iets nieuws. Het oversized karakter van de meeste meubelen en accessoires doet de ruimte groter, statiger en luxer lijken. De bank is op maat gemaakt in een vorm en bekleding naar keuze. Een nieuwe ontwikkeling is dat de bank minder strak gestoffeerd wordt dan voorheen, het liefst gevuld met dons voor een opbollend en glooiend effect. Naast de extra large canapé met een verzameling bijzondere sierkussens zijn de chaise longue, de regisseursstoel en een chique poef graag geziene gasten in het klassieke interieur. Wil je iets meer glamour in je kamer maar houd je niet van een gedessineerde stof, bekleed je fauteuil of bank dan met glanzende stof. De leesfauteuil is er in allerlei gedaanten: van traditionele oorfauteuil tot de beroemde designklassieker de loungechair van Ray en Charles Eames uit 1956. Op zoek naar een origineel nieuw zitobject met een modern klassieke uitstraling, kies dan voor de fauteuil Quintal van ontwerper Bart Vos.

Meubelontwerper en producent Thonet en ontwerpbureau Muurbloem bundelen hun creatieve krachten. Beide merken vertonen zeer veel overeenkomsten in hun denken en doen. Als eerste aanzet tot samenwerking is de Thonet stoel model 404 van ontwerper Stefan Diez gemuurbloemd door ontwerper Gonnette Smits. Smits koos voor het thema bekleden en verkleden. De stoel is beschikbaar in 4 varianten en vanaf november in een limited, genummerde edition van 8 exemplaren per model, te koop bij Thonet in Nederland vanaf 968 euro inclusief btw.

Inspiratie
Muurbloem houdt zich bezig met het ontwerpen van dessins voor behang en diverse andere producten. Het thema bekleden en verkleden is ontstaan omdat het decoreren van huizen en meubelen vroeger een statussymbool en teken van rijkdom was. Muurbloem heeft met het thema bekleden en verkleden de grens van bekleden opgezocht, zonder deze te overschrijden. "Een stoel blijft tenslotte een praktisch product", aldus Smits. "Als vormgever voelde ik me zeer geïnspireerd door deze industriële stoel. Door alle stoelen met de hand te bewerken wordt het weer een ambachtelijk product met de uitstraling van een statussymbool. Binnen het gekozen thema heeft elke stoel een totaal andere uitstraling en betekenis gekregen", aldus Smits.

Model Paradise bird
Model Paradise bird is behandeld met de Flocktechniek, waarbij een synthetische vezel in een laag van 2 mm electrostatisch is aangebracht op het hout. Deze techniek werd al toegepast bij vroeg 19e eeuwse wandkleden en behang. Op de zitting, rugleuning en poten van de stoel is een paradijsvogel met tropische bloemen afgebeeld. De vorm van de afbeelding kon worden gebouwd door het aanbrengen van een lijmlaag, waardoor de vezel op deze plaatsen niet kon hechten. Door de synthetische vezel zijn vlekken eenvoudig met water te verwijderen. De stoel is leverbaar in antraciet grijs, tegen een verkoopprijs van 1016 euro inclusief btw.