De creativiteit blijft groeien en bloeien bij Designonstock.com. In maart breidt het designmerk haar collectie uit met de Spunk. Het ontwerp van de nieuwe fauteuil is gebaseerd op de buisframe stoelen uit de vijftiger jaren en is ontsprongen aan de creativiteit van ontwerper Roderick Vos. Onderscheidend aan het uiterlijk van de Spunk is dat het lijkt of de zitting en de rugleuning tussen het frame zweven, waardoor optisch het ruimtelijke effect van de Spunk in het interieur wordt versterkt.

Roderick Vos over de Spunk: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de buisframe stoelen uit de vijftiger jaren, maar miste de vertaling van deze oude techniek en modellen naar de vormentaal van deze tijd. De mooi gedetailleerde zitting en het rugdeel worden als het ware, door de verchroomde buisconstructie, zwevend gedragen. Door dit constructieve detail is de Spunk, mijns inziens, uniek in vergelijk met z’n soortgenoten…

Stijlvolle ligbank, elegante zitbank of originele chaise longue: de S 5000 staat voor drie varianten in één. De Engelse ontwerper James Irvine ging hiervoor uit van een minimalistisch stalen buisontwerp van Thonet uit de jaren dertig van de vorige eeuw. één basiselement en vier kussenelementen van gelijke omvang vormen het uitgangspunt. Met deze bouwblokken heeft de gebruiker oneindig veel mogelijkheden om te variëren met vormen en kleuren. Irvine heeft het ontwerp door enkele subtiele aanpassingen een eigentijdse uitstraling weten te geven.

Het geheim van de S 5000 zit in de kussenelementen die naar keuze als arm- of als rugleuning zijn te gebruiken. De elementen zijn makkelijk te bevestigen en los te maken. Hierdoor nodigen ze uit tot een uitbundig combinatiespel. Van een eenvoudige bank is het ontwerp in een mum van tijd te veranderen in bijvoorbeeld een chaise longue met één armleuning. En door meer elementen toe te voegen, ontstaat een comfortabele tweezitsbank met rug- één armleuningen.

De S 5000 is typerend voor het werk van Irvine. Eerder ontwierp hij voor Thonet de A 660, een stoel van gebogen hout. Ook in dit verfijnde ontwerp voert de link tussen traditie en innovatie de boventoon. Door zijn scherpe blik weet Irvine uit vertrouwde elementen aansprekende, nieuwe ontwerpen te creëren. Irvine: "De Thonet-traditie biedt door haar taal en constructie tijdloosheid aan een ontwerper. Na jaren werken met Thonet weet ik welke ruimte er is voor nieuwe varianten van producten die misschien beter passen in deze tijd. Dat is precies wat het S 5000-programma belichaamt: Thonet-traditie voor de moderne tijd."

De S 5000 is beschikbaar in klassiek leer en de verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd. Door de veelzijdige mogelijkheden komt de S 5000 op verschillende manieren uitstekend tot zijn recht. Vrij in de ruimte of tegen een muur. In een woonomgeving als zitbank of logeerbed, maar ook in een hotellobby of kantoor. De maten van het zitoppervlak respectievelijk ligoppervlak van het basiselement zijn 200 cm x 80 cm, de zithoogte is 41 cm.

Vol de Rêve, droomvlucht. Zacht en avontuurlijk. Maar ook de droom, de ontspanning die de slaap brengt. Zaken die het leven veraangenamen en daarom precies passen bij de missie van Leolux. In dit ontwerp brengt Jane Worthington spanning samen met comfort en combineert ze avontuur met schoonheid. Haar Vol de Rêve biedt een groot aantal aanbouwelementen waarmee u uw eigen dromen realiseert. Naast de 2- en 3-zitselementen biedt het Vol de Rêveprogramma twee hoekelementen. Het voorziet bovendien in twee verschillende armleuningen die tal van asymmetrische opstellingen mogelijk maken. Zo zorgt Vol de Rêve voor ongekend spannende interieurs.

Een echte klassieker met bijna vijftig jaar historie! Het oerontwerp van Antonia stamt uit 1962. In 1997 kreeg het programma zijn definitieve vorm. Althans, zo leek het. Want in 2006 presenteert Leolux Antonia Lounge. Groots en meeslepend, gedragen door een stralend verchroomde buis en voorzien van verstelbare zittingen die zich aanpassen aan mens en moment: attent rechtop, een tikje ontspannen of helemaal relaxed. Zoals de "grande dame" van de Leolux-collectie betaamt, is ook dit Antoniaprogramma zeer compleet. Welke combinatie u ook kiest, het grote aantal banken en elementen, comfort- en kleuropties maakt elke opstelling persoonlijk en uniek.

Het nieuwe bankprogramma Rolf Benz 533 verrast door zijn onverwachte vormentaal. Designer Christian Werner zag bij de vormgeving van de schakelelementen bewust af van symmetrie, echter niet van hoeken en kanten. Op deze wijze geeft hij een nieuwe definitie van het begrip organisch en creëert hij eigenzinnige en spannende bankopstellingen. Zijn recept: elk bankelement heeft verschillende rughoogtes en zitdieptes. Samen met de nieuwe innovatieve stoffeermethode van Rolf Benz wordt bij deze luxueuze en representatieve bank een onnavolgbaar uiterlijk gecombineerd met optimaal zitcomfort, in elke zithouding.

Onder de naam Royalton brengt interior designer Eric Kuster in samenwerking met Martin Adelmund een nieuwe meubellijn op de markt. De Royalton meubelcollectie is geheel in de bekende luxe Kuster-stijl, maar qua verkooppunten en prijs toegankelijker voor een breder publiek. De collectie is verkrijgbaar in 40 toonaangevende meubelzaken in Nederland.

Toegankelijk design met allure
Enorme grote banken met sexy kussens, luxe hoogglans tafels van prachtige houtsoorten en luxe accessoires bepalen het internationaal georiënteerde designerbeeld van de collectie, geïnspireerd op de sfeer en luxe van wereldberoemde internationale designhotels.

De introductie van de Royalton-lijn vindt plaats tijdens de Home & Interior Voorjaarsbeurs 2007 in Nieuwegein van 11 t/m 13 februari.

De designer
Interior designer Eric Kuster (1966) is een van de meest toonaangevende designers van dit moment. Eric is verantwoordelijk voor het interieur van een groot aantal horeca-outlets, winkels en privé residences in binnen- en buitenland. De wereld van Eric Kuster is dynamisch, luxe en glamourous. Zijn werk is een subtiele mix van de top van de trendy markt en het glamoursegment.

verkoopinformatie Royalton: Martin Adelmund Agencies 0227-540797

verkoopinformatie : B.inc interior stuff & B.inc interior studio 035-5318773 of info@binc.nl

Ontwerpbureau Gruteke is officieel agent geworden van Moon Design van de Belgische ontwerper Gerd Couckhuyt. Daarnaast introduceren zij de collectie van Kodjo Kouwenhoven: Maandag meubels. De twee eigentijdse en -zinnige collecties designmeubels en -objecten voor zowel binnen als buiten zijn vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

Imagine your own moon thuis, in interieur, buiten of in de horeca

Zachte zitobjecten, loungers en stoelen van gecoat schuim

Moon werd in oktober dit jaar niet voor niets zeer succesvol geïntroduceerd op de interieurbeurs Interieur 06 in Kortrijk. De Moon collectie van designer Gerd Couckhuyt is futuristisch, sensueel maar vooral functioneel vormgegeven. Zo is er Island, een spel van geometrische vormen. Samen vormen de elementen een ligbed. Uit elkaar getrokken krijg je vier zitelementen en een tafel.

Interior designer Eric Kuster (1966) is dé glamourdesigner van dit moment. Eric is verantwoordelijk voor het interieur van een groot aantal toonaangevende horeca-outlets, winkels en privé residences in binnen- en buitenland. De wereld van Eric Kuster is dynamisch, sexy, luxe en glamourous.

Zijn werk is een subtiele mix van de top van de trendy markt en het glamoursegment. Eric Kuster is regelmatig te zien als designdeskundige in diverse Nederlandse TV programmas en heeft hij zijn eigen column in de Beaumonde, het grootste glossy magazine van Nederland.

Kuster Custom Made
Het portfolio van Eric is indrukwekkend. Hij richt zich op de top van de markt, en behalve grote privé residences in Nederland, worden er villas en zakelijke projecten ingericht in de rest de wereld. Zo werden er projecten gerealiseerd in Marbella (diverse villas en penthouses), Barcelona (villas van bekende soccer players Frank Rijkaard en Ronald Koeman), Ibiza, Portugal, Bali en het New York Loft van de R&B sterren NAS en Kelis. Het meest recente buitenlandse project is de restyling van het voetbalstadion van FC Barcelona. Tevens is Eric verantwoordelijk voor het ontwerp van bekende clubs als Jimmy Woo (most trendy club in Amsterdam), Suzy Wong, bar ARC, en restaurant club MUSK in Hilversum (most trendy hotspot in Holland volgens glossy cosmopolitan ). De stijl, sfeer en luxe van zijn interieurs passen bij zowel het trendy segment als het glamour, upperclass en topsegment van de markt. Dit, in combinatie met zijn sympathieke veelzijdige persoonlijkheid, maakt hem tot een van de meest gewilde designers van het moment.

Showroom
In 2007 betrekt Eric Kuster een jaren 50 Villa in het exclusieve Crailo (vlak bij Laren). De villa wordt volledig ingericht als meest exclusieve showroom van Nederland waar Erics topklanten met alle egards en in een absolute privacy worden ontvangen en zelfs kunnen overnachten.

Geïnspireerd door de alternatieve "met bonen of stro gevulde zakken" uit het verleden, ontwierp Jukka Setälä in 1998 de fatboy als de nieuwe manier van zitten van de 21ste eeuw! De fatboy heeft inmiddels door de onuitputtelijke gebruiksmogelijkheden in veel woon-, werk- en slaapkamers een plaats verworven. Als loungezak voor studentenkamers, ontspanningsplek op kantoor, relaxkussen voor kinderen, een extra bed voor onverwachte gasten of zelfs als slaapplaats voor de hond.